Zielona 03.10.2002 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Wiedziałam, że podniesiesz rękawicę. I nie zawiodłam się.Czekam na kolejne odcinki ... zapowiada się interesująco.Oglądałam projekt Twojej Akacji - co po wizycie u znajomych planujesz zmienicć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 03.10.2002 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Ech..... Tu jest pies pogrzebany Na parterze niewiele - rezygnujemy z garderób w przepierzeniu pomiędzy sypialniami - byłyby za małe. Gorzej z poddaszem - w czasie wizji lokalnej okazało się, ze nie da się wejść do łazienki żeby sobie nie nabić guza. Teraz mamy trzy możliwości: 1. Przeprojektować układ funkcjonalny poddasza 2. Zrobic małą ściankę kolankową (jeden rządek - do 50 cm) 3. Zrobić regularna ścianke kolankową 80-120 cm To ostatnie jest najfunkcjonalniejsze, dodatkowe 50-60 m.kw. za 6-9 tys. ale strasznie szpeci bryłę budynku To drugie będzie kosztowac niewiele mniej, rozwiąże problem ale niewiele więcej. Mamy miesiąc na podjęcie decyzji. Pozatym same pozytywy Domek taki jak sobie wymyśleliśmy. W każdym razie wszystkim, którzy jeszcze nie zaczeli gorąco radzimy: nieważne ile będzie kilometrów do przejechania, koniecznie obejrzyjcie dom przed rozpoczęciem budowy - naprawdę warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.10.2002 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Jasiu, podaj namiary gdzie można obejrzeć projekcik twojego domupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 03.10.2002 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Pod wszystkimi moimi postami jest obrazek - taki mały zielony domek i obok trzy literki WWW. Kliknij, wnijdź, a oczy twe obaczą i stanie się jasność ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 03.10.2002 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Jasiu, Gratuluję strony http://www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.10.2002 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Brawo!!! Obejrzałem Twoją stronę, krótko, konkretnie i na temat, dla mnie bomba, jeśli miałbym wyrazić swoje zdanie na temat samego projektu to jest on całkiem fajny, jedyne co bym jeszcze zmienił to kierunek otwierania drzwi wejściowych do domu, zarówno tych do wiatrołapu jak i na taras, ze względów bezpieczeństwa lepiej aby otwierały się na zewnątrz.I jeszcze jedna uwaga, więcej zdjęc!!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 03.10.2002 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Zdjęcia to dopiero będą - na razie jedyne co mogę sfotografować to 15 arów bujnej lebiody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 03.10.2002 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Fajna strona. Dziennik też ciekawie się zapowiada. Powodzenia w obydwu projektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2002 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Życzę sukcesów. Będę kibicował. Kraków pozdrawia Legnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.10.2002 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 maksiu, też mi się wydawało, że drzwi zewnętrzne powinny otwierać się na zewnątrz...O dziwo zdecydowana większość (jak nie wszystkie, -nie przeglądałem-) projektów na przykład Archetonu ma je otwierane do środka !Może chodzi o to, że jak są na zewnątrz to zawiasy też muszą być na zewnątrz a to ułatwia wyłamanie czy wyważenie drzwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaKa 03.10.2002 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Pozdrowienia z Litwy!! Gratuluje fajnej stronki, az zazdroszcze Czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 04.10.2002 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Ha - mam Cię Jasiu!- spijasz piankę z piwa, które razem warzymy! Zainteresowanych informuję, że fascynujące zdjęcia palików i repera na działce będą wkrótce na stronie. Informuję, że od tej pory będę zamieszczać subiektywne i niekonkretne informacje o budowie naszej Akacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 04.10.2002 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 Uuuups wydało się. Joasiu_Jasia bądź wyrozumiała dla Jasia. Jasiu bądź silny.Ged ps: Jasiu napisałeś: "W każdym razie wszystkim, którzy jeszcze nie zaczęli gorąco radzimy: nieważne ile będzie kilometrów do przejechania, koniecznie obejrzyjcie dom przed rozpoczęciem budowy - naprawdę warto." Popieram popieram popieram !!! wyobraźnia czyni cuda, konfrontacja sprowadza na ziemie. Mam na oku dwa projekty gl 47 i gl135 Studia Atrium. Odnalazłem je, popatrzyłem i teraz widzę to całkiem inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 07.10.2002 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2002 [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Joasia Jasia dnia 2002-10-07 08:42 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.10.2002 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Obejrzałem sobie zdjęcia z postępów na Twojej budowie, zwłaszcza widok na łazienkę ))) oby tak dalej... mam nadzieje ze już niedlugo zamieścisz nowe zdjęcie z podpisem "Widok z łazienki" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 09.10.2002 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 JasiuA co tam na zdjęciu za Tobą taka biała budowla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 09.10.2002 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Zebyś wiedział. To są zdjęcia z wczoraj wieczór. Dzisiaj są już ławy, na jutro ma być papa, piasek, cement, cemplast i bloczki, na poniedziałek styropian, siatka, klej i dysperbit, a w połowie przyszłego tygodnia następne gruchy z podłogą parteru. Ściany mają być za 20 dni, a w drugiej połowie listopada biorą się za dach. Aż mi w uszach gwiżdże, a na koncie robią się wiry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 09.10.2002 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 To piekarnia. Nie jest zbyt piękna, ale mamy zamiar poobsadzać ją zieleniną (krzaki, drzewa). Poza niezbyt piękną bryłą nie będzie uciążliwa, bo ze względu na bliskość rezerwatu przyrody i ujęcia wody (70 metrów pod nami), musi spełniać dosyć ostre wymogi. Ale takie sąsiedztwo też ma swoje zalety - zawsze świeże pieczywko i zimą zanim wstanę będzie już droga odśnieżona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 09.10.2002 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 On 2002-10-09 12:30, Zielona wrote: Jasiu A co tam na zdjęciu za Tobą taka biała budowla? To dom Big Brothera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 09.10.2002 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Z piekarnia to nie jest tak jeszcze zle,z plusow takiego sasiada to jeszcze przyjemny zapaszek pieczonego chlebka. PozdrawiamMaciej P.S Ogladalem twoje zdjecia i widze ze ziemia jest przyjazna. Mysle tu o oczyszczalni,odprowadzenie deszczowki. Czy to jest zwirek? [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Macias dnia 2002-10-09 12:52 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts