czupurek 03.06.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 żartowałam, każdemu należy się trochę wytchnienia mniam bób i fasolkę lubię najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 03.06.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Joasiu - no leniwa byłam i nie zaglądałam na Twe stronki...a tutaj to hop zmiana strony i już mogę poczytać jak fajnie leniuchowaliście 1 czerwca....pomysł mi się bardzo spodobał.....tylko nad morze mam daleko pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 03.06.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Serdecznie współczuję parszywego sąsiada. Umie taki uprzykrzyć życie na całego Pomysł z karaoke mi się podoba. Nie wiem tylko, czy- wybacz - masz odpowiednio kiepski głos na takie występy. W razie potrzeby służę swoim Znam ból z mleczami. Serce mnie boli jak widzę te tumany wręcz, które lecą prosto na moją świeżutką trawkę. Jestem wtedy w nastroju do mordu. Tyle, że sąsiad nieuchwytny, bo kupił działkę, zmienił adres, w Konikowie się nie pojawia i nic nie buduje. A chwasty rosną... Choć za to mamy ładny widok i sąsiadów nie za blisko Jest takie przysłowie- co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Nie daj się dziadowi! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 03.06.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Ja też mogę mu zaśpiewać kołysankę - tylko w moim wykonaniu to może grozić oskarżeniami o znęcanie się że nie wspomnę o łamaniu Konwencji Genewskiej. Broń o takim potencjale rażenia jak moja wymaga uzyskania specjalnego pozwolenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 03.06.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 No ja właśnie przy Violetce wyciągam górne beeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 03.06.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Joasiu i Jasiu - jestescie wspanialymi rodzicami !!! Qrka, wagary z wlasnymi "starymi" to musi byc cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 04.06.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 mbz - wiesz co... ja tak tego nie rozpatrywałam... to znaczy, że jak? że my niby tacy super... no właściwie tak, czemu nie! Natychmiast powiem dzieciakom żeby wiedziały, jakich mają starych A na serio, to następnego (po wagarach) poranka - scenka przy stole: siedzą, jedza, uśmiechy pod nosem i wąsem i tekst: "Nooo, to dokąd dzisiaj jedziemy?? na pewno do szkoły??" Łobuzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.06.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 och, jakie ładne te obrazki ogrodowo-sielankowe ....ładnie na tym piasku jednak rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 14.06.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 na rabatkach się nie znam ale trawka śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 15.06.2004 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Bo fotografowana pod kątem. Jakby pstryknąc zdjęcie z góry to widać jeszcze łyse placki. Ale jak mawiają angole: wystarczy kilkadziesiąt lat podlewania i koszenia i będzie można grać w golfa PS. Na tym piachu jest rozrzuconych 7 kamazów czarnoziemu. Tymi rencamy i tymi palcamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 15.06.2004 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Posłuchaj no JASIU! Psujesz mi cały marketing tymi plackami!!!To ja się czołgam po ziemi, żeby trawa tworzyła jednolite runo... a Ty!? fstyt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 15.06.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Czy ktoś wie, po jakim czasie te placki znikają? Bo ja też mam i ich nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 15.06.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Jak się będzie szykował długi deszczowy tydzień, to zmieszam dobrą ziemię z trawą - nasionami i porozrzucam. Będę stała i pilnowała, żeby wróble znowu się nie upasły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 15.06.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Ja tak już zrobiłam. Tylko na kury sąsiada nic nie mogę bo nam przez płot przełażą Pomóc moze tylko proca A tak na poważnie- to dosiewałam już trawę. Parę tygodni temu. Ale wiatr robi swoje i placki wciąż są. Wiem, ze z czasem same znikną, gdy trawa się dobrze ukorzeni, gdy zwalczymy lebiodę, perz i mlecze. Tylko włąśnie- kiedy to będzie? Ilu lat potrzeba, by trawniczek był gęsty i zwarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 07.07.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Na samą myśl o bobie i groszku dostałam ślinotoku. Przede wszystkim gratuluję postępu robót. Poza tym chciałam spytać o wydajności farb. Czy zużycie teoretyczne pokrywa się z praktycznym? Ile litrów dekoralu wyszło ci powiedzmy na salon? Czy pokoiki na poddaszu masz ze skosami? Czy regipsy na suficie (zakładając, że je masz) malowałaś tym samym kolorem, co ściany? Jakie kolory? Jaki efekt? Trochę dużo tych pytań, ale lada dzień (a może tydzień) zaczynam te same zmagania. Powiedz, poradź, plizzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 07.07.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Józia S. Cholernie dużo idzie gruntu - bo tym paćkam bez opamiętania. Ale warto. To chyba jedyny wyrób Śnieżki godny uwagi. Gruntu na pokój ok 40 m2 (po podłodze) ze skosami - poszło ok 12 -14 l. A farby właściwej - około 3-5 l na wszystko. Kolory i efekt. Hmm...Przy oknach pomalowałam na biało. Skosy na miodowy pastelowy, jedna ściana (jedyna pionowa) na ciemny szafirowy (dziecie zażądało:)). Generalnie - bardzo dobrze kryją intensywne kolory - tylko trzeba uważać przy krawędziach. Tam gdzie malowane pędzelkiem - to widac inną strukturę farby. Dlatego koniecznie używaj małego wałeczka przy brzegach - łączeniach kolorów. Jesteśmy ogólnie zadowoleni. Gdzieniegdzie wyszły kiksy wynikające ze złego zaszpachlowania - ale są głądkie Zdjęcia zrobię jak zrobię - i pokażę A - i wałek - ważna rzecz - z krótkim włoskiem, nie gąbka i teleskop - koneiczny do malowania wysokich poddaszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 13.07.2004 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Odpowiedź dla mh Oświetlenie schodów jak i same schody nie są jeszcze ostatecznie skończone. Na dole mamy lampy w opuszczonym suficie (nie podobały nam sie podciągi w holu więc je zasłoniliśmy). U góry moja małżowinka wymyśliła sobie system bezsufitowy. Skutecznie uniemożliwia to zrobienia jakiegokolwiek oświetlenia górnego. Zrobiłem więc dwa kinkiety po dwu stronach i chcę tam dać reflektorki skierowane na skosy. Może być ciekawie. Aha - myślę również o jakiś lampkach nocnych oświetlającychj same stopnie, ale jeszcze takich nioe znalazłem coby mi się zdały Co do łazienki na górze to jest gdzie indziej niż chciał projektant. Dokładnie wygląda to tak. Z prawej strony rzutu masz rozetkę - poklikaj na jej listkach to zobaczysz więcej Hmmm.... na rysunku nie ma wanny, a ostatnio postanowiliśmy, że u góry też będzie wanna - zwyczajna, prosta. A wogóle to poddasze jest w trakcie robienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mh 13.07.2004 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 dzięki za odpowiedź. Z tą przeróbką poddasza to jest świetna sprawa szkoda, że ja na to też nie wpadłem. Naprawdę lepiej jest wykorzystana przestrzeń. Ja mam garaż przeniesiony na drugą stronę tj. od strony dwóch pokoi i przedłużony do końca budynku, więc powiększyła mi się powierzchnia poddasza o 3,4x9m (ten pokój na przeciw schodów). Co do oświetlenia schodów to też nie planuję oświetlenia centralnego. podświetlenie schodów bardzo ładnie wygląda widziałem kilka rozwiązań. Jeżeli szukasz światełek przeglądnij katalog Conrada może coś wybierzesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.07.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Joasiu - musze się Tobie pochwalić bom jakoś emocjonalnie związana z Tobą i takimi różnymi wspólnymi przejściami np. brakiem firanek przez dłuższy czas .... wczoraj zrobiłam przypadkowy zakup firan do pokoju dziennego Za całe 20 zł za metr kupiłam na przecenie piękny woal ecru i teraz będę go szyć, szyć, szyć ...a potem juz tylko czekać za karnisze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 19.07.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Ivonesca - szyj! a potem pstrykaj fotki - bo coś Ci niemrawo to dokumentowanie idzie Buziaki - spadam bo Jasiu wygania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts