Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JASIOWA AKACJA - rozmówki o jego budowie

Zielona

Recommended Posts

Te badylki to faktycznie kanna - niestety, nie lubi mrozów, ale za to jak kwitnie.

Ja swoje trzymam w dużych donicach, jak się robi zimno to wnoszę do piwnicy.

Powodzenia w wykończenówce :D

cytat ce strony florexpolu:

KANNA - wyjątkowo dekoracyjna roślina wymagająca żyznego podłoża i podlewania w okresie kwitnienia. Rozmnażanie odbywa się przez podział kłączy wczesną wiosną. Kanna nie zimuje w gruncie, dlatego konieczne jest wykopywanie jej po pierwszych przymrozkach i przechowywanie do wiosny w piwnicy. Kłącza powinny być przesypane wilgotnym torfem lub trocinami. Kanny wysadza się dopiero po 15 V w odstępach co 50 cm . W czasie wegetacji wymaga intensywnego nawożenia.

• Odpowiedzi 326
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To zykłe, lekko zdziczałe konie pociągowe. Nawet podkute nie są. Nadal szwendają się samopas po okolicy. Ludzi się boją ale pakują się w obejścia. Znaczy się chetnie by się gdzieś "przytuliły".

Zastanawiamy się czyby kogoś nie powiadomić ? Ale kogo !? Instytucje koni pociągowych już nie używają, a prywatny takich nie weźmie bo się jeszcze chłopina ocknie ze stanu upojenia i o swoje upomni :)

Tiaa - tylko te koniki produkują mi za dużo adrenaliny. Pieska to ja uciągnę na sznurku - a konika - nie. Sio koniki! Zadzwoniłam do naszego dzielnicowego - niech znajdzie właściciela - klaczki szwędaja sie po drodze, straszą rowerzystów i kierowców. Komuś i sobie coś zrobią.

Wczoraj weszły do magazynu mąki w piekarni - wyszły całe białe - wylizały wszystkie worki... Latem było im miło na łące - a teraz idzie jesień i jest im zimno i źle nocami. Najchętniej opierają łby o jakiś płotek (czasem nasz) i tak sobie stoją. Zagroda im się marzy.