Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JASIOWA AKACJA - rozmówki o jego budowie

Zielona

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 326
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Teska - o podkaszarce powiedziałam Jasiowi, że kosztowała 80 zł. Dodaj dzień urodzin i będzie. Blacken Decker - czy jakoś tak - w Castoramie. Obok mnie pan przymierzał do ręki podkaszarkę za 850 zł. No cóż, jak będę w jego wieku to mam nadzieję, że też tak będę szaleć...

Wracając do podkaszania - jest super. Należy tylko nauczyć się wysuwać żyłkę i kupić konieczne zapasową. Ona jest nawinięta na takim kołowrotku i jak się zerwie to trzeba sobie wyciągnąć. Bułą z masłem. Trochę się schylać musiałam, jest zaprojektowana dla niższych ludzi. Oczywiście te droższe są z regulacją długości rączki etc. Godzinkę podkaszałam 100 mb przy płocie. Skosiłam w szale tylko jedną daglezję (ale wyschniętą). Wskazane okularki a oczka - bo wszystko fruwa w powietrzu.

Też używałem takiej podkaszarki. Przez dwa tygonie chodziła - później dostała takich drgawek, że prawie się rozleciała. Raczej można ich używać tylko do wykończenie brzegu trawnika, na miękkiej trawie. Być może ten pan, o którym wspomniałaś, miał już do czynienia ze zbyt tanim sprzętem. Ja mam w pracy możliwość wypożyczenia kosy spalinowej i tej chwili nie ma znaczenia grubość badyli.

Mifim

Zależy od areału

Mały trawniczek można przyciąć nawet nożyczkami - do kilkunastu arów trawy trzeba maszyny :)

Na razie Jołasia z precyzją amerykańskich marines wykonuje chirurgiczne cięcia w naszym chwastostanie. Ale przyjdzie czas, kiedy jej B&D nie poradzi sobie z fanatyzmem zagonów lebiody. Wówczas na scenę z rykiem kilku koni mechanicznych wejdę JA !!! :D

• 5 weeks później...

Od 1 lipca - to już będą dwa tygodnie :)

Złapałem się na tym, że zapomniałem już jak się mieszkało w starym mieszkanku :)

Jeszcze 2-3 tygodnie i przestaną mnie interesowac wątki budowlane :) W zasadzie teraz gadamy już tylko o kaflach i kolorkach ścian.

Mamy duży problem z kominkiem - nie mamy koncepcji jak go obudować - styl rustykalny jak najbardziej odpada, nowoczesne również są nam nie w smak :( I tak jakoś kręcimy się wokół własnego ogona. Chyba postawimy wkład na pustakach, napalimy i może pomysł sam wskoczy do głowy ?