Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JASIOWA AKACJA - rozmówki o jego budowie

Zielona

Recommended Posts

• Odpowiedzi 326
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ivonesca - mieszkamy tuż obok rezerwatu Świdwie. Zwierzyny tutaj dużo - i to różnej. W zwiazku z tym teraz mamy temat - wścieklizna u zwierząt leśnych. Jakis trupek lisi się walał...

Jasiu, ewa - koronę zrobimy z pazłotka :) I żeby patrzał w jedną stronę - to lepiej okiem drucik przeciągnąć - i tak tylko jedno widać...

Chyba za dużo Zembatego słuchałam ostatnio...

Fajnie tak się pobrechtać na dzień dobry :lol:

U nas też się mówi pazłotko. Tylko teraz nie do końca wiem co znaczy to u nas: do niedawna byłam z Żuław, teraz Kaszebe.

Podobno kaszubi to jak irlanczycy - tylko czemu jakoś nie wychodzi mi to targowanie upustów? Chyba trzeba to "coś" z mlekiem matki wyssać :D

Ale wtedy mój grubas też nie będzie umiał. Hmmm. Idę szukać mu mamki...

Weka(weki) słoje od nazwiska wymyśliciela Weck. Słój+plus gumowa uszczelka+przykrywka szklana+plus sprężyna w kształcie rozlazłego dużego M (dołem chwyta brzeg słaja, a górą przyciska szklaną przykrywkę).

Jestem z dziada pradziada Pomorzanin (ale nie zachodni tylko Krzyżak) i tak się u nas na słoiki mówiło zawsze.... A na latawiec mówiło się drachel.

Dla Pań więcej o słoikach i nie tylko tu: http://www.znicze-stepniewski.pl/?chapter=slo

• 2 weeks później...