Jasiu 03.11.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Nnnnooo... najpierw trzeba go złapać i przybić łapki i skrzydełka do deski w ksztacie tarczy. Tylko nie wiem co zrobić z łebkiem, żeby był obrócony w bok - lepiej drucikiem przywiązać dziobek czy też przybić gwoździkiem ? Co byście poradzili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 03.11.2003 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Ivonesca - mieszkamy tuż obok rezerwatu Świdwie. Zwierzyny tutaj dużo - i to różnej. W zwiazku z tym teraz mamy temat - wścieklizna u zwierząt leśnych. Jakis trupek lisi się walał... Jasiu, ewa - koronę zrobimy z pazłotka I żeby patrzał w jedną stronę - to lepiej okiem drucik przeciągnąć - i tak tylko jedno widać... Chyba za dużo Zembatego słuchałam ostatnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 03.11.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 aaaaaa to teraz wszystko jasne pomysł z godłem jest ......super tylko co to jest pazłotko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 03.11.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Pazłotko - to takie sreberko, złotko z czekolady. Masłowska ma też taki cykl felietonów w Przekroju. Orzełek bedzie ćlicny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 03.11.2003 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 tak się domyślałam, że to chodzi o takie sreberka co to świstak zawijał ale szczerze powiedziawszy pierwszy raz spotykam się z nazwą "pazłotko" . A przekroju nie czytuję P.S. Orzełek NA PEWNO będzie siuper !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 04.11.2003 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Fajnie tak się pobrechtać na dzień dobry U nas też się mówi pazłotko. Tylko teraz nie do końca wiem co znaczy to u nas: do niedawna byłam z Żuław, teraz Kaszebe. Podobno kaszubi to jak irlanczycy - tylko czemu jakoś nie wychodzi mi to targowanie upustów? Chyba trzeba to "coś" z mlekiem matki wyssać Ale wtedy mój grubas też nie będzie umiał. Hmmm. Idę szukać mu mamki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 04.11.2003 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Za to jak wróci z pachty to mu będzie szneka z glancem bardziej smakować. Jo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 04.11.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Jessssuuu... Jasiu nigdy tak nie mówił... Szneka z glancem? Rozumiem - gzika z mardyrdą ale szneka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 04.11.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Mój kolega też tak ma Z tego co pamiętam to chodziło chyba o drożdżówkę z lukrem. Tak po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.11.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 tak, tak, chyba drożdżówka ...a gzik to chyba twarożek, ale mardyrda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 04.11.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Marmolada???? Gzik to mały giez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.11.2003 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 :D:D a wiecie co to weka? podobno tak mówi się tylko we Wrocławiu u mnie na wsi mówiło się na to kawiarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 05.11.2003 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Ani weka ani kawiarka nic mi nie mówią. Tzn. kawiarka tak - maszynka do robienia kawy To tak jak z ziemniakami. Są pyry, kartofle, ziemniaki i pewnie cos tam jeszcze. U mnie zamiennie kartofle z ziemniakami. I smakuja tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.11.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 a to po prostu długa bułka pszenna Joasiu - zerknij do moich komentarzy - rozpisałam się tam o kredycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 05.11.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Weka(weki) słoje od nazwiska wymyśliciela Weck. Słój+plus gumowa uszczelka+przykrywka szklana+plus sprężyna w kształcie rozlazłego dużego M (dołem chwyta brzeg słaja, a górą przyciska szklaną przykrywkę).Jestem z dziada pradziada Pomorzanin (ale nie zachodni tylko Krzyżak) i tak się u nas na słoiki mówiło zawsze.... A na latawiec mówiło się drachel.Dla Pań więcej o słoikach i nie tylko tu: http://www.znicze-stepniewski.pl/?chapter=slo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.11.2003 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 jurg - zgadzam się z wersją słoikową, ale chodziło mi o bułkę wrocławską (pszenna, długa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 05.11.2003 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 OK. , a w Krakowie w sklepach można kupić weka pod nazwą weka i wypieka toto ta piekarnia: http://www.junex-ryzbig.com.pl/oferta.php?wid=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.11.2003 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 rzeczywiście w Krakowie też ja mozna kupić ......podoba mi sie tam jeszcze "bułka wodna" i "sztangla" P.S. Joasiu - sorrki za zasmiecanie Twego wątku...ale takie dziwaczne słowa istnieją, że ho ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 14.11.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Joasiu przesyłam życzenia urodzinowe. Super łazieneczka trochę w stylu japońskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 14.11.2003 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Joasiu Najlepsiejsze życzenia. Hm ... to znowu impreska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts