Mariuszż 30.03.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Witam wszystkich, tak się składa że mam dostęp do kory, jest to mieszanka kory brzozowej, olchowej i bukowej, moge to mieć po 40zł za tonę, nie wiem natomiast czy jest ona odpowiednia do iglaków i inych krzewów ogrodowych. Proszę o jakieś odpowiedzi na tak lub nie. Czy może dać sobie spokój i szukać tylko sosnowej? Dodam że będę sam tą korę sobie przygotowywał, czyli mieszał z torfem, obornikiem i czym tam jeszcze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.03.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Mariussz, nie masz dostepu do takiej kory /za 40zet/tona/ w rejonie Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 31.03.2005 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Mariussz, nie masz dostepu do takiej kory /za 40zet/tona/ w rejonie Krakowa? Witam, myślę że nie będziesz miała problemów ze znalezieniem kogoś kto ma korę w okolicy Krakowa, to moje źródło to producent sklejki z którym współpracuje mój "zakład pracy":) i dlatego taka cena:), kora jest dla niego produktem ubocznym, odpadem, problemem natomiast jest transport:( ale już nad tym pracuję, tylko nadal nie wiem czy taka mieszanka kory się nadaje do ogrodu, producent twierdzi że nawet bardziej niż sosnowa, tylko pytanie czy mu wierzyć i czy się na tym zna? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 31.03.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 podobno sosnowa najlepsza ale jeśli będziesz ją kompostował i dopiero ściółkował czy też używał do użyźniania gleby to nie powinno być problemu, tylko trzeba dostarczyć tej mieszance sporą dawkę nawozu azotowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 31.03.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Mam szukać w "drogach powiatowych" albo "zieleni miejskiej" Oki. Ja z chęcią wysypałabym taką korę wokół tui, rododendronów itp. Nadaje się, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszż 01.04.2005 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Mariussz, nie masz dostepu do takiej kory /za 40zet/tona/ w rejonie Krakowa? Dla zainteresowanych podaję link do strony producenta http://www.ozps.com.pl/start.php?LANG_CHANGE=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 11.06.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Mam szukać w "drogach powiatowych" albo "zieleni miejskiej" Oki. Ja z chęcią wysypałabym taką korę wokół tui, rododendronów itp. Nadaje się, czy nie? Kora bukowa ma dużo wapna a rododendrony wymagają kwaśnej gleby - to chyba niezbyt dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts