bartek1115 30.03.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Mam pytanie, czy są przepisy mówiące o minimalnej odległości w jakiej drzewo może rosnąć od budynku? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 30.03.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Nie ma takiego przepisu. Jest tylko zdrowy rozsądek i ogólne zalecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek1115 31.03.2005 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Jeśli chodzi o mnie to z tym zdrowym rozsądkiem chyba by nie było tak źle (tak myślę) sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana, bo chodzi o dewelopera. Kupiłem mieszkanie na drugim piętrze w budynku, który był budowany jak się okazało, moim zdaniem, drzewo rośnie zbyt blisko budynku, od mojego balkonu konar oddalony jest o jakieś 50-70 cm. Liczyłem, że przy odbiorze mieszkania będę mógł się powołać na jakieś przepisy i uda się rozwiązać ten problem.Może istnieje jakaś metoda na doprowadzenie do wycięcia tego drzewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 01.04.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Przepisy są, nawet dość szczegółowe ale jeżeli chodzi o ochronę drzew przed wycięciem. Prawo stoi w tej kwestii po stronie drzew a nie ludzi. Przypuszczam, że developer był pierwszym chętnym do jego wycięcia, ale nie dostał na to zgody. Jeżeli Ci to przeszkadza - możesz co najwyżej wystąpić o przycięcie gałęzi w ramach zabiegów pielęgnacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts