Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

poprosze o ocene wyceny

Gość

Recommended Posts

1.Przyłacze wody mam do przedłuzenia wodociąg o 20m PGKiM saspiewał mi 3500 brutto za robocizne i materiały + geodeta

2.Prąd tez 20 m do działki postawienie ZKi potem do domu ok 20 i uzbrojenie skrzynki domowej ( jeden powiedział 700 drugi 1000+ 300 kopanie)

3. Roboty wewnetrzne - firma sprawdzona widziałem ich robote wczesniej i podobalo mi sie, wszyscy są zadowoleni a o termin trudno sie dopchac, polecaja i robią z dobrych materiałów które ja kupuje gdzie chce.

Gładz recznie - 12 m2

Ocieplanie sufitu drewnianego + konstrukcja kart.gipsowa 28 zl m2

Wylewki na podłogówce i zwykle - 9 złm2

Malowanie 1xpodkład + 2x farba - 9zł m2

4. Hydraulicy - ci to są komedianci....

Za rozłozenie 3 małych pętli podłogówki, 4 grzejików, 5 punktów wody , uzbrojenie i podłacznie kotłownni

jeden 2000

drugi 600-700.

poprosze wszystkich o wycene

a moze ktos zrobił cos z tego sam.

Dowiadywalem sie ostatnio u siebie o wode: od wodociagu (po drugiej stronie ulicy) ok 4700 do zaplacenia, w tym: 1400 podlaczenie, 400 przecisk, 1350 studzienka wodociagowa (ktos wie moze czemu tak drogo?) + 1100 za wykopanie 24 mb doprowadzenia do budynku + sanepid + cos tam jeszcze + VAT. Do tego jeszcze trzeba doliczyc geodete.

Oceńcie też przy okazji :wink: wycenę, która ja dostałam od ekipy która ma mi zrobić całą wykończeniówkę:

-ułozenie warstw podlogi na chudziaku i wylewka z miksokreta - 10 zl

-tynki cementowo-wapienne 12 zl, gładzie 6 zł

-ocieplenie dachu, izolacja, płyty g-k na gotowo 35 zl

-sciany zewnetrzne na gotowo (styroipian, siatka, klej, tynk, malowanie) 32 zl

-podbitka 25 zl

-gres podlogowy 25 zl

-tradycyjny parkiet na gotowo (z cyklinowaniem i lakierowaniem) 35 zl

-glazura 30 zl

Chyba ta podbitka cos drogo?

Honorata,

Ceny robocizny za podbitkę z jakimi się spotkałem to 20-25 PLN za metr bieżący. Są to ceny fachowców, którzy mają swój sprzęt, rusztowania etc.

Miałem ofertę za 18 PLN, ale musiałbym wszystko kolesiowi organizować sam bo on zamiejscowy i nic nie miał oprócz pomocnika.

W przypadku podbitki drewnianej na początku warto ustalić z wykonawcą czy w zakres prac wchodzi malowanie impregnatem.

• 3 months później...