Sp5es 01.04.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Szczerze mowiac nie gdzy roznica w czesci zostalaby pochlonieta kosztem robocizny malowania poza tym chodzilo mi o tynk barwiony w masie zeby nie bylo potem jakis odpryskow i widokow bialego/szarego tynku/podkladu. Poza tym miałem nie najgorsza oferte na komplet podkladu tynku + materialy Moj dostawca mial dobre warunki. Fugas To się taką fasadę robi w kolorowym tynkui i 1 raz maluje. JEST SUPER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 21.04.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 a ja płacę 60 PLN/m2 za ocieplenie 15 cm wełną, ścianę osłonową K3 i tynk cementowo- wapienny na gotowo (robocizna) co Wy na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.04.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 U mnie 12 cm FS15 Organika + tynk silikatowy (wszystko w Terranovie) + robota = 98 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.04.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Poznań - technologia Ceresit -caly kompletny system - kolejne warstwy gruntowanie wstępnestyropian FS15 8 cm x2 na zakładke (pierwsza warstwa punktowo klejona druga na całej powierzczni paca 10mm kołki+listwy narozne2xklej +siatka ( siatka podwójna przy oknach i naroznikach) impregnat pod tynk mineralnytynk mineralny 2,5 barwionyfarba silikonowa jako zabezpieczenie elewacjimateriał za 1m2 - ok 48 zł nettorobocizna ok 30 zł nettocałosc liczona na 240 m2 ALE JESZCZE WALCZĘ O NIŻSZE CENY !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 26.05.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Poznań - technologia Ceresit -caly kompletny system - kolejne warstwy gruntowanie wstępne styropian FS15 8 cm x2 na zakładke (pierwsza warstwa punktowo klejona druga na całej powierzczni paca 10mm kołki+listwy narozne 2xklej +siatka ( siatka podwójna przy oknach i naroznikach) impregnat pod tynk mineralny tynk mineralny 2,5 barwiony farba silikonowa jako zabezpieczenie elewacji materiał za 1m2 - ok 48 zł netto robocizna ok 30 zł netto całosc liczona na 240 m2 ALE JESZCZE WALCZĘ O NIŻSZE CENY !! Rezi ta oferta wydaje mi sie juz atrakcyjna. Ja jednak jeszcze nie jestem zdecydowany na rodzaj tynku i farby (mam na razie zatarty styropian). Jakie masz zdanie o tej firmie i marce twojego systemu? Jesli mozesz polecic swoja firme bede wdzieczny za namiary (tynkowanie planuje na jesien). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 26.05.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Rezi, Ty lepiej nie walcz o te klejenie punktowe, bo będziesz mógł mieć kłopoty.ŻADEN Z PRODUCENTOW ocieplen nie dopuszcza takiej technologii.A klejenie dwóch warstw na siebie , to tylko daremne wywalanie kasy na drugą warstwę klejącą i robociznę z tym związaną. Tu masz PRAWDZIWE oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.05.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Sp5es Zgadzam się, wprowadziłem zmiany za namową wykonawcy i forum , zamiast 2 warstw styropianu bede kładł jedną o grubości 16 cm + obowiazkowe ew uszczelnianie spoin pianką . (faktycznie szkoda pieniędzy na druga warstwę) Co do klejenia punktowego ..oczywiscie miałem na myśli standartowe klejenie czyli 5 placków + klej na obwodzie płyty. tom soyer bazuję na rabatach w hurtowni w której zaopatruje się od roku. Wykonawca sprawdzony widziałem jego prace i jako jedyny stosuje tasmy rozprężne np Soudal czy Illbruck przy obrabianiu okien.Wykonawca zachwala mi Ceresit pommo tego iz jest droższy od Atlasa, Kraeisla etc, porównywalny jest z Knaufem i niewiele tańszy od STO, na elewacje jednak położe chyba farbę silikonową STO zamaiast Ceresit ( chyba najlepsza na rynku ...zresztą był wątek o tym na forum) robocizna doszła do 28 zł za 1 m2, materiały bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 27.05.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Do umowy dopisz jeszcze listwę cokołową i uszczelnienie wokół otworów - połączenia ocieplenia i oknami i drzwiami oraz narożniki - stalowe, lub plastikowe lub z włókna szklanego, ale nie aluminium (rozszerzalność), podwójne siatkowanie w sektorze cokołowym i przy wejściach, siatka 160 g/m2 - tu też wykonawcy kombinują. Farba Sto jest rzeczywiście ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts