anick 31.03.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Szukałam na stronach Muratora kosztó robocizny wykonania ogrodzenia, ale nie ma informacji takich jakie mi są potrzebne.Otóż jaki jest koszt wymurowania słupka z klinkieru (wys. ok. 2m) zadaszony dachówką ceramiczna, podmorówki betonowej, na której bedzie jeszcze ułożone dwie cegły klinkierowe, wybudowanie z klinkieru smietnika z czterospadwym dachem pokrytym dachówką ceramiczną oraz zrobienie przęseł ze sztachet oraz bramy i furtki również ze sztachet. Proszę o jakieś przykąłdowe wyceny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 31.03.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Jestem w identycznej sytuacji, mam zamiar wybudować takie samo ogrodzenie, słupek 2 m, dwie cegły na podmurówce i kształtka na nich. Dałem do wyceny do jednego wykonawcuy i czekam na info, ale potrzebuję cen do porównania. Jak będę miał info to napiszę. DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 01.04.2005 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 wielkie dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzynek 02.04.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 WitamRozmawiałem dzisiaj w sprawie ogrodzenia klinkierowego na podmurówce i otrzymałem wycenę: 30 zł za mb podmurówki pod siatkę i 35 zł za mb podmurówki pod klinkier plus 1.5zł za każdą wymurowaną cegłę klinkierową (zejdą do 1,3).PozdrawiamB_Rocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 03.04.2005 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 rozumiem ze za słupek biora tyle ile jest cegieł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 06.04.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 mam podobne pytanie. Ale czy ktoś mógłby podać po prostu cenę metra bieżącego takiego płotu? Mnie zależy na "sztachetach" metalowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzynek 07.04.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 rozumiem ze za słupek biora tyle ile jest cegieł? Oczywiście, że tak, bo druty zbrojeniowe w środku słupka wstawiają w cenie mb. podmurówki. Dobry murarz z klinkieru postawi 3 slupy dziennie po ok. 70 cegieł to daje 300 zł dniówki !! B_Rocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 17.04.2005 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 A ja powracm do pytania. Chcę zrobić podmurówkę ze słupkami obłożonymi klinkierem, pomiędzy sztachety. Ile za mb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 18.04.2005 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 mi też zrobili wycene.. 30 zł za mb pod klinkier i 1,80 za połozenie cegły...o zamontowanie sztachet już nie pytałam, bo sie dogadałam z naszym Panem ochroniarzem, kóry takie rzeczy robił, a bardzo chetnie by sie podjął jakiejś robótki bo mu sie nudzi i u nas na działce:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 18.04.2005 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 rodzynek i bierzesz tą ekipę?? czy szukasz tańszej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 22.04.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Jestem w identycznej sytuacji, mam zamiar wybudować takie samo ogrodzenie, słupek 2 m, dwie cegły na podmurówce i kształtka na nich. DarekRz Czy słupki 2m nie są troche za wysokie? Własnie robie ogrodzenie i jak oglądałem w okolicy (i dalej też ) to najczęściej słupki są wysokie na 15 cegieł na murku z dwoma cegłami i kształtką na nich - ja też tak planuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 22.04.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 W rzeczywistości słupek nie licząc murku będzie miał 181 cm (26 cegieł), pisałe o ok. 2 m od gruntu. DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 16.01.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 czy można prosić o jakieś aktualne srednie ceny mb ogrodzenia klinkier + sztachety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 23.01.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Mnie krzykneli 25 tysięcy za 20 mb ogrodzenia. 6 słupków z klinkieru i wypełnienie stalowymi sztachetkami. Chyba więc dam sobie z tym spokój.Budowa pod Warszawą. Wyceny miałem od 3 firm, wszystkie podobne. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 24.01.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Mnie krzykneli 25 tysięcy za 20 mb ogrodzenia. 6 słupków z klinkieru i wypełnienie stalowymi sztachetkami. Chyba więc dam sobie z tym spokój. Budowa pod Warszawą. Wyceny miałem od 3 firm, wszystkie podobne. Pozdrawiam, o w morde - jeszcze rok temu za tyle kasy to dom mozna bylo wybudowac ja tez zaczynam szukac ekipy do ogrodzenia z klinkieru (wypełnienie: drewno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 24.01.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Mnie krzykneli 25 tysięcy za 20 mb ogrodzenia. 6 słupków z klinkieru i wypełnienie stalowymi sztachetkami. Chyba więc dam sobie z tym spokój. Budowa pod Warszawą. Wyceny miałem od 3 firm, wszystkie podobne. Pozdrawiam, o w morde - jeszcze rok temu za tyle kasy to dom mozna bylo wybudowac ja tez zaczynam szukac ekipy do ogrodzenia z klinkieru (wypełnienie: drewno). A ja mam pikne sztachetki olszowe:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 24.01.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Mnie krzykneli 25 tysięcy za 20 mb ogrodzenia. 6 słupków z klinkieru i wypełnienie stalowymi sztachetkami. Chyba więc dam sobie z tym spokój. Budowa pod Warszawą. Wyceny miałem od 3 firm, wszystkie podobne. Pozdrawiam, o w morde - jeszcze rok temu za tyle kasy to dom mozna bylo wybudowac ja tez zaczynam szukac ekipy do ogrodzenia z klinkieru (wypełnienie: drewno). A ja mam pikne sztachetki olszowe:-) a one w powietrzu wiszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 12.02.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witam, Rodzynek - możesz rzec skąd jest ta ekipa? Ciekawym ile mogą wziąć za wymurowanie słupków ze zwykłej cegły. Odchodzi wtedy robienie równych fug i utrzymywanie cegieł w czystości. Słupki palnuję zaciągnąć siatką i klejem oraz położyć tynk marmolitowy. Pomiędzy deski cięge z bala, nie równane - w poziomie między słupkami. Czy za wymorowanie ze zwykłej cegły zejdą do 1 zł/cegłę? Orientował się ktoś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 12.02.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 U mnie ekipa niedługo zaczyna robic mi ogrodzenie z trzech stron podmórówka i slupki 25 zł metr bieżący a od frontu ogrodzenie kute i klinkier 2.5 zł od cegły podmórowka tyle samo co pod siatkę ,wypelnienie kute 350 zł metr bieżący,brama i furtka 4000 bez automatyki. Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts