Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi tarasowe - otwierane czy przesuwne?

Recommended Posts

Jakie macie drzwi prowadzące na taras?Otwierane czy przesuwane?Podzielcie się proszę doświadczeniami dotyczacymi jednych i drugich. Czy dzwi otwierane do środka nie zajmują zbyt dużo miejsca, nie "kolidują" np z meblami? A przy przesuwnych, czy nie ma po jakimś czasie problemów z tym mechanizmem, tzn czy nie tracą stabilności, nie zacinają się albo coś w tym stylu?Mój salon bedzie miał ok 27 metrów(więc nie za duzo - w tym ma być jeszcze mała jadalnia :roll: ) i nie wiem na jakie rozwiązanie się zdecydować. A Wy co byście wybrali?Albo co wybraliście :wink:

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale przesuwne są dużo droższe

ja wybrałam otwieranae - rama 360 cm dzielona na trzy cześci, z czego dwie z ruchomym słupkiem, czyli jeden otór będzie 240, a drugi 120 cm, będzsie więc możliwość bezproblemowego zniesienia pianina czy stołu na taras

ale będę używać na co dzień drugich drzwi tarasowych - 90 cm, te duże będą do oglądania a nie używania :)

No może to jest jakiś pomysł :wink: balangi - owszem, owszem przewiduję :D A poza tym uwielbiam swobodę, słońce i świeże powietrze, więc te drzwi będą baardzo często otwarte!

Zaczynam się skłaniać ku przesuwnym..tylko mówicie, że dużo droższe?Będę musiała się zorientować.

Pozdrawiam!

ja mam przesuwne

użytkuję od XII 2003. jak narazie nie narzekam, wybrałam właśnie dlatego, że zabierają mniej miejsca. jedyna bolączka to, rolety - chciałam nimi przesłonić okna, ale nie da rady (mam duże okno dzielone na 2) i nie zmieści się skrzynka na części nieruchomej (za mała przestrzeń) - pozostają żaluzje, zasłony, wertikale

emango - do naszego projektu te drzwi kosztują ok 5-6 tys PLN :D

w porównaniu z 2,5 - 3 tys w wersji "standard" (czyli jak w projekcie)

ja sobie dałam spokój, bo obawiam się o to, że okna te mogą ulegac szybszemu zniszczeniu, no i przy ruchliwych dzieciach mogą być narażone na niebezpieczeństwa :-?

Aczkolwiek fajny bajer przy oknie 360 cm ...

Ja mam jedną ramę 2 skrzydła - też będzie fajnie