Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi tarasowe - otwierane czy przesuwne?

Recommended Posts

Ja raz się spotkałam "na żywo" z przesuwanymi, ogromnymi drzwiami tarasowymi. I pierwsze co mi wpadło w oko, to to, że do szyn na podłodze dostawał sie drobniutki piasek i tak trzeszczało. ...

Ale oczywiście ja widziałam tylko jeden negatywny aspetk. Bo wyglądają swietnie i naprawdę robią nieziemskie wrażenie.:)

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 11 years później...

Drzwi tarasowe HST vs Smart slide / smoovio. Wyceniamy okna i mamy dylemat jeżeli chodzi o drzwi tarasowe. Byliśmy w jednym z salonów który oferuje HST o Smart. Jakiejś znaczącej różnicy nie zauważyliśmy ( poza mało istotna różnica w wysokości progu). Parametry mają prawie takie same, otwieranie jest tak samo łatwe w obydwu przypadkach. Różnica w cenie 8tys zł. W innym miejscu sprzedawca zdecydowanie odradzał smarta twierdząc,że to syf i szkoda sobie głowę zawracac, że za kilka lat będziemy wymieniać na HST. Wycenił HST na 16 tys. Drzwi o wymiarach 300/230 dzielone na pół. Jak to jest z tym Smart slide? Szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się dopłacać 8tys do HST tylko dlatego, ma niższy o 1.5 cm próg. Pytanie skierowane głównie do osob, które są w stanie powiedzieć coś konkretnego a nie że " ja polecam HST bo ja mam".

Aktualnie najbardziej bierzemy pod uwagę drzwi tarasowe od Okonoplastu https://oknaprim.pl/drzwi-tarasowe/

Edytowane przez Jagnst