johny27 13.04.2005 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 szerokosc 18m dlugosc 45m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 13.04.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Projekt fajny. Nawet bardzo. Jakiekolwiek zmiany muszą być "pod Ciebie" każdy będzie Ci doradzał ale to Twój dom i ma spełniać Twoje oczekiwania i potrzeby. Trzeba znacznie więcej informacji by dokonać istotnych zmian, z których byłbyś zadowolony. A i to jest wątpliwe. Ile rzeczy bym nie zrobił gdyby cofnąć czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.04.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 i usadowiłeś dom od węższej strony, w takim razie możesz pogadać z sasiadem czy nie wyrazi zgody bś zamiast 3m odległości od sasiada na odcinku garażu byłoby 2m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 13.04.2005 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 sasiad nie ma nic do tego - sa przepisy budowlane i zgoda sasiada jest tu nie wazna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.04.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 ja mam w warunkach zabudowy linia zabudowania 6m a dostałem zgode na zadaszony taras na odcinku 6m na 3m od granicy działkia jak sąsiad ma swój dom odsunięty na np 5m to w zasadzie mógłbys ten garaz rozbudować do samej granicy działek mając od sąsiada zgodę na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 13.04.2005 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 zgodnie z prawem budowlnaym nie moge - sasiad nie ma nic do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.04.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 a próbowałeś?ja poszedłem do wójta, pogadałem - kazała napisać pismo i wyraził zgodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukrecja 13.04.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 sasiad nie ma nic do tego - sa przepisy budowlane i zgoda sasiada jest tu nie wazna gdyby wszystko miało być zgodne w 100% z prawem budowlanym, to trzeba by było wyburzyć pół tego kraju!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 13.04.2005 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 probowalem - taka decyzje moze obecnie podjac tylko minister - jezeli zrobil to ostatnio wojt to jest to bezprawne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.04.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 a jaki paragraf prawa budowlanego o tym mówi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 13.04.2005 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 poszukaj - min odleglosc to 3mswego czasu doglebnie to sprawdzalemMozna zrobic zabudowe w linii granicy tylko wtedy gdy sasiad ma juz taka zabudowe. jednak ta zabudowa musi byc identyczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 14.04.2005 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Johny ma całkowitą rację! Przepisy się zmieniły (nie podam niestety artykułu, bo nie znam), bo nam tez w gminie powiedziano, że każde odstępstwo od przepisowych odłegłości (np. kiedyś można było zbliżyć budynek przy wąskiej działce na 1,5 m do granicy) musi być zatwierdzone przez ministra infrastruktury... pozdrawiamkoks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukrecja 15.04.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 probowalem - taka decyzje moze obecnie podjac tylko minister - jezeli zrobil to ostatnio wojt to jest to bezprawne... to prawda. takie mamy prawo, że nawet w kwestii psiej budy musi wypowiedzieć sie minister. ale robi to, bo od tego jest. warto spróbować. minister nie gryzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts