Andrzejj 31.03.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Witam,jestem nowym użytkownikiem - zastanawiam się na kupnem rozpoczetej budowy domu - SOLIDNY D47B 145m2 netto. Aktualnie stan surowy otwarty - czyli mury plus dach i prąd na działce (bez okien, tynków i ocieplenia dachu....) na początek planuję skończenie parteru tj. ok.100m2. Część prac typu inst. elektryczna, woda, podłogi .. jestewm w stanie wykonać sam. Mam trudności z oszacowaniem kosztu dokończenia domu (standard , bez fajerwerków) - czy 80-90 tys. wystarczy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Witam. Samemu mozesz wszystko tylko protokoły zdawczo odbiorcze kto popodpisuje?? Na wode, gaz, co, kanalize, prąd wszystko zarówno wewnatrz i na zewnatrz. Geodeci sa tez potrzebni zeby to powrysowywac. Jam ma taki sam problem a firmy które robia cokolwiek muszą miec uprawniwenia .... (jakies tam - elektryczne na przykład) ALE w BUDOWNICTWIE - tak to sie teraz nazywa. a ci licza sobie sporo. rozmawialem z elektrykiem, jak to widzi gdy zrobie sam i poprosze o "stempel" - powiedział 500 zł a potrzebne jest to do odebrania pozniej budynku. ja mam nieco mniej na dole ale stan zamkniety i bez fajerwerków, caly czas licze i dodaje sam juz nie wiem... mysle ze tyle wystarczy ale czy na pewno, mozesz spróbowac z tą kasa, jezeli braknie to nie wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 31.03.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 moim zdaniem relacje szacunkowe (+-2 piwa): 35% zrealizowane 65% przed toba 80% przyjemnosci za Toba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 poczytaj http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=44104&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzejj 06.04.2005 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Kochani!jeczcze raz proszę o pomoc- czy na dokończenie tego domu (mam nadzieję, że ten link odpali)http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=57(stan surowy), bez fajerwerków -sam parter- wystarczy 80-90tysPLN? 100tys to już będzie dla mnie ostatnia krew...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 09.04.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Za 80-90 tys. może być ciężko.co najmniej 20 tys. będą kosztaowały same okna i drzwi.Dalej minimum kilka tysiecy za tynki wew.Kolejnych kilka za elelwację i jeszcze kilka za posadzki. Już się nazbiera ninimum 40 tys. Instalacje też Cię pociągną po kieszeni - a to nawet nie bedzie jeszcze połowa - oczywiście uwzgledniając koszt całkowity, z wykończeniem. Ale jeśli byś spytał czy warto - to na pewno. Zwałaszcza jeśli potrafisz coś zrobić sam Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts