Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PRZEMOC WOBEC DZIECI !! okrutny świat za moimi drzwiami :(

osowa

Recommended Posts

Nie wiem gdzie mam się z tą złością udać .... nie mam nic do sąsiadów, ale ..

Przed chwilą była akcja na klatce schodowej – to następny argument za budowaniem własnego domu. Córcia jak zwykle z całym swoim lalkowym inwentarzem rozłożyła się wraz z koleżankami na kocyku na schodach- na półpiętrze. Jakoś do tej pory nikomu to nie przeszkadzało- jak to dziewczynki , są spokojne i z reguły układne, hałas więc nie groził przestrzeni blokowej .

Aż raptem – BUUUM !

Wyleciała sąsiadka z piętra ( mniej więcej w moim wieku , bezdzietna ) i zrobiła dziewuszkom karczemną awanturę wyzywając je od k... Starsza siostra jednej z nich wystąpiła w obronie całej gromadki i dostała w twarz.

Dziewczynki się ropierzchły z płaczem, a ja nie mogę dojść do siebie :cry: :cry: :evil:

Jak się zachować w takiej sytuacji? Co zrobić ?

No, ja nie – bo nie widziałam tego, ale dziewczynka którą uderzono zadzwoniła sama.( jej mama jest w pracy ) Właśnie mi to powiedziała cała zapłakana – przytuliłam ją, bo cóż mogę więcej ... ale nie mogę się pogodzić z tym... Jezu!

Zawiadom policję. Wizyta dzielnicowego na pewno podziała studząco na rozpalone emocje "baby". Podejrzewam, że ślad po uderzeniu pozostał na buzi dziewczynki - zróbcie obdukcję

Rodzice małej też pewnie tak tego nie zostawią

Co za krowa (przepraszam za wyrażenie)

BabaB

Ale w jaki sposób ? Ja nie należę do zaczepnych – raczej ... a wiem czym to grozi.

Awanturą ogólnoblokową na następne parę lat ...

Osowa tu nie chodzi o pozostawione przez sąsiada na korytarzu śmieci czy zabrudzone schody, albo hałasowanie po 22:00, czyli to, co potrafi wkurzyć mieszkańców i wywołać awanturę ogólnoblokową. Tu chodzi o uderzenie dziecka. W takich przypadkach należy reagować, bo najzwyczajniej w świecie dzieci bić nie wolno. A już na pewno jakieś babsko nie ma prawa uderzyć obcego dziecka! Mam nadzieję, że nie tylko zaczepni reagują w takich sytuacjach...

Z obdukcją jest problem. Otóż ku ogólnej wiadomości zapodaję - iż może wykonać obdukcję lekarz który ma podpisaną SPECJALNĄ umowę z NFOZ

Taka umowa to pakiet obowiązków dla lekarza za groszy parę więc nie ma chętnych do tej pracy. W Warszawie bodaj jest ich całych trzech znawców ( :evil: ) a czas oczekiwania na obdukcję koło tygodnia !!

Można to zrobić na własny koszt ( ok 150 pln ) z terminem natychmiastowym.

Gwoli sprawiedliwości, dzieci jak dzieci..ale prawda leży po środku. Może i nie były tak cicho jak panienka by sobie tego życzyła i zostały jej nerwy poddane ciężkiej próbie, ale wystarczyła by prośba by zmieniły obozowisko ( "dajcie pospać..jestem po ciężkiej nocnej pracy " ) i już po sprawie.

Ot nasza Polska Pomoc Sąsiedzka.

Nie ma jak przyłożyć od razu z piąchy...

Gość M@riusz_Radom

Iść z dziewczynką do sąsiadki, zapytać dziecko w obecności tej pani czy faktycznie ją uderzyła. Jeśli dziecko potwierdzi, poprosić aby poczekało na zewnątrz, wejść do sąsiadki i strzelić jej z dyńki. Tyle

Gdyby uderzyła moje dziecko wszedłbym jej do domu razem z drzwiami i nie baczył na konsekwencje. Dziś je spoliczkowała, jutro równie dobrze może przyłożyć jej kijem w głowę.

Ziaba - bez względu na okoliczności NIKT nie ma prawa wymierzać kar obcym dzieciom.

Mariusz

miałam w zamiarze post taki jak Twój. Jednak po przeczytaniu musiałam go zmienić.

Moja wersja była bardziej drażliwa : obić oczy by schodów nie widziała z tydzień.

Niezależnie czyja racja , łapy bym urwała przy samym tyłku.

Można było inaczej sprawę załatwić, nawet jak doszło do słownych przepychanek , ale pazury wyciągać ?

Osowa, kliknij jutro czy sąsiadeczka dycha po odwiedzinach tatusia tejże młodocianej obitej...może poszukaj już dziś jakisik starych okularów p/ słonecznych w ramach owej wspólnoty sąsiedzkiej..

Może zakupy trzeba będzie przynieść przez parę dni ..

:roll:

Iść z dziewczynką do sąsiadki, zapytać dziecko w obecności tej pani czy faktycznie ją uderzyła. Jeśli dziecko potwierdzi, poprosić aby poczekało na zewnątrz, wejść do sąsiadki i strzelić jej z dyńki. Tyle

Gdyby uderzyła moje dziecko wszedłbym jej do domu razem z drzwiami i nie baczył na konsekwencje. Dziś je spoliczkowała, jutro równie dobrze może przyłożyć jej kijem w głowę.

Ziaba - bez względu na okoliczności NIKT nie ma prawa wymierzać kar obcym dzieciom.

Mariusz - chyba nadajemy na tych samych falach - z jednym zastrzeżeniem: nie możesz sąsiadki "ukarać" w jej mieszkaniu bo to napad z pobiciem - ale już rękę jej na klatce schodowej bez świadków złamać to możesz bo takie jest prawo ojca - byle bez świadków. I namawiam wszystkich ojców aby byli bezwzględni w obronie swoich dzieci bo jest to ich prawo - nie policja i komitety blokowe tylko "ząb za ząb" - dziecko musi mieć pewność że ojciec nie pozwoli nikomu zrobić krzywdy. Wkurzyłem się jak to przeczytałem. Pozdrawiam.

Gość M@riusz_Radom