Gość M@riusz_Radom 01.04.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 No tak, ale czy musi to być betonowe rokoko czy wypasiony barok? Z bardzo prostej przyczyny - nie chce stawiać betonowego muru, także im więcej prześwitów tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 01.04.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Ale czemu mieliby ukraść? Albo zniszczyć? Kup działkę obok mnie, a nic się Twojemu żywopłotowi nie stanie Będę go broniła! Chciałbym aby tak było, ale działke mam i wiem, że siatka by szybko zninkęła. Co prawda ja sie wychowałem w tej okilicy więc mogę być traktowany przez złodzieji "ulgowo" ale lepiej dmuchać na zimne. Także sytuacja wygląda teraz nastpująco ; Z przodu działki mam siatkę, z jednej strony betonowy płot od sąsiada (nie przeszkadza mi, będę tam robił werandę i sadził winogrona, na tyle będę miał betonowy płotek a z drugiego boku siatkę. Także beton do betony a siatka do siatki. Docelowo na froncie i boku ma być kliknierek i kute ogrodzenie ( o ile wysraczy zdrowia i pieniążków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picasso 01.04.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Ale czemu mieliby ukraść? Albo zniszczyć? Kup działkę obok mnie, a nic się Twojemu żywopłotowi nie stanie Będę go broniła! Także beton do betony a siatka do siatki. Docelowo na froncie i boku ma być kliknierek i kute ogrodzenie ( o ile wysraczy zdrowia i pieniążków) a nie, myslalem ze tylko beton, a tak to bedzie fajne polaczenie: klinkierek z przodu + betonik z tylu i z boku + winogronka - fajnie to brzmi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 01.04.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 a nie, myslalem ze tylko beton, a tak to bedzie fajne polaczenie: klinkierek z przodu + betonik z tylu i z boku + winogronka - fajnie to brzmi:) Brzmi durnie o ile się to przedstawi w taki sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 01.04.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 zgudi: dostales info na priva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 01.04.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Samych fanatyków tu widzę... A punkt widzenia zależy od punktu siedzenia! Z jednej strony działki mam sąsiadów - zbieraczy (stara chałupka zarządzana przez ADM). I co, miałem postawić płotek na 70 cm??? Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.04.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 De gustibus non est disputandum, ale to, co zobaczyłam na zdjęciu Mariusza powaliło mnie na łopatki. Beton jest brzydki, ale to jest koszmarne, pretensjonalne i straszne! Mam nadzieję, że mi się dzisiaj nie przyśni. Jeżeli już, to jakiś prosty wzór niczego nie udający. Są i takie bardzo ażurowe, ale proste. Przeraziło mnie to, co mi uświadomiliście- że któryś sąsiad może mnie uraczyć takim widokiem! Jedyna nadzieja w tym, że póki co, nikt się tam nie buduje. My będziemy chyba pierwsi, więc sami ogrodzimy działkę ze wszystkich stron. Jeszcze do niedawna żałowałam, bo miałam nadzieję, że się koszty podzielą, ale teraz zobaczyłam dobre strony takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.04.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 http://www.ogrodzenia.betonowe.pl/ogrodzenia/09.jpg barok w betonie albo rokokoko gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 01.04.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 ale to jest koszmarne, pretensjonalne i straszne! I O TO CHODZI przynajmniej nikt go nie zwinie - pełne "plastry" betonu w takich płotach mogą "dostać nóg" bo dosnonale się nadają do robienia wylewek pod ogrodzenie. Wkopuje się dwie takie płyty, między nie wlewa się beton i gotowe Wszystko od początku do końca było przemyślane Zresztą według producentów akurat TEN wzór jest ostatnio najczęsciej kupowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 01.04.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 barok w betonie albo rokokoko gratulacje Tak, ale nie dostaniesz klaustofobii - dużo prześwitów jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 01.04.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Powiem Ci szczerze chłopie. Dobrze,że nie jesteś moim sąsiadem.Na mojej działce i w całej okolicy rosną brzozy,polne kwiaty,wysokie trawy.Biegają bażanty,zające,sarny. A tu nagle takie betonowe wafelki na sztorc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 01.04.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Drogi pattaya, podeślę Ci na prv mój numer konta. Przelej te marne kilka tysięcy PLN a z chęcią zrobię śliczny płot z klinkieru. Idziesz na takie coś ? W mojej okolicy kiedyś biegały sarny, zające, nawet łoś kiedyś zawędrował a teraz teren się zurbanizował. Twoją okolicę też to niebawem czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.04.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Muszę zacząć grać w totka, aby mieć kasę na wykup sąsiadujących z moja działką łąk i nieuzytków Przecież, jak jakiś naśladowca Mariusza postawi obok mnie betonowe rokoko, to umrę na wylew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 02.04.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Do zgudi - mi się wydaje że lepszym rozwiązaniem będzie płot drewniany, taki na ok 2 m, pomalowany na zielono. W porównaniu z betonem mają tą wadę że trz malować co 2-3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.04.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Ile kosztuje mb takiego potworka?Zauważyłem,że wiele osób popada w skrajności.Albo klinkier+kute sztachety (co też wg mnie nie jest szczytem urody),albo płyty betonowe.Przecież po środku mamy sztachety drewniane,siatki zwykłe i powlekane,stalowe sztachety,gotowe (niedrogie) ogrodzenia,kamień itp,itd.ZgudiZrób ogrodzenie z położonych poziomo dech olchowych,zachodzących na siebie (vide domy na westernach) ,długich na ok.3-3,5m odpowiedniej grubości.Wygląda to ładnie,nie powinno być szaleńczo drogie a zasłoni i wyciszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.04.2005 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 No way. Decyzja już zapadła i będzie takie a nie inne. A że komuś się nie podoba? To akurat dla mnie najmniejszy problem. Pewnie jakbym wywalił 3 albo 4 pełne betonowe płyty to wtedy Wasze gusta nie byłyby podrażnione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.04.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Do zgudi - mi się wydaje że lepszym rozwiązaniem będzie płot drewniany, taki na ok 2 m, pomalowany na zielono. W porównaniu z betonem mają tą wadę że trz malować co 2-3 lata. Mają też inną wadę - znikają w sezonie grzewczym. Mi wyrwali drewniane pale którymi podpierałem jarzębinki. Już widzę, co stałoby się z drewnianym ogrodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 02.04.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Jesu Mariusz!gdzie ty żyjesz??sam wybierałeś tę działkę???jeżdżąc na wschood Polski często widziałem takie fajne "potforki", co niby mają udawać ogrodzenie dworkowe, pałacowe, etc....u nas też jest troche tego ale nie takie "figlarne" modele.Gratulki Mariuszu gustu. pozdrawiam z nieopłotowanej działki bez garażu, gdzie nic jak do tej pory ( odpukać) nie znikło.hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.04.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 De gustibus non disputandum est Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Strike 02.04.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Sądzę że ogrodzenie z płyt betonowych jest szczytem bezguścia.I choć o gustach nie dyskutuje się, to jednak o właścicielach gustów i guścików owszem. Otóż trzeba być s...wielem nienawidzącym otoczenia aby takie ogrodzenie postawić. Brak forsy nie jest usprawiedliwieniem, bo inne ogrodzenia nie są wiele droższe, np siatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts