Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co moi drodzy myślicie o ogrodzeniu działki z płyt betonowyc

Recommended Posts

Sądzę że ogrodzenie z płyt betonowych jest szczytem bezguścia.

I choć o gustach nie dyskutuje się, to jednak o właścicielach gustów i guścików owszem. Otóż trzeba być s...wielem nienawidzącym otoczenia aby takie ogrodzenie postawić.

Brak forsy nie jest usprawiedliwieniem, bo inne ogrodzenia nie są wiele droższe, np siatka.

witam

a nie zagalopowales sie moze w swojej opinii? przeciez to samo mozna powiedziec o "druciarzach" lub tych co stawiaja "mury obronne" z kamienia - wszystko zalezy od tego jak to po np 5 latach wyglada :)

mariusz chcesz betonowac to sobie betonowy plot stawiaj

chcesz drutowac to siatke zrob w koncu to twoj cyrk i twoje malpy i nie musisz sie tlumaczyc wiecej bo jak sam widzisz twoje argumenty do innych jakos nie docieraja

jak wiecej osob z forum zakupi dzialki w podobnej okolicy gdzie wszystko i to doslownie wszystko "dostaje nog" wtedy moze ktos poprze twoje podejscie do tematu

fakt ze te "betonki" sa koszmarne ale jak puscisz na to szybko rosnace pnacza to za rok max 2 zapomnisz o tym koszmarku jaki jest pod tymi pnaczami ukryty , ponadto zapomnisz tez o czestej konserwacji tego co jest ukryte pod roslinnoscia

pozdrawiam

• Odpowiedzi 208
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość M@riusz_Radom
Otóż trzeba być s...wielem nienawidzącym otoczenia aby takie ogrodzenie postawić.

Trzeba być wyjątkowym kretynem aby oceniać ludzi na podstawie ogrodzenia jakie mają :]

Nie no, największy LOL dla Ciebie ;)

Gość M@riusz_Radom
jak wiecej osob z forum zakupi dzialki w podobnej okolicy gdzie wszystko i to doslownie wszystko "dostaje nog" wtedy moze ktos poprze twoje podejscie do tematu

Wszystko co nie jest na stałe przytwierdzone do gruntu dostanie nóg. To tylko kwestia czasu. Ciekawe czemu nikt nie wstawia na zimę okiem, drzwi do domów? Czemu nie zostawiają grzejników, stali do fundamentów itp itd :)

Kradną w całej Polsce, nie tylko w okolicy gdzie mam działkę. A że są to "pikusie" to kradną to co ukraść najłatwiej.

Ja też mam problem z ogrodzeniem betonowym, a raczej z jego wyborem.

Sąsiaduję z mleczarnią :-( , cały czas patrzę na robotników, pracujące maszyny, spuszczanie pary wodnej itd.

Chyba sobie wstawie takie 2m ogrodzenie z płyt pełnych - naprawdę niechcę już ich oglądać.

Póżniej posadzę tuje bo od winorośli jest dużo robaków, pająków itd.

Sąsiaduję z mleczarnią :-( , cały czas patrzę na robotników, pracujące maszyny, spuszczanie pary wodnej itd.

Chyba sobie wstawie takie 2m ogrodzenie z płyt pełnych - naprawdę niechcę już ich oglądać.

Póżniej posadzę tuje bo od winorośli jest dużo robaków, pająków itd.

U nas saisiad zaproponowal zeby kawalek na spole postawic.

Poczatkowo bylem nawet za.

Ale teraz sa juz nie wiem :-?

Plot bylby kawalek ode mnie takze bym sie nawet z czasem przyzwyczail.

Teraz jak siedze to patrze na betonowy plot sasiada - i sie juz przyzwyczailem jakos

Jednak troche sie waham co do tego nowego plotu.

Bylby w ogrodzie

I taki 2 metrowy parkan z betonu w ogrodzie chyba nie za bardzo pasuje :-?

Gość M@riusz_Radom

Ja nie miałem. Musiało być w nim jak najwięcej prześwitów i wybrałem takie, które ich faktycznie ma dużo. A że innym się nie podoba ? A co mnie to, grunt, że spełnia moje założenia ;)

Ustalcie najpierw po czyjej stronie będzie "wzorek" coby potem nie było pierwszej wojny sąsiedzkiej ;)

Wzorku raczej nie bedzie.Z tego co gadalismy to maja byc plyty na 2 metry.Tzn ewentualnie na samej gorze by cos bylo.

Zreszta u mnie pole i u niego tez pole.

Ale juz mi sie to raczej nie podoba :-?

Osobiscie teraz bardziej chyba optuje za siatka.

W Casto maja Baekerta w dobrej cenie - co prawda troche cienka,bo tylko 2,2 mm.I niska.Ale musze zobaczec jak 1,5 m wyglada "na zywo" - gdzies na plocie.

Ale mam dostac slupki to moze na inna tez sie porwe.

W sumie byloby tego okolo 60 metrow.Z czego polowa na spole z sasiadem

P.S.

Teraz spojrzalem na licznik.

I jest to moj post numer 666 :-?

Wszystko co nie jest na stałe przytwierdzone do gruntu dostanie nóg. To tylko kwestia czasu. Ciekawe czemu nikt nie wstawia na zimę okiem, drzwi do domów? Czemu nie zostawiają grzejników, stali do fundamentów itp itd :)

Kradną w całej Polsce, nie tylko w okolicy gdzie mam działkę. A że są to "pikusie" to kradną to co ukraść najłatwiej.

A może na czas budowy nie rób ogrodzenia wcale, ja tak zrobiłem bo miałem podobny dylemat (aby nie ukradli siatki)

Dom stoi, nic nie zginęło, jedynie mam ten plus że od mojego bloku mam 400m na budowę i na budowie bardzo prosty alarm z powiadamianiem.

Gość M@riusz_Radom
A może na czas budowy nie rób ogrodzenia wcale, ja tak zrobiłem bo miałem podobny dylemat (aby nie ukradli siatki)

Nie da rady. Działka musi być ogrodzona a do budowy jeszcze daleka droga. Na razie trzeba od nowa kompletować kasę albo brać kredyt. Wolę to pierwsze rozwiązanie. A przez ten czas, nawet jeśli zniszczą to ogrodzenie to będę w plecy raptem jakieś marne 1500 zł.

Jeśli zrobiłbym ogrodzenie docelowe, to jak sam wiesz kute ogrodzenie troche jest warte jak się je odda na złom ;) wolę nie ryzykować.

No, ja bym się poważnie zastanowiła, bo skoro ten akurat typ płyt tak wspaniale się sprzedaje, to może się okazać, że jakiś bezwzględny mafiozo zamarzy o właśnie takim ekstraordynaryjnej urody ogrodzeniu swojej posesji i rąbnie cały ten przecudny płotek. I co Ci wtedy pozostanie? Proponuję mur cyklopowy. Z pewnością będzie ładniejszy. Jeżeli podciągniesz go tak do 3 metrów i górą dasz drut kolczasty pod prądem, to może poczujesz się bezpieczniej.

A tak na serio, to jak zamierzasz chronić swój dom w okolicy, w której kradną nawet ogrodzenia? Przecież instalację alarmową gwizdną razem z psem obronnym i ochroniarzem.

Buractwem jest natomiast stawianie takich płotów wzorem do wewnątrz

Tak sądzisz? A ja właśnie tak zrobie na tyle działki.

Po pierwsze za działką po tej stronie mam szczere pole więc nie ma sensu dawać wzorka na zewnątrz a po drugie będzie to ogrodzenie na wysokości max 150m - także nie powinno się rzucać w oczęta.

http://www.ogrodzenia.betonowe.pl/ogrodzenia/09.jpg

Takie coś będę wstawiał

słodki jezu.... :o :o :evil: wieżyczki strzelnicze też przewidujesz ?!

Gość M@riusz_Radom
Skutecznie zgasi nie tylko urodę otoczenia,ale i domu.Jak ją potem przywrócić ?

Bardzo prosto - wybudować docelowe ogrodzenie a ten murek zdjąć. Cały czas piszę o ogrodzeniu mającym ZABEZPIECZYĆ teren przed obszczymurami i dzikimi zwierzakami ale tu sami esteci, w mordę jeża ;)

Gość M@riusz_Radom
A tak na serio, to jak zamierzasz chronić swój dom w okolicy, w której kradną nawet ogrodzenia? Przecież instalację alarmową gwizdną razem z psem obronnym i ochroniarzem.

Jak to "nawet" ogrodzenia? Siatka, szczególnie ta kiepsko zabezpieczona to najbardziej chodliwy towar na budowach. Kradną go na potęgę bo po pierwsze nie potrzebują dużo czasu aby ją zdjąć po drugie łatwo znależć na to kupca, po trzecie każdy skup złomu to przyjmie...

Tylko w mojej okuolicy "kradną" Śmiechu warte, przejrzyj forum poczytaj o perypetiach innych.

Czy Ty M@ariusz nie przeginasz z tym kradziejstwem?

Owszem,kradną wszędzie,ale my mieszkamy w jednym mieście a jak czytam Twoje posty to odnoszę inne wrażenie.Dookoła mojej budowy nie ma 1 centymetra ogrodzenia.Narzędzia sobie leżą,robotnicy często ich nie chowają na noc.Leży stal,leżą dechy,węże gumowe,palety itp.

Nic,nigdy nie zginęło.