Gość M@riusz_Radom 04.04.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Sąsiad - 3 metry dalej - 2004 ukradli mu siatkę 2005 - ukradli mu słupki. No bo po co mu słupki jak nie ma siatki ? Ja wychodze z założenia, że lepiej zapobiegac niż leczyć. A do tego podczas zimy dzikie zwierzaki wyżarły mi kilka roślinek a to już było ponad moje nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.04.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 To po kiego grzyba kupiłeś działkę w takiej okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.04.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Co to znaczy " takiej okolicy " ? Wydaje Ci się, że masz lepszą ? Tylko Ci się wydaje Okazja czyni złodzieja, masz fart, że zostawiając narzędzia na budowie widzisz je na drugi dzień na tym samym miejscu. Pewnie dlatego, że miejscowe żule jeszcze się o tym nie dowiedziały. Okolica w której mam działkę jest bardzo malownicza, cicha i "spokojna" A to że rzeczy, które nie są w odpowiedni sposób zabezpieczone zmieniają szybko właściciela - wszędzie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.04.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Co to znaczy " takiej okolicy " ? Dziwnej Wydaje Ci się, że masz lepszą ? Wszystko na to wskazuje. Okazja czyni złodzieja, masz fart, że zostawiając narzędzia na budowie widzisz je na drugi dzień na tym samym miejscu. Pewnie dlatego, że miejscowe żule jeszcze się o tym nie dowiedziały[quote] Głupawe jakieś te żule.Od sierpnia się nie dowiedziały? [/quote]Okolica w której mam działkę jest bardzo malownicza, cicha i "spokojna" [quote] Taaaaaa...... Pewnie Godów? [/quote]A to że rzeczy, które nie są w odpowiedni sposób zabezpieczone zmieniają szybko właściciela - wszędzie tak jest. [quote] Jak widać-nie wszędzie. Jak myślisz kto to kradnie?Twoi kochani sąsiedzi.[/quote] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.04.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Jak myślisz kto to kradnie?Twoi kochani sąsiedzi. Heh, łatwo oceniasz ludzi. Nie ma sensu prowadzić dalszej dysputy w tym tonie . Tak - Godów - ale tam się wychowałem i nigdy mi nic nie zginęło - nie oznacza to, że nie warto się zabezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.04.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Wybacz M@riusz,ale jeśli ktoś nocą kradnie 100mb siatki i wycina słupki w okolicy zamieszkałej,to rozwiązanie jest tylko jedno.Szukając działki byłem i na Godowie.Wdałem się w przyjacielską pogawędkę z trzema tubylcami i po kilku minutach ta okolica została przekreślona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.04.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Wybacz M@riusz,ale jeśli ktoś nocą kradnie 100mb siatki i wycina słupki w okolicy zamieszkałej,to rozwiązanie jest tylko jedno. Niby tak, ale nikt nie okradł tego człowieka z dnia na dzień Wystarczyło, że nie pojawiał się na działce kilka tygodni i mi gwizdnęli siatkę. Po kilku miesiącach gwizdnęli mu słupki. Inną sprawą jest to, że działka jest strasznie zaniedbana. Widocznie uznali, że ktoś się nią nie interesuje i sprawa kradzieży wyjdzie na tyle późno, że ciężko będzie ustalić sprawcę. PS: Szkoda, trafiłeś na baranów którzy naopowiadali Ci głupot. Tu jest bardzo fajna okolica - zresztą wystarczy spojrzeć ile nowych domów się buduje teraz na Godowie - aż miło się robi. A że coś komuś gwizdną z działki - powody takich sytuacji opisałem wyżej. Mi, odpukać, jeszcze nic tam nigdy nie zgineło - ale jestem na działce co najmniej raz w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 04.04.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Mariusz, no to ja już zupełnie nie rozumiem, o co chodzi... Ale nie muszę. Chociaż nie, chciałabym, bo wciąż betonowym ogrodzeniom mówię stanowcze NIE, a Ty chcesz je stawiać, bo kradną, a tu jednak nie kradną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 04.04.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 " o ogrodzeniu 70 cm to mi się włos jeży bo już widzę psy atakujące moje dzieci..."Myślisz że ogrodzenie 1,8m zabezpieczy przed psami ? Widziałem kiedyś jak dwa spore zwierzaki - owczarek niemiecki i jeszcze coś ganiały się między posesjami ogrodzonymi siatką wysokości ok 1,8m. Dla psa tej wielkości to naprawdę żadna przeszkoda. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.04.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Marto - od samego początku piszę o profilaktyce Nieogrodzona działka to - - zwierzątka biegające po rabatkach kwiatów i małym ogródku - większe ryzyko, że ktoś na Twojej własności urzadzi sobie bibkę - jak będzie bibka to jest znaczne ryzyko, że zniszczą Ci rabatki i ogródek Mozna ogrodzić : Siatką - siatkę łatwo wyciąć - siatkę łatwo spieniężyć na skupie złomu - siatka mimo wszystko jest towarem chodliwym - siatka wymaga większego nakładu pracy Betonowym płotkiem - być może wygląda paskudnie, ale jeśli będzie na 1 słownie JEDNEJ stronie to nie powinno się tak rzucac w oczęta - wymaga mniejszego nakładu pracy - szybsze w montażu - łatwiej zabezpieczyć przed kradzieżą - jak się posadzi wdłuż niego jakieś ładne krzaczki to znacznie poprawi to estetykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 04.04.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Te krzaczki to wręcz konieczne są Najlepiej bluszczyk, żeby po obydwy stronach zasłonił i zimozielony jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.04.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Te krzaczki to wręcz konieczne są Najlepiej bluszczyk, żeby po obydwy stronach zasłonił i zimozielony jest Ja myślałem o winogronach. Z korzyścią dla obu stron, bo i ja zjem i sąsiad się posili jak wyjedzie Ursusem zaorać pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.04.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Można też betonik ziemią obrzucić.Wał zrobić i na nim trawkę zasadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.04.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Chce się odgrodzić z tej strony : http://tkdami.net/~mwalaszczyk/dzialka/sezon2005/marzec/23.jpg Jak widzicie nikomu się krzywda nie stanie bo sąsiad ma tam pole, którego zresztą nie uprawia i latem rosnąna nim kępy krzaków - przez siatkę byłyby doskonale widoczne. A co do wału - łatwo po nim wejść na działkę Zresztą mam już jeden i chce się go pozbyc Pattaya - może Ci potrzebne coś takiego http://tkdami.net/~mwalaszczyk/dzialka/sezon2005/marzec/19.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.04.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 A co to ,takie fajne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.04.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Pozostałości po dwóch budynkach gospodarczych. Będzie ze 40 ton gruzu i ziemi na tej "kupie". Wstępna ofeta wywiezienia tego to 1000 PLN - właśnie kompletuje na to kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 04.04.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Te krzaczki to wręcz konieczne są Najlepiej bluszczyk, żeby po obydwy stronach zasłonił i zimozielony jest Ja myślałem o winogronach. Z korzyścią dla obu stron, bo i ja zjem i sąsiad się posili jak wyjedzie Ursusem zaorać pole Ale zimą odsłonią paskudztwo. Można też betonik ziemią obrzucić.Wał zrobić i na nim trawkę zasadzić Pattaya nie można, bo po trawce złodziej z łatwością przedrepcze na drugą stronę. Ajak profilaktyka, to na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.04.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Ale zimą odsłonią paskudztwo. Zimą paskudzto jest na polu sąsiada - kępy sterczących krzaków. chyba wyglądają gorzej niż betonowy płotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 04.04.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Mariusz te krzaki chcesz zasłonić? Czy co? Bo pole jak dla mnie piękne. I te drzewa. Ale ja chyba jestem inna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.04.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Mariusz te krzaki chcesz zasłonić? Czy co? Bo pole jak dla mnie piękne. I te drzewa. Ale ja chyba jestem inna... Marta - piękne ale bez tych paskudnych krzaków które rok rocznie musze własnoręcznie wycinać 0 dużo pracy z tym jest to fakt. Drzewa też super wyglądają latem i jesienią - ale ogrodzenie zrobić musze. Chciałem wziąć ogrodzenie z MASKYMALNĄ ilością prześwitów ale wg Wag jest to "rokoko" a dla mnie to beton, który spełnia moje założenia użytkowe. A wiesz jak super to wygląda latem ? Take a look http://www.tkdami.net/~mwalaszczyk/dzialka/d3.jpg http://www.tkdami.net/~mwalaszczyk/dzialka/d1.jpg A tak zaczyna wyglądać pole sąsiada jesienią : http://tkdami.net/~mwalaszczyk/dzialka/jesien-zima2004/okolica.jpg Jak widzisz wszystko zarośnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts