Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co moi drodzy myślicie o ogrodzeniu działki z płyt betonowyc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 208
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mariusz kurcze przecież chcesz się zabetonować od najpiękniejszej strony :o Co złego jest w tym jesiennym obrazku? Bo jak juz napisałam, dla mnie jest pięknie, tak latem jak i jesienią. Taka jest już nasza przyroda Mariuszu, że jesienią i zimą zmienia kolory, szarzeje (u Ciebie pięnie brązowieje). Tam jest naprawdę ładnie. Tak, jestem inna...

Gość M@riusz_Radom
A wiesz, ja sobie pomyślałam o siatce pod napięciem. Nikt by jej nie ukradł.

Nie da rady - to jest karalne. Zresztą czasem zupełnie przypadkiem można takiej siatki się złapać. Nie mówię już o dzieciakach.

Powiem szczerze, ohyda. Jak tak zrobiłby mój bezpośredni sąsiąd... załamka. Na szczęscie będę ostatni, który się będzie budował. Niestety są jeszcze puste działki po 2-ej stronie 10-metrowej ulicy.

Jak mi to sąsiąd zrobił, spytałbym się za co tak się mści.

Do M@riusz_Radom: takie ładne widoki marnować.

Pozdrawiam

Mariusz

pattaya napisał:

Wybacz M@riusz,ale jeśli ktoś nocą kradnie 100mb siatki i wycina słupki w okolicy zamieszkałej,to rozwiązanie jest tylko jedno.

Niby tak, ale nikt nie okradł tego człowieka z dnia na dzień Wystarczyło, że nie pojawiał się na działce kilka tygodni i mi gwizdnęli siatkę. Po kilku miesiącach gwizdnęli mu słupki. Inną sprawą jest to, że działka jest strasznie zaniedbana. Widocznie uznali, że ktoś się nią nie interesuje i sprawa kradzieży wyjdzie na tyle późno, że ciężko będzie ustalić sprawcę.

PS: Szkoda, trafiłeś na baranów którzy naopowiadali Ci głupot. Tu jest bardzo fajna okolica - zresztą wystarczy spojrzeć ile nowych domów się buduje teraz na Godowie - aż miło się robi. A że coś komuś gwizdną z działki - powody takich sytuacji opisałem wyżej. Mi, odpukać, jeszcze nic tam nigdy nie zgineło - ale jestem na działce co najmniej raz w tygodniu.

:o !!! M@riusz, zrzucanie odpowiedzialnosci za czyn ze sprawcy na ofiare jest niewybaczalnym bledem. Tak rodzi sie spoleczne przyzwolenie dla dzialalnosci zlodziei, oszustow i innej masci przestepcow. Powszechnie w Polsce uwaza sie, ze winien jest ten, ktory dal sie okrasc-bo nie pilnowal swego mienia, a napadniety, bo chodzil ulica po zmroku. :evil:

Jesli nie zmienimy tego podejscia, to niebawem nawet w.w krokodyle nie wystarcza, a domy z sybolicznym ogrodzeniem bedziemy ogladac tylko podczas zagranicznych podrozy. :cry:

Gość M@riusz_Radom
:o !!! M@riusz, zrzucanie odpowiedzialnosci za czyn ze sprawcy na ofiare jest niewybaczalnym bledem. Tak rodzi sie spoleczne przyzwolenie dla dzialalnosci zlodziei, oszustow i innej masci przestepcow.

Nie wiem czemu masz takie a nie inne wnioski po przeczytaniu tego co ja napisałem. Według mnie wniosek powinien być jeden - i taki miał być w zamierzeniu - że zaniedbana, niezabezpieczona i sprawiająca wrażenie "niczyjej" rzecz stanie się przedmiotem kradzieży znacznie szybciej niż ta "normalnie" użytkowana.

Gość M@riusz_Radom

Myślę, że możesz miec rację - jeśli kupuje się beton "okazyjnie" ...

Zresztą zróbmy mały test, Ty weź kilka kamieni a ja wezmę nożyce do siatki, zobaczymy kto narobi więcej szkód w ciągu 10 minut ;)