zgudi 31.03.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 zaczynam budowe mam pozwolenie, jednak chciałbym zamurować 1 otwór okienny , na projekcie on jest oraz zmniejszyć szerokosc pozostałych okien na parterze o 20 cm...jak w praktyce wygladaja takie zmiany? czy nalezy to zgłaszać do nadzoru w starostwie czy wystarczy wpis przez kierownika w dzienniku? musze to zrobić ale chciałbym wiedzieć jak najprosciej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksik 31.03.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Wpis kierownika lub architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KFKF 31.03.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Aleksik czy wpis samego kierownika wystarczy ?? Bo ja zamurowałem u siebie dwa okna nie pytając nikogo o nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agasta 31.03.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Wystarczy wpis kierownika budowy . Architekt może nanieść ew. te zmiany na projekcie, ale powinno wystarczyć wpisanie ich do dziennika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 ja mam taka sytuacje z wiatrołapem który chce dobudowac taki 15x15m i podobno architekt musi domalowac. w adaptacji projektu napisane jest wyraznie ze wszelkie zmiany musi dokonywac osoba uprawniona nanoszac kolorem na projekt. Wydaje mi sie ze to jest zmiana elewacji. A podobno od pierwszego stycznia przy zamykaniu budowy sa straszne ceregiele, czepiaja sie wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksik 31.03.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Mui mieć kierownik odpowiednie uprawnienia do nanoszenia zmian na projekt (nie wiem co się zmieniło w prawie dotyczącym takich zmian przez kierownika), ale faktycznie w momencie odbioru łaża ponoć i mieżą wszystko co się da ... panowie z urzędu. A napewno sie zmieniło - stawki kar za budowę nie zgodną z projektem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 31.03.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Zamurowanie okna to zmiana elewacji, co jest istotnym odstępstwem od projektu. Formalnie należy zgłosić to w PINB.Pewnie trzeba będzie dokonać korekty rysunków.Natomiast zmiane wielkości okien można ukryć, bo na rysunkach elewacji nie są one wymiarowane. Można tylko wpisać do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leman13 31.03.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 wpis do dziennika budowy i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts