Renatka 03.09.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Martka, od pewnego już czasu śledzę z uwagą Twój dziennik, jako że imponuje mi taka dzielna kobieta jaką jesteś. Ja też sama będę budowała domek, to tym bardziej jestem zainteresowana jak sobie radzisz z tym wyzwaniem. Ale dzisiaj po przeczytaniu całej tej sytuacji związanej z drzwiami już nie mogę wytrzymać i muszę się tu wpisać,.... choć właściwie brakło mi słów. Szczęka mi opadła. Scenka żywcem z filmów Barei. Martka, a może Ty bierzesz udział w jakimś wkręcaniu i nie wiesz o tym ? To się nie dzieje na serio i za chwilkę odbierzesz pęk kwiatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 04.09.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Anulku - każda firma liczy sobie od 35 - 45 złotych za pole. Tzn jeśli szpros dzieli Ci szybę na 4 częsci, to masz 4 pola. U mnie dzielą na 6. Ja mam łącznie 136 pól w 13 oknach. Najniższa "dopłada za szpros nakładany" była 4700. Najwyższa (firma Gidanex) 9200. Ceny szprosów wenętrznych, rzeczywiście dzielących szybę na mniejsze częsci krązyły wokół 3 tys PLN Dzięki wielkie za liczby. Teraz będę wiedziała czy mnie nie robą w trąbę jak będę się zajmować zamawianiem okien Anula75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 04.09.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Nie mam pojęcia kiedy zdążysz to wszystko załatwić, ale mocno trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 04.09.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 BARDZOOO jestem ciekawa Twojej łazienki? Kolorki bardzo mi odpowiadają, więc rób szybciutko coby całością się pochwalić!! Może cosik wpadnie do mojej pustej w tym temacie łepetyny! Jak narazie to wydaje mi się że dobrze kombinujesz i efek murowany!!! Natomiast historyja z drzwiami To chyba niemożliwe??? To brzmi jak żart prima aprilisowy Ktoś z tych Panów jeszcze pracuje ??? Oni nie zasłużyli nawet na zasiłek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 04.09.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 hmmm ja się tam na tych kachelkach (jak mawia pewna starsza pani) nie bardzo znam i mnie się to wcale nie podoba co wymyśliłaś ale Martko nie bierz mojej opinii pod uwagę. Jak większość facetów nie znam się na tym wcale Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.09.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 TenKtóryObiecuje powiedział, że bedę miała prąd około 20 września !!! TEGO roku z gratulacjami poczekam do 20 wrzesnia, ale trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 05.09.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Też przyłączam się z trzymaniem kciuków. Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 05.09.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 ja równiez trzymam kciuki bardzo mocn o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 05.09.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Trzymajcie koniecznie te kciuki. Ja nie uwierze do końca póki nie zobacze jakiegoś słupa na drodze. Nowego słupa.Przecież tyle sienapukałam i nachodziłam. Tu tu tu i tu. I jeszcze tam. I jeszcze do tego.A tu taki sobie elektryczek w dwa dni załatwił to, czego mnie nie udało sie oficjalną droga przez rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krasna 05.09.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 W sprawie prądu trzymam kciuki, kafelki bardzo ładne i zapewne będą ładnie wyglądać, zwłaszcza jak zostaną ładnie położone. Czy już 'pan od poddasza' wtajemniczał cię jak myje się okno nad schodami? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 05.09.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 nie, ale korciło mnie, zeby je umyć stając na ich rusztowaniu. Rusztowanie wyglądało tak: http://foto.onet.pl/upload/32/79/_527470_n.jpg To widok z dołu.Brud przestał mi przeszkadzać, gdy postawiłam nogę na jednej z chwiejących się desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krasna 05.09.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 gratuluję odwagi, obawiam się, że zawsze będzie to robota dla kaskadera, może da się tam na półpiętrze jakiś taborecik postawić? albo drabinkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.09.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 To ja też trzymam kciukasy Co do okna będę miała ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 05.09.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Dziewczyny - damy radę. Radzimy sobie z budowami, a tu wobec okna połaciowego miałybyśmy być bezradne? Za tydzień schody. Jak staną, to ja zobacze jak w rzeczywistości wygląda problem. Póki co pozostanie brudne. Jak wszystko inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.09.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Martka - ja trzymam kciukasy za prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.09.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Martka, tak mi się rzuciła na oczy twoja instalacja od pompy ciepła. Po co tak te zwoje w pele układane, że się tak zapytam?Wiem, że tu już zasypane, ale na chłopski rozum z punku widzenia termodynamiki okiem elektryka takie pętle to użytkownikowi nic nie dodają. Ze skrzyzowań i tak się więcej ciepła nie wyciśnie.Co innego układacze, więcej instalki (marża od wetkniętej w ziemię ruri) więcej medium, (na oko mniej roboty - nie trzeba starannie układać). Czy jakoś wytłumaczyli się z tych skądinąd ładnych zwojów. Ps. Co do przeciwności to może coś o oporach medium mówili, bo rzeczywiście zakrętów ostrych niewiele, ale za to tych w większym promieniem skrętu dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 06.09.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Kroyena, Chodzi o to, żeby rurki na jak największej powierzchni stykały się z grunetm. Najlepiej byłoby ułożyć rurke w meander po całej działce - 450 metrów bieżących.Ze względu na ograniczone miejsce na działce zdecydowałam sie na wariant drugi, zyli wykoppanie trzech dziur o wymiarach 30/2/2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krasna 06.09.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Hehe, pewnie, że damy radę. Wiesz Martka, ostatnio mój brat wypatrzył wybudowanego Krzemyka u nas w okolicy. Pojechaliśmy tam. Rzeczywiście, stoi Krzemyk śliczny, stan surowy otwarty. Poczailiśmy się chwilkę i nie wytrzymaliśmy, wleźliśmy i w środku pooglądaliśmy. Rzeczywiście salonik mały się wydaje (miałaś rację) zlikwidowali ścianę między kuchnią a salonem, tylko komin został. Ale te pokoje na górze za to wielkie! I jakie duże te okna wszystkie mi się wydały! Ten Krzemyk jest dość wierny projektowi i ma to takie duże okno na klatce schodowej, którego my nie będziemy mieć. Ładnie to okno wygląda, ale nie ma co za bardzo żałować. Na kolana nie powala. Schody były wymurowane. A ty na razie nie masz w ogóle schodów? Będą całe z drewna? Czy będą ażurowe? Liczę na zdjęcia w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 14.09.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Oj, Martuś, ale już musi być pięknie u Ciebie! A co do płytek, to może to śmieszne a może nie bardzo, ale jedyne kafelki jakie zapamiętałam, że mi się z Tubądzina bardzo podobały to Kuba...! Śmieszne, bo fajnie, że podobny gust we trzy (z Luśką) mamy a nie bardzo, bo w tym układzie miałybyśmy wszystkie bardzo podobne łazienki No, ale nie martw się, nam się jeszcze tysiąc razy odmieni. Zresztą mieć coś takiego samego jak Wy, to dla mnie sama przyjemność Muszę postawić sobie namiot na działce. Może mi ktoś drzwi jakieś zostawi. Albo może lepiej glazurę ładną, bo drzwi już mam kupione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.09.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Martak ale fajnie u Ciebie a ile się dzieje Czekam z niecierpliwością na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts