henryk_baszkowka 31.03.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Czesc mam praktyczne pytanie: jak sprawdzic co naprawde zrobil studniaz? sytuacja jest nastepujaca: jest wiercona studnia, na dzialce woda jest na poziomie -0.2 a czasami nawet na +0,2m i pytanie: 1) skad mam wiedziec ze w studni ktora ma dajmy na to 25 m mam wode "glebinowa" a nie powierzchniowa? 2) ze trzeba bylo wiercic na 25 a nie na 15m? przecierz studniaz spokojnei moze dodac sobie pare zupenie nie potrzebnych metrow! pozdrawiam Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/31095-jak-sprawdzic-wykonanie-studni/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksik 31.03.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Przecież wierci na podstawie czegoś. Np. jakiś badań ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/31095-jak-sprawdzic-wykonanie-studni/#findComment-591242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 31.03.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 1) skad mam wiedziec ze w studni ktora ma dajmy na to 25 m mam wode "glebinowa" a nie powierzchniowa? nic innego ci nie pozostaje, jak ... degustacja Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/31095-jak-sprawdzic-wykonanie-studni/#findComment-591253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk_baszkowka 01.04.2005 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 dzieki - wiedzialem ze mozna na was liczyc czyli jesli woda ma kolor rdzy ale smakuje dobrze to znaczy ze mam studnie glebinowa a wode zelazista, ale jesli w bukiecie da sie zauwazyc nostalgiczna nutka konskiego moczu z przejawem gownianej dekandencji to znaczy ze zasysam wode zmieszana z szambem sasiada? Tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/31095-jak-sprawdzic-wykonanie-studni/#findComment-591965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 01.04.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Nie, to oznacza że dobiłeś się do kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/31095-jak-sprawdzic-wykonanie-studni/#findComment-591972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 01.04.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 A jeśli woda jest żelazista i zalatuje błotem ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/31095-jak-sprawdzic-wykonanie-studni/#findComment-591980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 01.04.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Nie wiem jak Ty, ale ja w takich wypadkach jestem już na tyle trzeźwy, że wstaje spod płotu i ide do domu Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/31095-jak-sprawdzic-wykonanie-studni/#findComment-591991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość SS 01.04.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 jest wiercona studnia, na dzialce woda jest na poziomie -0.2 a czasami nawet na +0,2m 1) skad mam wiedziec ze w studni ktora ma dajmy na to 25 m mam wode "glebinowa" a nie powierzchniowa? 2) ze trzeba bylo wiercic na 25 a nie na 15m? przecierz studniaz spokojnei moze dodac sobie pare zupenie nie potrzebnych metrow! czytałeś ostatni numer Muratora ? więc tak: jeśli woda potrafi być wyżej niż grunt to znaczy ze nie jest to woda powierzchniowa jeśli by trafił na wodę zaczynającą się na 15 metrze i tam zostawił filtr to byłby partacz jeśli by poszedł poniżej warstwy wodonośnej to zamiast zwiększenie wydajności w przypadku wierconej a nie kopanej zmniejszył by wydajność a nawet nic by nie uzyskał Więcej wiary w ludzi żonę też tak sprawdzasz? SJS Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/31095-jak-sprawdzic-wykonanie-studni/#findComment-592071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.