Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sluchajcie wycenili nam okna w Klarysie Archipelagu.

Jako ze okien w wolich oczach nie da sie wykonac z pcv musza byc drewniane. Np jedno dlugosci ok 4,8m i wysokosci w najwyzszym pkt 1m wyszlo 12500 zł.!!! Razem 32 000 bez polaciowych. Koszmar

Drzwi wycenili nam na jedyne 8000zł - tylko wejsciowe -drewniane - dosyc szerokie 100+50cm naswietlenie boczne

Czy to jest jakis kosmos cenowy -prosze o opinie bo oslablem dzis

Archipelag w swym dziwnym zalaczonym na stronie kosztorysie wycenil cala stolarke a wiec rowniez drzwi wewnetrzne i polacie na 15netto. Tu jedno wole oczko tyle prawie wyszlo - co to ma byc.... Kosmos przez duze K czy tez rzeczywistosc?

Daj spokój, jedź do OBI, wczoraj właśnie kupiliśmy jedne drzwi wejściowe, od tarasu, płyta wzmacniana metalem, okleina złoty dąb, 799 PLN 8)

a od frontu będzie CAL 500, 2990, a naświetle kosztuje coś 1500 czyli 4500 i masz super wypasione drzwi

http://www.calsc.com.pl/dzew/drzwi/drzwi_14.gif

albo

http://www.calsc.com.pl/dzew/drzwi/drzwi_04-over.gif

http://www.calsc.com.pl/polski/polski.html

zobacz jeszcz drzwi firmy Dziadek, dobra jakość i ceny też OK, daj spokój z takim kosmosem :o

a co do okien, popytaj bo może są firmy które zrobią wole oko z PCV - musisz popytać

z jakiego rejonu kraju jesteście? Jeśli dolny Śląsk czy Opolszczyzna to służę namiarem na sprzedawcę stolarki

Jako ze okien w wolich oczach nie da sie wykonac z pcv musza byc drewniane.

A w jakim kształcie macie te okna?

Wiem, że jesli jest to pół koła i nie jest mniejsze niż 1 m podstawa X 0,5 m wysokość, to z PCV da się zrobić.

Mnie producent okien PCV wycenił okienko o powyższych wymiarach w okleinie na ok. 800 PLN.

Pozdrawiam.

:D

Dlaczego chcecie tyle płacić za okna? Czy to jest jakaś ogromna rezydencja? :o

Ja mam w domu 12 okien, w tym jedno o szerokości 360 cm, tarasowe, w sumie 30 m2 okien, i same okna to 10 tys PLN, plastikowe, niezły profil. Drewniane pewnie nie kosztowałyby więcej niż 18 tys, dlaczego wy się tak dajecie naciągać?

Nie wybierajcie najdroższych markowych produktów, często te tańsze są lepsze

W firmie po prostu zobaczyli że da się kasę wyciągnąć i tyle. Drzwi za 12 tysia - Matko Boska :o

Zobacz u siebie na grupie regionalnej na pewno ktoś da ci namiary na porządne firmy.

daj linka do swojego projektu :)

Raptem masz 8 okien - masz ich mniej niż ja, ja za okna daję mniej niż 10 tys - PCV w okleinie, zastanów się nad tym żeby to duże okno pod wolim okiem było w jednej ramie, przesuwane - jak ejst szerokość tego otworu okiennego?

Jestem przekonana że za super wypasione okna PCV dasz nie więcej niż 12 -15 tys. A to wole oko też na pewno może być z PCV, tylko dobrze się rozejrzyj, i nie uderzaj do najbardziej markowych producentów.

dzis juz ta sama firma znalazla wykonawce z pcv za 18000 brutto - wiem ze mozna zrobic to jeszcze taniej - wyceniamy jeszcze u trzech innych ale drewniane - rozpoczniemy jeszcze poszukiwania pcv. Musi byc taniej -tymbardziej ze rezygnujemy z bocznych na korzysc luksferow.

Sami bylismy wczoraj zszokowani tymi cenami - dzis jest juz optymistyczniej ale wciaz nie tak.

Drzwi z naswietlem znalazlem dzis w firmie Dziadek za max 3000 - ekstra.

Ostatecznie nie bedzie tak zle licze. W przyszlym tygodniu podam wam trzy inne wyceny.