Sonika 01.04.2005 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Papież jest w stanie krytycznym - podał rzecznik Watykanu Joaquin Navarro-Valls. Papież przyjął ostatnie namaszczenie. Papież przeszedł zawał sercowo - wieńcowy. Jan Paweł II podjął decyzję żeby nie jechać do szpitala. Papież jest przytomny i spokojny, ma jasny umysł mimo swego stanu - jeszcze o godzinie 6.00 rano w piątek odprawił mszę świętą - poinformował Watykan. Jak smutno....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 01.04.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Papież jest najcudowniejszym człowiekiem na świecie ...modlimy się wszyscy za jego zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 01.04.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Każdy ma swój czas pożegnania i odejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 01.04.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 To już stary, zmęczony człowiek. Błędem byłoby dopuszczać do sytuacji takiej, w jakiej znalazła się Terri Schiavo - a do tego to wszystko zmierza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 01.04.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Bardzo smutno. Wspominam pobyt w Krakowie na błoniach spotkanie z Papieżem przykład najbardziej nieprawdopodobnej podróży gdzie przeżyliśmy niezapomniane chwile. Dla mnie jeden z bardzo nielicznych autorytetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.04.2005 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 To już stary, zmęczony człowiek. Błędem byłoby dopuszczać do sytuacji takiej, w jakiej znalazła się Terri Schiavo - a do tego to wszystko zmierza... To co zrobili z Terri jest przerażające. Jak można w cywilizowanym świecie zagłodzić człowieka na śmierć? I to w imię prawa? Miejmy nadzieję, że nasz Papież ma najlepszą opiekę z możliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 01.04.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 To jedno. Utrzymywanie na siłe przy zyciu to druga sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.04.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 To jedno. Utrzymywanie na siłe przy zyciu to druga sprawa. Zgadzam się z Tobą. Każdy ma prawo do godnej śmierci w czasie wyznaczonym przez NAJWYŻSZEGO. Rozwój medycyny to prawo... jakby to ująć... może nie tyle ograniczył, co wypaczył. Myślę, że Papież, póki będzie miał na to wpływ, nie dopuści do sytuacji w jakiej znalazła się Terri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.04.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 ...przykre to bardzo.....ale wiadomo,ze kiedys to musiało nastąpić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.04.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Kiedyś (niestety) ten dzień nastąpi Bardzo, bardzo mi smutno... BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 01.04.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Proszę nie smućcie się – bądżcie dobrej myśli – ja jestem, ufam... Wy też zaufajce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 01.04.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 A ja chciałbym wierzyć, że Papież odejdzie kiedy nadejdzie jego czas a nie kiedy zadecydują o tym lekarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 01.04.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Trzeba się goraco modlić ot co i dac spokój temu medilanemu szaleństwu jakie się rozpętało wokól choroby papieża, wscibstwo dziennikarzy przekracza jzu wszelkie granice.A poza tym, nikt nie wie, kiedy odejdziemy. To nei my sie powołujemy do zycia i nie my konczymy swoje zycie. To sie decyduje poza nami, nei probujmy tego zmieniac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 01.04.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Smutno mi bardzo bo mysle,ze nasz Papiez jest juz tak chory,ze nie przetrzyma tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suikam 01.04.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Jesli to już nadszedł JEGO czas to chyba lepiej aby godnie odszedl, a nie był na siłe podtrzymywany przy zyciu przez lekarzy. Ten wielki człowiek wystarczająco się już chyba nacierpiał w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa przepraszająca 01.04.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 http://venus.ci.uw.edu.pl/~mbom/duze/tatry2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 01.04.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Nie wyobrażam sobie innego papieża i swiata bez TEGO papieża. Gdy JEGO zabraknie to jakby poł świata ubyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 01.04.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Każdy jest śmiertelny... Absolutnie każdy... I należy tylko czerpać z tej wielkiej lekcji pokory, jaką daje nam Jan Paweł II w tych trudnych dniach. Jak bardzo chce nam coś jeszcze powiedzieć, i jak bardzo ciężko mu ze świadomością, że powiedzieć nie może... Tylko Bóg zdecyduje, kiedy odejdzie.I wierzę, że Papież czeka na tą decyzję ze spokojem.. z takim spokojem, jakiego nie ma nikt z nas.ON nas zostawia... ale idzie tam, gdzie na pewno zawsze pragnął być...... ..i choć nam jest tak ciężko, myślę że Jemu jest radośnie...... "Obecna niemoc Ojca Świętego Jana Pawła II jest szczególnym znakiem dla świata - powiedział metropolita lubelski abp Józef Życiński. Ojciec Święty nigdy nie ograniczał się do wskazania tego, co było bolesne, ale zawsze akcentował nadzieję. Abp Życiński przypomniał, że w tym wyraża się dewiza biskupia papieża: "Totus Tuus" ("Cały Twój"). Oznacza ona: "nie zatrzymać nic dla siebie, ale wszystko oddać Bogu". To jest najgłębszy sens obecnych jego zmagań i naszej solidarności z Ojcem Świętym - powiedział metropolita lubelski." [za http://www.wp.pl] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 01.04.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 ..i choć nam jest tak ciężko, myślę że Jemu jest radośnie...... Też tak myślę..., że cieszy sie na spotkanie z Panem, jak św. Teresa od Dzięciątka Jezus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 01.04.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 ...ale jakże ciężko rozstać się z TAKIM człowiekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts