Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Papież odszedł..... - módlmy się za Niego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 250
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/601_348.ts1112507522625.jpg

Takiego PAPIEŻA chce zapamietać właśnie takiego kiedy przemawiał donas na pielgrzymkach w naszym jezyku i żartował dziekuje Bogu że był RADOSNY MADRY i OTWARTY NA WSZYSTKICH poprostu był człowiekim WIELKIM i WSPANIAŁYM a ludzie odchodzą i on też odszedł odnas i jest już gdzieś indziej zakończył swoje nauczanie widocznie była taka wola Boska aby już sobie odpoczoł nasz Karol Wojtyła i ktoś inny go zastąpi, ale to juz nie bedzie to samo :( bedzie inny papież może POTRZEBNA JEST ŚWIATU NASTĘPNA ZMIANA taką jak to zrobił nasz Polak.

Napewno bedzie wnas i wemnie żal i tesknota za każdym razem jak sie bedzie widziało nowego papieża czy bedzie podobny chociaż troche :(

Teraz sie zastanawiam co Ci ludzie czuli jak wybrano Jana Pawła II pewnie szok dla włochów a dla Polaków radoś a teraz jak bedzie ? CZAS POKAŻE narazie jest smutek bo odszedł odnas, ale bedzie czuwał nad nami tego jestem pewien i trzeba żyć tak aby był znas dumny i nauka jego nie zmarnowała sie.

[*] [*] [*]

http://dziennik.pap.com.pl/zdj/15771063_501121614352874_max.jpg

W `83 byłem w wojsku.W czasie pielgrzymki Ojca Sw byłem na lotnisku pod Częstochową widziałem Papieza z odległosci kilkunastu metrów w trakcie lądowania i wsiadania do samochodu.Nie zapomne tych chwil do końca życia.A i wnukom bedę opowiadał.

A ja w 2002 roku byłem na wycieczce w Rzymie i Papierz przejechał w odległości 4-5m ode mnie. A ja krzyczałem ile sił w gardle "Polska, Papierz!". Był już bardzo schorowany, bo tylko oczami wodził po tłumie.. :cry: Też będę o tym opowiadał..

Ale mam też bardzo osobistą pamiątkę ( o której od dawna niepamiętałęm :oops: ). Kiedyś wysłałem kartkę z życzeniami na świeta do Papierza i .. dostałęm życzenia świateczne od Papierza! Zdjęcie, a z tyłu modlitwa i życzenia.. Teraz to będzie jedna z najcenniejszych pamiętek w moim życiu..

http://www.tatry.aine.pl/krokusy/foto/11.jpg

Jego ukochane Tatry :(

ale nie będziemy się smucić,On by tego nie chciał.Jedziemy zaraz po drzewko - najpiękniejszy świerk,jaki znajdziemy zasadzimy dla Niego - razem z dziewczynkami.Wykopiemy dołek,wsadzimy choinkę,bedziemy o nią dbać i za każdym razem będzie nam ona przypominała,by posłuchać Jego słów,by włączyć płytę z Jego modlitwami,by przeczytać żarty,których był autorem,by nauczyc dzieci Wielkiej Historii,której był najwspanialszą cześcią.

Kto zasadzi z nami drzewko?Koło naszego bloku,koło szkoły,przedszkola,podwórka?

Papierz jak usłyszał o śmierci siostry Łucji to powiedział, że przyjął tą wiadomość ze wzruszeniem. Myślę, że i my powinniśmy tak przyjmować informację o odejściu Papieża. W końcu jest teraz w tym lepszym świecie, razem ze swoimi najbliższymi, a przede wszystkim razem Bogiem...

Tego maila dostałam od koleznki Z Kostaryki, ona w latach 80-tych studiowała ze mna w Polsce

Enviado el: Sábado, 02 de Abril de 2005 05:04 a.m.

Para: Mireya Ch.

Skladam kondolecje z powodu smierci Papieza, wiem co znaczy dla polakow ale nie tylko dla was, caly swiat ubolewa i plakamy. razem z wami. Matko Boska i Sw. Faustina chcialy zeby on byl na swieta Bozego Milosierdzia w niebie. Basiu wiem jaka smutna mozesz sie czuc, ale nasza nadzieja ze on bedzie tam modlil sie za nami i przede wszystkim za swoj kochany narod polski.Ja dzis musialam przyjsc do pracy bo nasz presydent poleci do Rzymu jutro rano i musze przygotowac mu pieniadzy i bilety.