Maggie 07.04.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Ja chyba też jutro posadzę drzewko ku pamięci naszego Ojca Świętego. Może wczesną magnolię, żeby kwitła pięknie, biało na rocznicę tego smutnego kwietniowego dnia... A On pewnie gdzieś tam wędruje już po niebiańskich halach, bez wózka inwalidzkiego i brzemienia choroby. Tak jak za dawnych lat ... Mimi, dzięki za pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.04.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Św. Tereska umierając powiedziała:"Teraz dopiero zacznę działać"Liczę również na "działanie" Ojca Świętego. [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 07.04.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 EPITAFIUM JAN PAWEL II SLOWA Dlaczego, dopiero sluchamy Cie teraz ? gdy drzwi zamkniete gdy plecy zgarbione schowane za cieniem gdy juz nie wrócisz gdy juz nic nie powiesz Dlaczego..? Dlaczego,dopiero teraz ten glos taki glosny ? gdy szept ostatni zabrzmial jak krzyk gdy slow juz nie bedzie i nie bedzie radosci gdy oddech uspiony gdy cisza z Twych ust Dlaczego..? Dlaczego dopiero teraz uczymy sie slow ? gdy zapisane po brzeg pamietniki gdy wypowiedziane do ostatniego wszystkie gdy ksiag karty i pamiec tylko zrodlem gdy uczenie ich teraz jest tak trudne Dlaczego..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 07.04.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Płacząc i użalając się nad sobą jesteśmy ogromnymi egoistami! Pomyślmy że nasz Papież jest teraz tam dokąd zawsze dążył - u Źródeł Światła. Jego miejsce jest napewno tuż obok Pana - przecież On tak wiele dla nas (ludzi) zrobił.Ubolewamy że odszedł NASZ Papież , ale przecież umiłowany był na całym świecie - nie mniej cierpi brazylijczyk i filipińczyk, dla którego Jan Paweł II nie był rodakiem, lecz był człowiekiem o nieprzebranych pokładach miłości i ogromnej mądrości, którą próbował przekazywać we wszystkie odległe zakątki świata. Powinniśmy się cieszyć, że Jan Paweł II miał tak wiele czasu dla nas jako jednostek i dla całego świata - przecież tyle miał przeszkód po drodze. Nie smućmy się, że czas ten dobiegł końca. Cieszmy się że Papież miał siłę aby służyć Bogu długo i tak pokornie. Przecież pomimo wieku i choroby głosił Słowo Pana do samego końca.Więc teraz zamiast łez i goryczy, oddajmy mu należyty szacunek i wspominajmy z uśmiechem, aby również nasze dzieci znały go jak my. http://info.onet.pl/_i/galeria/papiez_portrety/8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 07.04.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Ja w TĘ SOBOTĘ zasadziłam na działce magnolie o białych kwiatkach... Niech będzie dla mnie i dla moich dzieci symbolem tego Pięknego Człowieka... Który już teraz wędruje po najwyższych górach Nieba, Amen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.04.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 LITANIA DO WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH Święta Maryjo, módl się za niego. Święta Boża Rodzicielko, módl się za niego. Święta Matko Kościoła, módl się za niego. Święta Maryjo, zbawienie ludu rzymskiego, módl się za niego. Święci Michale, Gabrielu i Rafale, módlcie się za niego. Wszyscy święci Aniołowie, módlcie się za niego. Święty Józefie, módl się za niego. Święty Janie Chrzcicielu, módl się za niego. Wszyscy święci Patriarchowie i Prorocy, módlcie się za niego. Święci Piotrze i Pawle, módlcie się za niego. Święty Andrzeju, módl się za niego. Święty Janie i Jakubie, módlcie się za niego. Święty Tomaszu, módl się za niego. Święty Mateuszu, módl się za niego. Święty Macieju, módl się za niego. Święty Łukaszu, módl się za niego. Święty Marku, módl się za niego. Wszyscy święci Apostołowie i Ewangeliści, módlcie się za niego. Święty Barnabo, módl się za niego. Święta Mario Magdaleno, módl się za niego. Wszyscy święci Uczniowie Pańscy, módlcie się za niego. Święty Klemensie, módl się za niego. Święty Kalikście, módl się za niego. Święty Fabianie, módl się za niego. Święty Korneliuszu, módl się za niego. Święty Sykstusie, módl się za niego. Święty Janie, módl się za niego. Święty Marcinie, módl się za niego. Święty Damazy, módl się za niego. Święty Leonie Wielki, módl się za niego. Święty Grzegorzu Wielki, módl się za niego. Święty Leonie, módl się za niego. Święty Piusie, módl się za niego. Wszyscy święci Papieże Rzymscy, módlcie się za niego. Święty Szczepanie, módl się za niego. Święty Wawrzyńcze, módl się za niego. Święci pierwsi Męczennicy Rzymscy, módlcie się za niego. Święty Ignacy Antiocheński, módl się za niego. Święty Hipolicie, módl się za niego. Święci Justynie i Apoloniuszu, módlcie się za niego. Święty Tarsycjuszu, módl się za niego. Święty Sebastianie, módl się za niego. Święte Perpetuo i Felicyto, módlcie się za niego. Święta Agnieszko, módl się za niego. Święta Cecylio, módl się za niego. Święta Eugenio, módl się za niego. Święta Mario Goretti, módl się za niego. Wszyscy święci Męczennicy, módlcie się za niego. Święty Ambroży, módl się za niego. Święty Hieronimie, módl się za niego. Święty Augustynie, módl się za niego. Święty Atanazy, módl się za niego. Święci Bazyli i Grzegorzu z Nazjanzu, módlcie się za niego. Święty Janie Chryzostomie, módl się za niego. Święci Cyrylu i Metody, módlcie się za niego. Święty Karolu Boromeuszu, módl się za niego. Święci Benedykcie i Bernardzie, módlcie się za niego. Święci Franciszku i Dominiku, módlcie się za niego. Święty Ignacy z Loyoli, módl się za niego. Święty Franciszku Ksawery, módl się za niego. Święty Janie Mario Vianneyu, módl się za niego. Święty Filipie Nereuszu, módl się za niego. Święty Kasprze del Bufalo, módl się za niego. Święty Wincenty Pallotti, módl się za niego. Święta Sabino, módl się za niego. Święta Marcelo, módl się za niego. Święta Paulo, módl się za niego. Święta Franciszko Rzymska, módl się za niego. Święta Katarzyno Sieneńska, módl się za niego. Święta Tereso od Jezusa, módl się za niego. Wszyscy Święci i Święte Boże, módlcie się za niego. Chryste, usłysz nas. Chryste, usłysz nas. Chryste, wysłuchaj nas. Chryste, wysłuchaj nas. Boże, który dajesz sprawiedliwą zapłatę robotnikom Twojej winnicy, przyjmij Twojego sługę i naszego papieża Jana Pawła, by w wieczności cieszył się tajemnicą pokoju i miłości, której sam jako następca Piotra i pasterz Kościoła był wiernym szafarzem wobec Twojej rodziny. Przez Chrystusa, Pana naszego. Amen. ______________________za http://www.rzeczpospolita.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 09.04.2005 04:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Piękna jest ta litania i pięknie była śpiewana w dniu pogrzebu Ojca Świętego.Gdzie można jej posłuchać?Znasz może jakiś link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 do mnie to wszystko cały czas nie dociera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 09.04.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Fizyk wrote: 2 Kwietnia o 21.37 Aniołowie chwycili za kilofy... ...szybko rozbijali mury, aby poszerzyć Bramy Niebios. Tak Wielki człowiek jeszcze nie wchodził do Nieba... piękne nic więcej nie jestem w stanie dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 11.04.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Przez ostatnie dni byłem tak przygnebiony, że niewiele moglem powiedziec. Teraz mysle jednak, ze po okresie silnej zadumy, znajde czas, aby siegnąc do Jego nauki i dzieł o Nim oraz w odpowiedni sposob bede kształtował życie moje, mojej rodziny oraz bede dawał odpowiednie swiadectwo osobom, z którym pracuje i spotykam sie w zyciu codziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 14.04.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 ... i to będzie najbardziej solidny dom, jaki w życiu wybudujesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 14.04.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Przez ostatnie dni byłem tak przygnebiony, że niewiele moglem powiedziec. Teraz mysle jednak, ze po okresie silnej zadumy, znajde czas, aby siegnąc do Jego nauki i dzieł o Nim oraz w odpowiedni sposob bede kształtował życie moje, mojej rodziny oraz bede dawał odpowiednie swiadectwo osobom, z którym pracuje i spotykam sie w zyciu codziennym. Zbożny,piękny cel. Napisz nam kiedyś, czy Ci się to udaje na codzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 15.04.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 ja też wybrałam drzewko - żółtą magnolie - posadze ja na wprost mojego tarasu - ale najpierw muszą mi dowieźć ziemi- to będzie nasze " Papieskie drzewko szczęścia " , bo przecież byliśmy tacy szczęśliwi nie zdając sobie z tego sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 19.06.2005 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 papa papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.06.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 a nasz chinka pięknie się przyjęła i rośnie w oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meganka 17.10.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 i cisza... niech ten cudowny czlowiek nie pozostanie dla Was jedynie wsponieniem w postaci roslin. On zyje poprzez to czego dokonal ,przez nasze czyny i to czy wybieramy kazdego dnia jego wymagajaca sciezke-w gore strumienia prawdy. To trudniejsze niz splywanie bezwladnez sila strumienia zycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.11.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 A ja wcale nie chce abyśmy się z Nim żegnali. Chce abyśmy witali Go z każdym nowym dniem wprowadzając w życie Jego nauki i śledząc Jego dobry przykład. Miłość do ludzi do świata i stwórcy tego wszystkiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 12.02.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 12.02.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 wszystko sie zmienia...bądźmy dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 01.04.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Galerie zdjęć Jana Pawła II Warszawskie ulice 8 kwietnia 2005 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts