Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz Papież odszedł..... - módlmy się za Niego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 250
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo przykre i smutne.....odchodzi przede wszystkim porzadny człowiek...

mam takie pytanie?? czy nie macie wrazenia ze od wczoraj jest show w tv...moim zdaniem to jest zenujace...dziennikarze przscigają sie w wiadomosciach...umarł nie umarł serce bije nie bije...itp....

modlilam sie wczoraj aby miał lekką i spokojną smierc.... :cry: :cry: jest mi smutno...

Joasiu

masz rację....ale jak patrzyłam wczoraj co Oni wyrabiali to jest to przykre...

Kardynał....ze tej nocy umrze......hmm...a tu co??? Zyje...myśle ze dla niektórych purpurowych to nie do konca mila wiadomosc...mysle ze dzielą juz sobie stołki....

Modlitwa...

"serce dygocze

broda drży

minuty w wieczność

oblekają się

nie ma nadziei

dla wielkiego z wielkich

odchodzi Jan Paweł II

idzie na spotkanie

z Najwyższym

Panie mój

przytul go

jak on przygarnął

cały świat

muzułmanina

buddystę

prawosławnego

protestanta

katolika

wierzących

i niewierzących

wszystkich

modlę się

za dobrego

Ojca Świata

takim pozostanie

w sercu mym"

Smutek jest w nas.....bo czujemy, że zostajemy sami, że Papież odchodzi, że nas opuszcza....ale to nie jest tak, On jak nikt inny na świecie, nie zostawia nas samych sobie....

Papież odchodząc zostawia nam tak wiele.........zostawia Siebie w nagraniach transmisji z pielgrzymek do kraju, w zapisach homilii, w słowach, obrazach, książkach, przesłaniach...............teraz już tylko od nas zależy, czy po to sięgniemy, jak często.......i czy będziemy na tyle mądrzy, aby umiejętnie korzystać z wszystkich pozostawionych przez Niego drogowskazów.........

....Przez całe Swoje życie dawał świadectwo prawdy, miłości i przeogromnej mądrości.....

...teraz kolej na nas..... postarajmy się sprostać temu, o co nas Papież prosi:

" Bądźcie solą, która

daje chrześcijański smak życiu.

Bądźcie światłem,

które świeci w mrokach

obojętności i egoizmu."

Jan Paweł II

Ostatnie lata Papieża odczarowały starość, śmierć, słabość. Moment przejścia na Drugą Stronę i sposób reakcji, kiedy idzie tam ważna dla nas osoba. Ludzie zaczęli o tym myśleć, mówić. A teraz świat znowu stał się mały, "ważne sprawy" odpłynęły jakoś i mało kto za nimi tęskni.

Jak patrzę na niektórych dziennikarzy, cieszę się, że sama dziennikarką nie zostałam - a było to w bardzo poważnych planach. I cieszę się, że Papież nie wpisał się w prognozowana ramówkę i jest dalej z nami :D

BabaB