YEYO 01.04.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Jeszcze nie zabanowany więc pytam Czy ktoś wie ile może kosztować projekt kominka? Konkretnie obudowy w cześci z kaflami. DGP zrobię sobie sam. Chodzi mi o sam projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 01.04.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Hmm - nie wiem o co dokładnie Ci chodzi, ale są firmy, które projekt wyglądu kominka robią za free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 01.04.2005 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Hmm - nie wiem o co dokładnie Ci chodzi, ale są firmy, które projekt wyglądu kominka robią za free Pod warunkiem, że taki kominek wykonają. A ja chcę sam projekt taką mam zachciankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 01.04.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 http://www.kominki.pl/new_page_2.htm Skoro jesteś "samoś" to wystarczą Ci same zdjęcia, po co płacić za projekt :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.04.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 yeyo dziwne pytanie zadajeszzastanow sie ile jestes gotow zaplacic i zaroponuj tym co sie tym zajmujaalbo od takich firm zbierz wlasnie ofertymysle ze pomysl na tyle originalny, ze chyba nikt nie zamawial u nikogo jeszcze samego projektubo nie ma takiego wymoguwiec ci co robia sami nei beda kasy wyrzucac w blotoa ci co kase wydaja nei beda sami sie grzebac a swoja droga jak patrze na te kominki od firm to sie zastanawiam czy jest taniej zamawiac kominek u takiej firmy czy moze u takiego goscia co nagrobki robi bo to przeciez ta sama robotaa moze w cenie sa roznice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 01.04.2005 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 yeyo dziwne pytanie zadajesz Czemu dziwne. Budując chałupę z bardzo dziwnymi już rzeczami się spotkałem najczęściej z cyklu "tego nie da się inaczej", a to jest w 99% na 100 g... prawda. Ja nie chce mieć kominka, który łatwiej postawić wykonawcy. Ja chcę mieć kominek taki jaki ja chcę. Jeżeli wchodzę do sklepu i stoi przykładowa obudowa z kilkoma kaflami + GK + Ytong. Pytam ile to kosztuje i pani mi rzuca 7tyś PLN to widząc, że to są kafle polskie kolor standard cena średnia 50/60 zł/sztukę jakoś nie moge doliczyć się ich 100 sztuk. A powiedzmy 20-30. Ja nie chcę obudowy z fotki ponieważ lubię wydziwiać sam i potrzebuję projektanta któremu powiem że chcę to i tamto i on mi doradzi to i to. Jeżeli zlecę komuś wykonanie projektu to chcem wiedzieć ile za niego mogę zapłacić czy coś nie tak myslę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 01.04.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Z mojego doświadczenia - właśnie kończą zabudowę kominka - wynika, że firmy zajmujące się wykonywaniem obudów i montażem kominków, projeky robią gratis, pod warunkiem, że go potem wykonają. Samego projektu pewnie nie dostaniesz, np efekt pracy na komputerze w danej firmie w formie wydruku.Możesz - tak było w moim przypadku - do znudzenia zmieniać koncepcję zabudowy lub projekty aż będzie właśnie to o co Ci chodzi.Metoda na poznanie cen jest inna. Jedziesz do kilku firm z katalogiem i wybranym modelem i pytasz: ile?I tak ktoś powinien wykonać montaż. Sam zrobiłem dużo profesjonalnej pracy w domu, ale montażu kominka nie polecam, lepiej zostawić to fachowcom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 01.04.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 mam podobny problem ale wynikajacy raczej z tego ze firmy od kominków nie oferują projektów indywidualnych tylko katalogowe mnie zaoferowano cenę 1.000 za indywidualny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GMpoujoulat 01.04.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Hmm - nie wiem o co dokładnie Ci chodzi, ale są firmy, które projekt wyglądu kominka robią za free Pod warunkiem, że taki kominek wykonają. A ja chcę sam projekt taką mam zachciankę. Za zachcianki trzeba płacić. Jeżeli nie liczą się pieniądze tylko koncepcja to najlepiej do projektanta wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.04.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Projekt kominka z kafli wykonujemy mając dane : uklad pomieszczenia , model wkładu kominkowego , wskazany wzór kafla. Niestety program do projektowania kosztuje , czas pracy jest " coś wart " , kafle obrobione komputerowe mają pewną cene. Opisany kominek kaflowy te 20 - 30 kafli to zapewne tzw Tomaszek czyli Spartherm K 45 w rogu .... A podana cena to kafle + sklejanie + reszta. Ostatnio wiele firm płaci za spanelizowane obudowy kaflowe a potem oferuje je w klientą , musi zarobić na "sklepie". Praktycznie codziennie firma dobija sie do nas o kafle "bo ma klienta" i koniecznie szuka kafli najlepiej najtańszych i do natychmiastowego odbioru ... + instrukcje jak te kafle posklejać . Kilka kupionych zestawów kafli poklejono na atlas i zaizolowano wełna mineralną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 06.04.2005 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 ...a swoja droga jak patrze na te kominki od firm to sie zastanawiam czy jest taniej zamawiac kominek u takiej firmy czy moze u takiego goscia co nagrobki robi bo to przeciez ta sama robota a moze w cenie sa roznice leon, daj spokój z humorem, jest żałoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts