Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich doświadczonych w budowaniu własnego domu .Pozwalam sobie powtórzyć treśc tego samego postu który wcześniej zamieściłem w dziale projekty ale chciałbym w miarę możliwości dotrzeć do możliwie szerokiego grona doświadczonych :)

Sam jestem na etapie dopasowywania projektu do posiadanej( aczkolwiek dosyć nietypowej ) działki. Z kilku projektów na razie "leży mi " Takt 3 ( z domów w stylu) ale wymaga też ten projekt przeróbek ( zmiana kierunku wjazdu do garażu w piwnicy -związane jest to z niewielkimi rozmiarami części budowlanej działki ( 19,5 na 21 metrów ale ogrodzona z trzech stron czwarta strona przechodzi na część rekreacyjną ) .

W związku z tym pytanie ( niestety nie znalazłem odpowiedzi na forum i w dostępnych dokumentach)

-czy zjazd do garażu umiejscowionego w piwnicy , który siłą rzeczy na kilka metrów "wychodzi" przed dom wliczany jest w obrys budynku ? Maksymalna odległość na którą mogę odsunąć budynek od bramy - to 6 metrów ?

W warunkach umiejscowienia budynku pisze się o ścianach z oknami , bez okien , okapach , balkonach etc. etc. jak to wygląda co do "konstrukcji " położonych poniżej poziomu gruntu ?

pzdr.

https://forum.murator.pl/topic/31131-takt-3-i-dziwna-dzia%C5%82ka/