aleksik 02.04.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Jak się mają przepisy budowlane do rekuperatora? Chodzi mi głównie o to, że słyszałem, iż budując dom bez kominów wentylacyjnych (bo teoretycznie i praktycznie nie są potrzebne) może być problem z oddaniem budynku do użytkowania - nie odbierze kominiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 02.04.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 a nie masz zadnego komina?gazu do kuchenki w kuchni nie masz?kominka w salonie?komina z garazu np w piwnicy ja mam ogrzewanie gazowe wiec i tak bedzie komin z kotlowni w piwnicy,ale pani architekt powiedziala, ze jesli bylaby tylko wentylacja mechaniczna to musialaby byc odrazu w projekcie jak oddajesz do urzedu aby uzyskac pozwolenie niestety nie wiem co wtedy z kominiarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksik 02.04.2005 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Będę miał spalinowy z kominka. Komin gazowy z pieca typu "rura w rurze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 02.04.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 to co innego, to tez podlega kominiarzowi - tak mnie poinformowala p architekt - ja sama tego nie wyczytalam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 04.04.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 U nas nie było żadnego problemu - kominiarz obejrzał sobie całe nasze ustrojstwo, wypisał kwitek i już Najlepiej brać kominiarza, który coś wie o rekuperacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksik 07.04.2005 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 A "mój" kominiarz nie zna tematu i wg. niego kominy wentylacyjne muszą być bo nie odbierze budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 07.04.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 No to zmień kominiarza....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamkom 12.04.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Tam gdzie jest przynajmiej zawór gazowy musi byc wentylacja,Pomieszczenie dla kondensata z pozoru nie wymaga wentylacji lecz wlasnie z powodu instalacji gazowej musi byc wentylacja wywiewna i nawiewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts