MarekAgnieszka 02.04.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Witam wszystkich bardzo serdecznie. To moj pierwszy wpis, wiec jezeli popelnie jakies razace bledy to prosze o wybaczenie . Mam pytanie, czy ktos wybudowal, lub buduje dom Kinga 3 lub Kinga 4 z pracowni AREX. Strasznie spodobal nam sie ten dom i chcielibysmy zaciagnac jezyka na ten temat. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 02.04.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Dom jest świetny - byłem w środku. Ale mówię jedynie o domu z pojedynczym garazem. Niestety rozwiązanie pokoju nad garazem 2-stanowiskowym (Kinga 4) jest złe - jakieś dziwne pomieszczenia dodatkowe. Mogę tylko powiedzieć, że rozkład pomieszczeń w Kindze (oraz Zosi) z tej samej pracowni stał się dla nas wzorcem w naszym projekcie. Nie wiem skąd jesteś ale na Białołęc stoją takie 3 (może więcej?) - można obejrzeć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekAgnieszka 03.04.2005 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Nas tez najbardziej uzekl rozklad pomieszczen w tym projekcie. wydaje sie byc dla nas idealny. Byloby by super, gbyby mozna bylo zobaczyc jak wyglada "nasz" dom w rzeczywistosci. Czy Bialoleka to dzielnica Wa-wy ? My jestesmy z okolic Bielska, a dokladniej Pszczyny. To troche daleko, ale czego nie robi sie dla wymarzonego domku.Pozdraiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 04.04.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Sorki - oczywiście Białołęka to część Wa-wy.... Takie domki stoją np. przy u. Twórczej (2 sztuki) ale z pojedynczym garazem ..... z podwojnym znam tylko z projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekAgnieszka 09.04.2005 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Dzieki wielkie za namiary na nasze wymazone domki. Na pewno kiedys wybierzemy sie do Bialoleki, zeby dobrze sie im przygladnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 23.10.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Wątek dosyć stary, ale dopiero teraz go zauważyłem. Ja także buduję Kingę 3 więc może moglibyście powiedzieć jak przebiega Wasza budowa, czy macie jakieś spostrzeżenia? Ja będę w przyszłym tygodniu stawiał więźbę dachową i jak na razie hmm... jest parę kwiatków, ale domek wychodzi bardzo ładny.pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 06.11.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Witam Mam zamiar budowac Kinge z dwoma garazami I o co chodzi z tymi kwiatkamiJakies problemy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 06.11.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Mianowicie na różnych rzutach są różne wymiary,np: nadproża mają 30 cm lub 50 cm , albo co najgorsze ścianka kolankowa nad garażem ma albo 46cm, albo 66cm i nie bardzo wiadomo które jest poprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 06.11.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Witam Mam zamiar budowac Kinge z dwoma garazami I o co chodzi z tymi kwiatkami Jakies problemy Pozdrawiam Popatrz też w wątek poświęcony samej firmie AREX - właścicieli projektów .... większość klientów (łącznie ze mną) nie ma zbyt ciekawych wspomnień ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekAgnieszka 12.11.2005 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Do Dr.opsik Witamy . Strasznie cieszymy sie, ze jest na forum ktos kto buduje taki sam domek. My dopiery kupilismy projekt chcemy startowac na wiosne. Ale masz racje "kwiatki" sa. Jeszcze nie wpatrywalismy sie dokladnie w projekt ( troche malo sie na tym znamy ), ale zauwazylem, ze rzuty poddasza w czesci kontrukcyjnej sa inne niz w czesciach z mediami. Udalo sie to jednak zalatwic. Jezeli znalazles jakiekolwiek bledy, to daj zanc, please. Bedziemy wdzieczni, jezeli dasz tez znac jak te sprawy rozwiazales. Gdzie budujesz ? My w okolicach Pszczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekAgnieszka 12.11.2005 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Do Yaro Witamy . Kinga z 2 garazami to jest wlasnie to. Na jakim jestes etapie ? Jaka masz gore nad garazem ? Jedna wielka sypialnia ? Wlasnie taka wersje wybralismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 22.11.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Witam Jestem na etapie papierologi ale same kłody pod nogi(a to nie ma planu zagospodarownia a to wody gruntowe za wysokie)Ledwo sie zdecydowałem to juz poracha!!!!! Mam na budowe 300tys. a inni forumowicze straszą mnie ze mało Co o tym sądzisz a Ty na jakim jestes etapie???? Ja mam zaplanowana duza sypialnie z łazienka duża taką aby zmiesciła sie mała sauna( zona ma takie wymagania) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekAgnieszka 23.11.2005 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Witam. My tez jestesmy na etapie papierow. W tej chwili czekam na mapki do celow projektowych. Powinny byc gotowe w przyszlym, wiec zacznie sie ostra walka. Dzisiaj rozmawialem z potencjalnym wykonawca. W przyszlym tygodniu bedziemy wiedziec ile bedzie nas kosztowal stan surowy. Wydaje mi sie ze 300 000 powinno byc OK. Wszystko zalezy od wykonczenia. Niestety nasz dach jest dosc skaplikowany, wiec tutaj trzeba sie liczyc z wydatkiem okolo 50 000 . Niektorzy forumowicze przeznaczaja na dom okolo 250 000 i da sie z tego wybudowac, jezeli robi sie to metoda gospodarcza. Mysle, ze Dr.opsik moglby nam tutaj pomoc, bo z tego co widze, to chyba juz konczy budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 23.11.2005 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Wklejcie jakiś link do tego projektu bo nie mogę go znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 24.11.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Witam Oto link do tego projektu http://www.arex.net.pl/03projekty/tradycyjne/kinga.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekAgnieszka 03.01.2006 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Witaj Dr.opsikMam prosbe. Chcialibysmy sie poradzic. Dostalismy oferte na wykonanie stanu surowego, bez dachu. Firma chce 25 tys za robocizne. Nie wiemy,czy to duzo, czy nie. Mozesz dac znac ile to bylo w twoim przypadku ? Tak w przyblizeniu oczywiscie. Z tego co sie dowiedzielismy, to strop jest z terivy, ale nie calkowicie, bo czesc jest wylewana. Tez tak robiles u siebie ? Z czego robiles sciany dzialowe ? W projekcie jest cegla pelna, ale gosc powiedzial, ze lepiej bedzie z porothermu.Prosze daj znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 04.01.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Sorry, że sie wcinam ale przypadkiem zobaczyłam ten post i wydaje mi się, że 25 tys. za stan surowy to dużo za dużo. Powinnaś z dachem zaplacić za niego ok. 30 tys. (górna granica) Ja byduję Wandę IV (286 m2) za 45 tysięcy z dachem i uważam teraz że to jest też drogo. Upewnij się czy wykonawca zrobi ci scianki działowe, schody zew, wew. oraz tarasy. Myślę, że za dach zaplacisz jakieś 15 tys. z więźbą. Więc już cena urosła do 40 tys. złotych a to b. dużo kasy. projekty Arexa można trochę wyszczuplić np. dając ściany działowe z pustaka a nie z pełnej cegły, elementy więźby często mają stalowe a można je zamienić na drewniane itd. Arex niestety to jeden wielki kwiatek, niestety to wychodzi najczęściej podczas budowy (ja mam np. bardzo nieczytelny plan więźby a dach jest skomplikowany). Pozdrawiam i życzę wytrwałości w walce z wykonawcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekAgnieszka 06.01.2006 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Bardzo sie ciesze, ze sie wcinasz . Tez mam takie wrazenie, ze 25 tysiecy to troche duzo, zwlaszcza, ze dach bedzie nas dosc duzo kosztowal. Czytajac posty innych forumowiczow widze, ze cena za stan surowy z dachem to 20 do 30 kPLN. Poniewaz nasz dach jest dosc trudny, wiec liczylismy sie z tym, ze moze byc wiecej. Stan surowy bez dachu wedlug nas to okolo 15, max 20 tys i wyglada na to, ze chyba sie nie pomylilismy. Ach ci zachlanni wykonawcy . Juz zdazylismy sie przekonac, ze Arex znaczy klopoty i wiedzielismy to wczesniej, ale ich projekty sa po prostu najladniejsze. Jeszcze raz dzieki za rady i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 13.02.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Marek&Agnieszka! Co słychać na polu walki???? Czy już wybraliście wykonawcę?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekAgnieszka 13.02.2006 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witaj Maja Jeszcze nie, szukamy dalej. Mamy czas, bo projekt sie adaptuje a potem pozwolenie, wiec jeszcze mamy czas na wybrzydzanie . Pojutrze powinna pojawic sie kolejna oferta. W miedzyczasie doznalismy szoku, bo pewna firma wycenila sie na 195 tys netto ( oczywiscie z materialem ). Ci ludzie to chyba sumienia nie maja. A co tam u ciebie ? Jak zaawansowanie w pracach ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts