hankamaciek 02.04.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Dzis otrzymalem wycene robocizny stanu surowego bez wiezby i dachu tj. fundamenty,mury,strop - 17tys. Dom ma 190m2+garaz 30m2 parterowy z urzytkowym poddaszem. Co myslicie o tej cenie. Ekipa jest sprawdzona - wybudowala dobrze dwa domy sasiadom. Material porotherm 25+12,strop gestozebrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmar 03.04.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Witam Za taki metraż ta cena jest z zakresu raczej niskich, więc jeśli ekipa jest sprawdzona to niema się co zastanawiać tylko podpisać umowę- umowa jest tu ważna, gdyż często po wykonaniu robót okazuje się że trzeba zapłacić więcej - zawsze znajdą dziesiątki powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bruner 03.04.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Bardzo przyzwojta cena za dom o tej wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 03.04.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 cena średnia, przyzwoita jeśli ekipa sprawdzona to O.K, pamiętajmy iż to cena bez więźby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 03.04.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Dzis otrzymalem wycene robocizny stanu surowego bez wiezby i dachu tj. fundamenty,mury,strop - 17tys. Dom ma 190m2+garaz 30m2 parterowy z urzytkowym poddaszem. Co myslicie o tej cenie. Ekipa jest sprawdzona - wybudowala dobrze dwa domy sasiadom. Material porotherm 25+12,strop gestozebrowy. Tak cena jest ok. ale dokładnie zapiszcie w umowie co to jest stan surowy, bo niedawno na forum pisane było, że wykonawca jako stan surowy uznawał ściany nośne a pomijał ściany działowe. Zapiszcie też np kto płaci za drewno na szałunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 03.04.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Nie jest najgorzej z tą wyceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leman13 03.04.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Cena przystępna, choć zalerży z jakiego regionu polski jesteś. w okolicach Bydgoszczy płaci się ok 12tyś-15tyś stan surowy bez więźby i dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 03.04.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Dzis otrzymalem wycene robocizny stanu surowego bez wiezby i dachu tj. fundamenty,mury,strop - 17tys. Dom ma 190m2+garaz 30m2 parterowy z urzytkowym poddaszem. Co myslicie o tej cenie. Ekipa jest sprawdzona - wybudowala dobrze dwa domy sasiadom. Material porotherm 25+12,strop gestozebrowy. Dla porównania ja otrzymuje wyceny stanu surowego i nieraz bez ścianek działowych od 8-12.000 - remont obejmuje ok 45 m2 przy czym trzeba zrobić wylewki - czyli podłogi, bo dom stoi na piasku i rozebrać 2 werandy i postawić w to miejsce nowe murowane - oczywiście trzeba zrobić ławy i resztę i pociągnąć hydraulikę pod powierzchnią ok 45 m2 z wyprowadzeniami do kuchni i dwóch łazienek (to te nowe werandy murowane o powierzchni łącznie ok. 8 i 4 m2 o wysokości ok. 2,5m z dachem z papy. Nawet tynku w środku nie chcą robić . Ciekawa jestem Waszych opinii. Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 03.04.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 czy 23 000 za stan surowy zamkniety ( dach ceramika kominy schiedel 2 szt ---domek 130 m + garaz ---------z poddaszem uzytkowym ekipa sprawdzona samodzielna --- to duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hankamaciek 04.04.2005 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 ja jestem z bydgoszczy hmm 12-15tys - to roznica - przy czym musi byc wyladunkiem towarow, tarasem i ociepleniem no i dzialowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 jasny gwint tzo ma byc przystepna cena? to ja juz wiem dlaczego wam te domy wychodza tak drogo ja bym nei dal 5000 za murowanie scian no chyba ze te 17 000 to juz z materialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hankamaciek 04.04.2005 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 raczej bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 04.04.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Cena wydaje się bardzo przyzwoita . Ja wczoraj odebrałem wycene za dom 200m + 40 garaż ( porotherm, wylewka na gruncie + strop gęstożebrowy, z więźbą , dwa kominy = 48000 PLN. Szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hankamaciek 04.04.2005 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 tez bym szukal - przedzial cenowy 12-60tys pytanie o jakosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 04.04.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Dla mnie to bardzo dobra cena. Dwa lata temu placilem wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hankamaciek 04.04.2005 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 wiezba i dach mnie troche wyjdzie - robocizna narazie 16700 ale zjade do 15000 - dach skaplikowany klarysa Archipelag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 04.04.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 jakósć to zawsze można ocenic po zakończeniu budowy. Gość mnie zniechęcił bo na wstępie powiedział , że on nie jes zwolennikiem porothermu i ma niewielkie doświadczenie w budowaniu z POR. a do tego wymurowanie ściany jednowarstwowej policzył sobie po 40 pln/m2 co już jest znaczną przesadą[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 04.04.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Co do dachu ( wiezba+ pol. dachowki) to moglbys tagowac sie. O ile jest folia a nie deskowanie to cena ok jest okolo 10000zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hankamaciek 04.04.2005 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 dach jest duzy 348m2 do tego deskowanie pod wolimi oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukrecja 04.04.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Dzis otrzymalem wycene robocizny stanu surowego bez wiezby i dachu tj. fundamenty,mury,strop - 17tys. Dom ma 190m2+garaz 30m2 parterowy z urzytkowym poddaszem. Co myslicie o tej cenie. Ekipa jest sprawdzona - wybudowala dobrze dwa domy sasiadom. Material porotherm 25+12,strop gestozebrowy. Tak cena jest ok. ale dokładnie zapiszcie w umowie co to jest stan surowy, bo niedawno na forum pisane było, że wykonawca jako stan surowy uznawał ściany nośne a pomijał ściany działowe. Zapiszcie też np kto płaci za drewno na szałunki. dokładnie sprawdź co w ogóle wchodzi w zakres obowiązków ekipy. kto płaci za transport. czy odpowiadają za materiał który uszkodzą, a może w ogóle za materiał na budowie (u mnie tak było, to oni martwili się żeby nic nie zginęło = porządnie zabezpieczali materiał przed kradzieżą). czy zapewniają sprzęt i narzędzia i czy to jest w cenie (bo za chwilę mogą zacząć wołać a tu tysiąc za spychacz a tu tysiąc za koparkę itd.) no i w ogóle wszyściuteńkie szczegóły cena jest poniżej ceny rynkowej dlatego byłaby maksymalnie ostrożna i spisała dłuuugą i szczegółową umowę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts