Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena za robocizne st.surowego 17 000

hankamaciek

Recommended Posts

Miła

Piszesz może nie do końca przejrzyście,ale ja tak samo pisałbym o balecie czy krawiectwie :D .Tego typu remonty,dostawki są bardziej kosztowne za m2 niż budowa nowego domu.Trzeba uporać się z wieloma ograniczeniami,zgrać technologie ,wymiary ,dostosować się do istniejących warunków.Jeśli chcesz mieć to zrobione zgodnie ze sztuką budowlaną,to kwota 8tys,za całość robót murarskich (fundamenty,ściany,stropy) nie wydaje się być zbyt wygórowaną.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pattaya dzięki uprzejmie za odpowiedź. A więc tak jak myślałam, że sobie doliczają za "nietypowe utrudnienie" 50 procent :D a więc wychodzi 8.000 zł na 25 dni roboczych = zł 320,00 dniówka - a ja słyszałam, że w budownictwie płaci się 5,00 zł na godzine i to jest dużo i to wychodzi 40,00 dniówka :D pozdr Ewa

Już nie szukam. Uzgodniłem ekipę i ruszam.

Dom 212 m2 pow. zabudowy, poddasze użytkowe,porotherm 25+12,podmurowka bloczek, styropian ,dociskowa z cegły.

Ekipa robi wykop, zbrojenia , izolacje poz. i pion. wieniec poziom "0" , mur jednowarstwowy, strop gęstożebrowy, schody wewnętrzne, zewnętrzne, taras, cztery filary.kolankowa wieniec i szczyty,wszystkie dzialowe, wylewają też posadzkę na gruncie. Ławę i strop lejemy z gruchy. Po mojej stronie materialy i media. Maszyny , narzędzia, rusztowania itp po stronie ekipy. Za całość 30 kzł.

Już nie szukam. Uzgodniłem ekipę i ruszam.

Dom 212 m2 pow. zabudowy, poddasze użytkowe,porotherm 25+12,podmurowka bloczek, styropian ,dociskowa z cegły.

Ekipa robi wykop, zbrojenia , izolacje poz. i pion. wieniec poziom "0" , mur jednowarstwowy, strop gęstożebrowy, schody wewnętrzne, zewnętrzne, taras, cztery filary.kolankowa wieniec i szczyty,wszystkie dzialowe, wylewają też posadzkę na gruncie. Ławę i strop lejemy z gruchy. Po mojej stronie materialy i media. Maszyny , narzędzia, rusztowania itp po stronie ekipy. Za całość 30 kzł.

To coś podobnie jak u mnie :) Powodzenia :)

inna ekipa zrobi mi stan surowy za 15 000 - poprzednia za to co chce wzielaby nie 17000 a 18000 - bo dojda roboty na stropie.Uwazam, ze to bardzo dobra cena - w koncu dom ma 220m2. Dzis dekarz i ciesla zjechali mi o 1500zł. Dach wyjdzie(15000 - robocizna) w sumie 51000 a ma 348m2 i dwa wole oczka.