Fidelis 07.04.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 ? Dyskutuję...Kogoś obraziłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.04.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 http://www.wiara.pl/zdjecia/zdjecia/IMG_0145.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 08.04.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 smutno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.04.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Drugi kwietnia 2005 Gdy ogłoszono wiadomość o Twojej śmierci, ludzie zgromadzeni na placu Świętego Piotra w Rzymie pochylili głowy. Ale zaraz potem rozległy się oklaski. Oklaski wyrażające uczucia również tych wszystkich, którzy chcieli tam być w tej szczególnej chwili - wcale nie po to, by Cię opłakiwać, ale żeby Ci powiedzieć: Dziękujemy za to, że byłeś. Dziękujemy, że przypomniałeś nam o darze wytrwałości. Dziękujemy, że otworzyłeś nam oczy na dar wiary. Dziękujemy, że poruszyłeś nasze serca darem woli. Dziękujemy za to, że kiedy czuliśmy się słabi, Twój przykład dodawał nam sił. Dziękujemy za to, że głosiłeś pokój, mówiąc, że wojna, niezależnie od tego, kto zwycięża, zawsze jest klęską dla ludzkości. Dziękujemy, że przypomniałeś nam o szacunku dla planety, na której żyjemy, mówiąc: "Całuję ziemię tak, jak całowałem ręce mojej matki". Dziękujemy, że wyszedłeś na spotkanie swej owczarni, która tak bardzo potrzebowała ujrzenia Cię i usłyszenia Twych słów: "Szukałem was, teraz wy przybyliście do mnie". "Nie lękajcie się wyruszyć w nieznane. Idźcie odważnie, z wiarą i ufnością, wiedząc, że jestem z wami". To są Twoje słowa. Swoim życiem dałeś nam przykład, a my będziemy iść dalej. Będziemy ronić łzy z nadzieją, że ich nie zauważysz - że usłyszysz tylko nasze oklaski, Janie Pawle II, Papieżu Pielgrzymie. Paulo Coelho ___________________za http://www.rzeczpospolita.pl Ostatnia, nienapisana encyklika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 08.04.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Otrzymałam takiego sms-a:Dzisiaj o 21:37 gaśnie cała Polska. Zgaś dzisiaj światło w swoim domu i otoczeniu na 5 minut , aby uczcić pochowanie Jana Pawła II. Podoba mi się ten symbol.Tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 08.04.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Te dni, a szczególnie dzisiejszy, były przejmująco smutneWszystko płakało, nawet nieboZadziwiające i irracjonalne zupełnie katharsis - oczyszczenie, uspokojenie, pomimo smutku ...Coś nami potrząsnęło i kazało się przyjrzeć sobie ze zdumieniem Czerpię garściami z własnego płaczu i płaczu innych - nie wiem czy zdajemy sobie sprawę jak wiele to, co się stało, nam dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.04.2005 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Mi osobiście bardzo z tym ciężko...nie przesadzając...ale jest we mnie uczucie jakbym został sierotą...z dwojga żyjącymi rodzicami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts