Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Emanuela II Tadka, Beaty, Wiktorii i Kasi ;))) - komentarze

Recommended Posts

W naszym projekcie mamy tak samo. Z kuchni "przez stół" do pokoju dziennego.. :wink: Nam to nie przeszkadzało, bo sami tak chcieliśmy...Wydawało nam się (jeszcze nie mieszkamy), ze tak będzie fajnie, bo wszędzie blisko...A projekt Emanuela II to jeden (moim zdaniem) z piękniejszych projektów. Można siedząc przy stole patrzeć na ogień w kominku, albo nawet (jak ktoś lubi) na telewizor. Z kuchni blisko aby jedzonko przynieść do stołu... Ci co z góry rano będą schodzić na śniadanko będą patrzeć od razu na pięknie postawiony stół, na żonę w kuchni, albo męża... :D Raczej nie powinno to w niczym przeszkadzać. Stół powinien być w centrum domku, bo tam spotykają się mieszkańcy, razem jędza, rozmawiają...Tam gromadzi się dobra energia...Mi się podoba właśnie dlatego, ze jest tak jak jest... :p

p.s.

Tadek kiedy beda nowe fotki? :p

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki Zeljka, ze tak ladnie to przedstawilas. Rzeczywiscie w ten sposob stol staje sie tzw. "focal point" calego pokoju dziennego. Z kuchni "przez stol" nie jest problemem, ale wyobrazmy sobie, ze korytarzem wchodzi kilka osob na raz i napotyka blokade w postaci stolu. Dlatego mysle, ze wejcie na salon powinno byc otwarte, co ma wyrazac zaproszenie. Wazny element gdy przyjmujemy gosci.

Poza tym zgadzam sie z Toba w zupelnosci, ze jest to jeden z najlepszych projektow. Zwlaszcza w rozwiazaniu poddasza gdzie mamy bardzo dobre wykorzystanie przestrzeni.

• 2 weeks później...

witam

ja tez buduje emanuele 2 w juszkowie koło pruszcza gdańskiego

mam pytanie, ile kg stali 12mm trzeba na ławy a ile stali 6mm :)

pozdrawiam

mariusz

• 2 weeks później...

Ufff! Skonczylam czytanie. Musze powiedziec, ze dziennik czytalam z wielka przyjemnoscia, co prawda, wiele, nawet wiecej niz wiele, nie moglam zrozumiec o co chodzi - jestem laik i do wiedzy takiej jaka posiada wlascicielka pieknej Emanueli jest mi daleko, bardzo daleko. Dlatego, czytam i czytam wypowiedzi innych, i nadal tkwie w martwym punkcie.

Gratuluje Beacie i Tadkowi slicznego domku, jak rowniez i okolicy - jest piekna. Podobaja mi sie rowniez - schody. Juz wiem, ze w mojej Emanueli, bede miec podobne, lub nawet takie same.

Zagladam tutaj i nic cisza... zadnych wiadomosci ani zdjatek.

Rowniez wojtekww - milczy jak zaklety. Czytajac jego posty, trafilam wlasnie na Was Beatko.

Wasze posty to kopalnia wiedzy; zawsze gotowi do udzielenia porady/rady.

Czekam na wasz powrot! Wydaje mi sie, ze nie tylko ja, prawda?

Ufff! Skonczylam czytanie. Musze powiedziec, ze dziennik czytalam z wielka przyjemnoscia, co prawda, wiele, nawet wiecej niz wiele, nie moglam zrozumiec o co chodzi - jestem laik i do wiedzy takiej jaka posiada wlascicielka pieknej Emanueli jest mi daleko, bardzo daleko. Dlatego, czytam i czytam wypowiedzi innych, i nadal tkwie w martwym punkcie.

Gratuluje Beacie i Tadkowi slicznego domku, jak rowniez i okolicy - jest piekna. Podobaja mi sie rowniez - schody. Juz wiem, ze w mojej Emanueli, bede miec podobne, lub nawet takie same.

Rowniez wojtekww - milczy jak zaklety. Czytajac jego posty, trafilam wlasnie na Was Beatko.

Prawda. :D

Hello Klaus, co u Ciebie? Czytalam, a jakze, iz rowniez planujesz, budowe - Emanueli.

Jak na dzien dzisiejszy, przedstawia sie ... zabawa w budowniczego?

Przedemna, jeszcze droga daleka. Jednak chetnie i z przyjemnoscia, zaglebie sie w lekturze innych forumowiczow; ktorzy tak jak ja i inni - zauroczenie zostali tym pieknym domkiem.

Poki co, czekam... czekam... czekam na odzew Beaty i Tadka a takze Wojtka. Dziwnie jakos zamilkli?

Pojde na poszukiwanie innych budujacych Emanuele. Musze przyznac, ze to forum, wciaga; jak glebiny wodne, kazda wolna chwilke, spedzam czytajac forum. Czy to juz pierwsze objawy - uzaleznienia? :wink:

Pozdrawiam.

Witaj Klaus.

Zycze powodzenia.

Klaus, czy moglbys spojrzec na wybudowany juz domek, forumowicza wojtekww? Zdaje sie, ze pod tematem: "Emanuela pod Krakowem".

Porownuje domek Beaty i Tadka z Wojtka; te same projekty - jednak roznica diametralna. Wojtka /wojtekww/ Emanuela, wydaje mi sie, byc duzo wieksza, niz Beaty i Tadka... czy to tylko moje wrazenie? A moze to - usytuowanie, sprawia takie wrazenie? Porownywalam wielokrotnie i nic tego nie zmieni.

Pamietam, ze Wojtek, ma podniesione poddasze, ale u Beaty i Tadka rowniez, prawda?

Co sprawia wiec, ze jeden projekt, a dwa rozne domy?

• 2 weeks później...

Witajcie Kochani. Cieszę się, że tak tutaj przybyło postów. Cieszymy się, że rosną nowe Emanuelki - nasza nie bedzie samotna. Zdjęć na razie nie ma. Co w środku na razie nie ma się czym chwalić, a my może wreszcie zrobimy w tym roku elewację.

Niestety brak netu w domu nie pozwala mi na zaglądanie na tę stronkę, a w pracy - sami wiecie. Jakby coś to służę pomocą. Dzwońcie

0 698 696 090

Pozdrawiam

TadekL

Baśniowy Sen,

Wielkie dzięki - zmobilizowałem sie do przeczytania postów,

Przepraszam, ale na prawdę w pracy nie moge nic pisać, bo nie ma na to czasu, a po pracy wracam do naszego domku i moich trzech cudownych dziewczyn. Jakby co to dzwoń lub pisz na e-mail: [email protected]

Pozdrawiam

TadekL

Witaj Klaus.

Zycze powodzenia.

Klaus, czy moglbys spojrzec na wybudowany juz domek, forumowicza wojtekww? Zdaje sie, ze pod tematem: "Emanuela pod Krakowem".

Porownuje domek Beaty i Tadka z Wojtka; te same projekty - jednak roznica diametralna. Wojtka /wojtekww/ Emanuela, wydaje mi sie, byc duzo wieksza, niz Beaty i Tadka... czy to tylko moje wrazenie? A moze to - usytuowanie, sprawia takie wrazenie? Porownywalam wielokrotnie i nic tego nie zmieni.

Pamietam, ze Wojtek, ma podniesione poddasze, ale u Beaty i Tadka rowniez, prawda?

Witaj, Ja co prawda nie mam jeszcze swojej Emanueli, ale widziałem już dwie w tym u Tadka i jego dziewczyn. Wrażenie fajtycznie mylne. Wynika ono tylko z 2ch powodow. W E2 pod Krakowem zlikwidowano spiżarnie na rzecz kuchni oraz podniesiono scianke kolankowa o caly pustak a u Tadka tylko o pare centymetrow.

Moje osobiste wrażenie, wszystkie pomieszczenia wydają się większe niż w projekcie, poza dużą łązienką na piętrze.

Pozdrawiam

Witaj Klaus.

Zycze powodzenia.

Witaj, Ja co prawda nie mam jeszcze swojej Emanueli, ale widziałem już dwie w tym u Tadka i jego dziewczyn. Wrażenie fajtycznie mylne. Wynika ono tylko z 2ch powodow. W E2 pod Krakowem zlikwidowano spiżarnie na rzecz kuchni oraz podniesiono scianke kolankowa o caly pustak a u Tadka tylko o pare centymetrow.

Moje osobiste wrażenie, wszystkie pomieszczenia wydają się większe niż w projekcie, poza dużą łązienką na piętrze.

Pozdrawiam

Cześć Łukasz,

Trzymam kciuki za Twoją budowę.

Małe sprostowanie co do mojej, to ścianka kolankowa jest taka jak w projekcie - po wylaniu posadzek i położeniu podłóg - 70 centymetrów do zaczynającego się skosu.

Pozdrawiam

TadekL

Witaj Klaus.

Zycze powodzenia.

Pozdrawiam

Cześć Łukasz,

Trzymam kciuki za Twoją budowę.

Małe sprostowanie co do mojej, to ścianka kolankowa jest taka jak w projekcie - po wylaniu posadzek i położeniu podłóg - 70 centymetrów do zaczynającego się skosu.

Pozdrawiam

TadekL

;) No ale byłem blisko. Ja wciąż walcze z urzednikami, ale mam nadzieje, że dam rade wystartować w Wrześniu w przyszlym roku;)

Pozdrowienia dla dziewczyn.

;) No ale byłem blisko. Ja wciąż walcze z urzednikami, ale mam nadzieje, że dam rade wystartować w Wrześniu w przyszlym roku;)

Pozdrowienia dla dziewczyn.

Super, a może uda Ci się wcześniej ;)))

Powodzenia w wojnie z papierologią stosowaną.

Pozdrawiam

Tadek

Witam,

jestem na tym forum nowy.

Zainteresował mnie i moją Żonę projekt Emanuela II. Stąd moja obecność na tym forum. Długo przeglądalismy rózne projekty ale ten wydaje się byc w miare rozsadny. Co nie oznacza że nie zmienilibyśmy tego i owego. Bierzemy też pod uwage projekt M08 "Na kazdą pogodę" i mamy rozterki który lepszy.

Poczytałem sobie już dzienniki budowy i wiem że wiele osób już skończyło budowe lub kończy. W związku z tym może byłaby możliwośc odwiedzenia czyjejś budowy w najbliższym czasie. Jestem z Warszawy więc te okolice mnie intersują. Najbardziej inetersuje nas poddasze i wielkość pomieszczeń, oraz skosy.

Jeśli ktoś więc będzie na budowie i nie będą mu/jej przeszkadzać takie odwiedziny to bardzo się polecam. Czekam ewentualnie na odpowiedź na maila.

Pozdrawiam

Michał

• 4 weeks później...

Witam Beatke i Tadeusza z coreczkami.

Rozumiem, ze brak czasu, dlatego zaczekam cierpliwie na wiadomosci o waszej Emanueli.

Tak milo bylo czytac ... a teraz cisza.

Nawet Klaus zamilkl!

Napiszcie prosze - jak mieszka sie w Emanueli?

Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego.

Ja mam pytanie, jaki rozmiar okien macie w kuchni. Chodzi mi o te dwa wąskie okienka które orginalnie są w projekcie, ja kupiłem właśnie niedawno Emanuele z pojedynczym garażem i chcę założyć tam okno 1200x1200 nie wiem czy nie będzie za wąskie. Może lepiej coś koło 1500x1200