ZBYSZEK_SK 10.08.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 to jesteśmy jakiś tydzień opóźnieni - u nas będą już układać płyty a w przyszłym tygodniu zbroić .. robisz całość żelbet czy jak w projekcie - częściowo terrivę? my będziemy lać monolit PS. Twoich zdjęć też się nie doczekaliśmy - nieładnie, oj nieładnie Hej misiaczki. A jakie to płyty układacie na stropie ?????? Robię jak w projekcie, terriva + monolit. Zastanawiałem się nad monolitem, ale wyjdzie 2-krotnie droższy, już poszło 4tony stali, przy lanym stropie wyjdzie z 8ton. Poza tym szalunki i las podpór. Zdjęcia, no tak mam zrobione, prześlę te ładniejsze na priva. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 11.08.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 my lejemy monolit (na całości) - cieńszy strop - zyskana przestrzeń idzie na powiększenie poddasza.. a las.. no tak las nam wyrósł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 12.08.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 kilka zdjęć tutaj: http://www.dobry-dom.pl/marek/index.html na zdjęciach sąsiedzi, myślę że się nie obrażą Dołączyłem kilka zdjęć więźby i wnętrza, zainteresowanych zaprasazm do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 13.08.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 pawaroti: a nie boisz się że bez blach (materiały dodatkowe do projektu) rozjedzie Ci się więźba? im wyższa ściana kolankowa tym większa siła wypychająca ściankę na zewnątrz..... no chyba że postawiłeś słupy - ale nie widać ich na zdjęciach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 13.08.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 moja więźba jest zrobiona starą metodą z zarzynanymi koszami ciesielskimi na krokwiach i płatwiach. Są to połączenia mocniejsze od zwykłych połączeń okuciami blacharskimi. A słupy są pod czterema krokwiami koszowymi, są one oparte na stropie który został doprojektowany do mojej Emanueli więc podparcie raczej mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 13.08.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 popatrz na materiały dodatkowe, to nie są zwykłe blachy, one mają po ponad 120kg każda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 15.08.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 to jesteśmy jakiś tydzień opóźnieni - u nas będą już układać płyty a w przyszłym tygodniu zbroić .. robisz całość żelbet czy jak w projekcie - częściowo terrivę? my będziemy lać monolit PS. Twoich zdjęć też się nie doczekaliśmy - nieładnie, oj nieładnie Witam misiaczków. Siedzę przed compem i usiłuję wkleić zdjęcia wg waszej rady. I coś mi nie wychodzi. Założyłem konto wg instrukcji, przesłałem fotki i ni cholery nie chce się ładować; na poniższym adresie są fotki a jak się kliknie adres to wychodzą banialuki. http://s232.photobucket.com/albums/ee315/Zbyszek_SK/[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 17.08.2007 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 musisz albo: strona zbyszka_sk wtedy podświetli się na czerwono o tak: Album Zbyszka_SK a pojedyncze zdjęcia: adres zdjęcia Uwaga photobucket ma już wstawione [/img] więc w poście powyżej masz jedno zamknięcie czyli za dużo - dlatego nie wyświetla się no i poza tym to adres całego albumu - a nie pojedynczego zdjęcia... wystarczy że klinkniesz na odnośnik IMG CODE - samo się skopiuje - nic więcej robić nie musisz - tylko wkleić na muratorze (ctrl+V) aha, przed wysłaniem daj sobie na podgląd - wstawiłeś dosyć duże zdjęcia na serwer photobucketa - jak klikniesz tam na zdjęcie - możesz je zmniejszać, tylko uważaj - tego nie da się odwrócić, jak za bardzo zmniejszysz - będziesz musiał załadować fotkę na nowo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sain 21.08.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Panie i Panowie Wczoraj zamowilem juz projekt Emanuela II. Z niecierpliwoscia teraz czekam na przesylke. Planuje troszke zmian w projekcie, ale przed ich dokonaniem sporo przedemna czytania forum muratora, aby wylapac opinie uzytkownikow tego domku. Moja Emanuela II bedzie budowana 60 km na zachod od Warszawy na dzialce 1074 m2. Mam nadzieje, ze przez najblizsze kilkanascie miesiecy bedziecie wspierali mnie poradami podczas budowy. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 21.08.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 witamy kolejnego emanuelowicza nasza emanuelka właśnie się zbroi, jak się uda - w sobotę wyleją strop - i oby na weekend padało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 21.08.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 wasza się zbroi moja kryje, a co do weekendu to dla mnie tez juz nie przeszkadza jak będzie padać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 22.08.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 witamy kolejnego emanuelowicza nasza emanuelka właśnie się zbroi, jak się uda - w sobotę wyleją strop - i oby na weekend padało Witam sąsiadów. W poniedziałek wylałem strop. Koszmar - 24m3 poszło B20. Własnie muruja ściankę kolankową. Podajcie swój adres mailowy to wyślę Wam parę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 22.08.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 oooo!!! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 22.08.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 oooo!!! [email protected] Wreszcie informatyk uruchomił mi serwer ze zdjęciami. Adres: http://www.pliki.elzap.pl/zdjecia Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sain 26.08.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 No i stalo sie... zamowiony projekt jest juz w moich rekach Wraz z projektem zamowilem kosztorys stanu surowego zamkniętego (bez instalacji wewnętrznych). Jutro ide z cala dokumentacja do projektanta i zabieram sie za umawianie ekipy do postawienia budynku (jedna od fundamentu po sam dach). Teraz zapewne bede czesto goscil na forum zadajac trudne pytania Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 27.08.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 i meliskę kup.. duuuuuużo melisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sain 27.08.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 i meliskę kup.. duuuuuużo melisy zdaje sobie sprawe, ze bedzie ciezko, ale czy az tak bardzo ?? duzo tej melisy wypiles ?? P.S. Widze, ze jestes z Lubina. W waszej druzynie gra Jackiewicz - moja rodzinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 27.08.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 ciężej niż się nam wydawało, że będzie, bardzo długo szukaliśmy wykonawcy dachu, ale udało się - wchodzą 15.09 czyli zamkniemy budynek przed zimą i będziemy mieli rzeźbione krokwie a poza tym ja to ona (m w m&k) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 27.08.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Widze, ze jestes z Lubina. W waszej druzynie gra Jackiewicz - moja rodzinka Mistrz Polski a na przeciwko nas dom kupił jeden z jego klubowych kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 28.08.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 ciężej niż się nam wydawało, że będzie, bardzo długo szukaliśmy wykonawcy dachu, ale udało się - wchodzą 15.09 czyli zamkniemy budynek przed zimą i będziemy mieli rzeźbione krokwie a poza tym ja to ona (m w m&k) Maryśka czy Małgośka ? Bo ja też mam Małgośkę w domu. A jak moje fotki się podobają ? Proszę o krytyczne uwagi dopóki budowlańcy jeszcze siedzą na budowie. A poza tym mam już ściankę kolankową i lukarny przygotowane do więźby. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts