TadekL 30.05.2005 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 PS Szukam wykonawcy studni, mozecie polecic swojego? Artur Gołuch lub jego teść Stanisław Kozłowski Zaniemyśl, ul. Raczyńskiego 15 tel. 61 285 71 21. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 30.05.2005 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 No coz, wazne ze Wy jestescie zadowoleni. Ja niektorych rzeczy nie biore na rachunek wiec zyskuje 22% Niestety niewiele tego jest, i nie na wszystko sobie mozna pozwolic bez dokumentow. Masz szczęście (tzn. kasiasty jesteś) . My z oczywistych względów (kredyt) wszystko musimy mieć na rachunkach, a przez to nie mamy już takiej siły przebicia w negocjacji (obniżeniu) ceny. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 30.05.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 A jeśli można wiedzieć to ile płaciłeś za sztukę tego pustaczka dowozem netto??? Pozdrawiam TadekL 2,81 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 30.05.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Masz szczęście (tzn. kasiasty jesteś) . My z oczywistych względów (kredyt) wszystko musimy mieć na rachunkach, a przez to nie mamy już takiej siły przebicia w negocjacji (obniżeniu) ceny. Beata Wlasnie dlatego ze nie jestem kasiasty musze wszedzie szukac oszczednosci. Tez mam kredyt, ale musze udokumentowac rachunkami 50% wartosci kredytu. Reszta na oswiadczenie, ew. wizytacje (bezplatna) pracownika banku Dzieki za namiary na studniarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.06.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Piękna działka, dom też. Bardzo ładnie zrobiliście zdjęcia i wszystkie komentarze.Ten „największy skarb” jest po prosu cudowny.Życzę Wam samych sukcesów w budowie i życiu też. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 01.06.2005 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Piękna działka, dom też. Bardzo ładnie zrobiliście zdjęcia i wszystkie komentarze. Ten „największy skarb” jest po prosu cudowny. Życzę Wam samych sukcesów w budowie i życiu też. Pozdrawiam serdecznie. Zeljka! Bardzo, bardzo dziękujemy za miłe słowa. Nie widzę żadnego odnośnika do budowy domku! Czy coś budujecie i gdzie mieszkacie? Pozdrawiam serdecznie! Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.06.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=48001tutaj mozna co nieco znalezc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 01.06.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Jak sie ciesze ze mam strop drewniany Ja k widze walki robia prawie wszystcy na wszystkim, ech szkoda gadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 01.06.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Nie wyglądało źle, ale zawsze te łuczki pięknie wygladają. Ale przez te łuczki byłby problem z roletami. Tadek obiecał, że będzie zrobiona obwódkę wokół okna ze styropianu w kształcie łuku. Ech, te kompromisy jak to powie Klaus. Beata ... ech te kompromisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 01.06.2005 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Witaj Klaus, Gdzie ty byłeś jak Cię nie było. Wiesz, że brakowalo nam Ciebie i Twoich wpisów w naszych komentarzach . Jak tam u Ciebie sprawy się mają. Co z tym wytyczaniem działki. Napisz coś więcje niż tylko: ... ech te kompromisy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 02.06.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Jestem z wami sercem i oczami tyle, że się nie odzywam. Co u mnie? Ano nic ciekawego. Działki jeszcze nie wytyczam bo doszedłem do wniosku, że zrobię to razem z domem, będzie mniej zachodu i taniej. Robiłem rozeznanie w ogrodzeniach. Płot z siatki na trzech bokach mojej siatki kosztowałby 8 tys. Mi jednak podoba się ogrodzenie z paneli drucianych. W tym przypadku koszt wynosi 14 tys. za to samo. Przód to osobna historia bo tam musi być brama i jakaś furtka a może dwie bo jeszcze pozostaje wnęka na śmieci. Na razie wiem tylko, że brama przesuwana 3,5m będzie kosztować 4 tys zł wraz ze zdalnym sterowaniem. Oczywiście najładniejsze są ogrodzenia klinkierowe ale takie mi chyba nie grozi bo jak się wykosztuję na klinkier na elewacji to będzie to i tak szczyt moich możliwości. Może was zmartwię ale ostatnio rozważam alternatywny w stosunku do Emanueli projekt. Trochę się obawiam kosztów skomplikowanego dachu a poza tym Emanuela ma trochę bajkowy wygląd. Nie wiem jak to będzie konweniować z domami moich sąsiadów. Niektórzy już się pobudowali i mówiąc szczerze nie jest bajkowo. Najgorsze polskie tradycje. Czyli niezbyt ciekawe projekty skopane dodatkowo przez inwestorów. Ostatnio podjąłem heroiczny wysiłek przejrzenia po raz ostatni oferty wszystkich projektów gotowych. Sami wiecie ile tego jest - parę tysięcy. To była ciężka praca. Mam już dość. Na placu boju pozostała Emanuela II i "Dom w Gladiolach 2", który wymagałby jednak kilku istotnych (a może nie) zmian. Czyli wyboru jak widać nie mam zbyt dużego. Postanowiłem, że zdecyduję po wizycie u Was na budowie. Z innych tematów budowlanych to powiem jeszcze, że nawiązałem kontakt z firmą budowlaną. Ofertę mają ciekawą bo biorą na siebie całość obowiązków związanych z budową, łącznie z zaopatrzeniem. Podobno wychodzi w miarę tanio a jakość na najwyższym poziomie. Czy to w ogóle możliwe? Sam już nie wiem. Właściciel robi wrażenie kompetentnego i uczciwego. No dobra zobaczymy ile to będzie kosztować, poprosiłem o wstępna ofertę. Wybieram się też do inwestorów, którzy z nim współpracowali. Pogadamy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 03.06.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Ofertę mają ciekawą bo biorą na siebie całość obowiązków związanych z budową, łącznie z zaopatrzeniem. Podobno wychodzi w miarę tanio a jakość na najwyższym poziomie. Sorki ze sie wtracam ale moj wykonawca tez zachwalal ze ma tanio, umowy z hurtowniami i wyszlo na to ze jak na razie wszystko sam kupuje taniej. Jak to bywa dolicza sobie mala prowizje, albo hurtownia odpala mu "dzialke". Wole samemu zalatwiac towar, wykonawca podaje mi tylko ilosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 03.06.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Dlatego jeszcze niczego nie przesądzam ani się z góry nie cieszę.Zobaczymy jaka będzie oferta i wtedy się okaże ile w tych deklaracjachjest marketingu a ile prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 06.06.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Słuchajcie, natknąłem się na Emanuelę budowaną w mojej okolicy. Zbudowali ją jakieś 500 m od mojej działki. Musze przyznać jestem pod wrażeniem. Jest po prostu super. Trzeba przyznać, że ten Flak to ma rękę artysty. Nic dookkoła nie umywa się do jej pięknych kształtów. Coraz mniej mnie męczy już pytanie Emanuela II czy "Dom w Gladiolach 2". Oj coś czuję , że będzie to jednak Emanuela.A co u Was słychać bo jakoś na skróty lecicie. Pięć dni załatwione jednym postem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 07.06.2005 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Klaus!Widziałeś Emanuelę czy jednak jej wczesniejszą wersję Manuelę? Porównaj okna dachowe, bo tylko tym na zewnątrz się różnią. Manuela była stworzona, gdy pan Flak pracował w Archipelagu. A Emanuela już z Domusa zawiera prawie wszystkie sensowne poprawki wprowadzone przez mieszkańców Manuelowiczów.A co mamy pisać codziennie to samo, że jeździmy wieczorami na działkę i polewamy strop? Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 07.06.2005 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Słuchajcie, natknąłem się na Emanuelę budowaną w mojej okolicy. Zbudowali ją jakieś 500 m od mojej działki. Musze przyznać jestem pod wrażeniem. Jest po prostu super. Trzeba przyznać, że ten Flak to ma rękę artysty. Nic dookkoła nie umywa się do jej pięknych kształtów. Coraz mniej mnie męczy już pytanie Emanuela II czy "Dom w Gladiolach 2". Oj coś czuję , że będzie to jednak Emanuela. A co u Was słychać bo jakoś na skróty lecicie. Pięć dni załatwione jednym postem? Hej Klaus, Sprzedaj recepturę na to, żeby tak odmłodnieć jak Ty . A przechodząc do meritum to rozmawiałem z Pracownią Domus, i według ich danych jeszcze nikt nie buduje Emanueli II w okolicach Szczecina. Może jest to Manuela ze zmianami wprowadzonymi przez Inwestora. Odnośnie tych skrótów to przez te dni na budowie nic się nie działo - poza "olewaniem" stropu. Oprócz tego przez gościa, który załatwia wszystkie towary przez PSB jesteśmy wkurzeni. Rąbneli nas nas na cenie jednostkowej materiałów budowalnych na strop (belek i pustaków stropowych) . Ceny po sprawdzeniu konkurencji okazały się promocyjne - (+10% zamiast np. - 10%). Dobrze, że chociaż oddadzą nam pieniądze za niewykorzystane materiały i nie obciążą nas za te materiały, które rzekomo przyjechały na budowę a ich wcale nie było . Choć same ceny promocyjne + 10% już nas wystarczająco obciążają. No, ale te wszystkie atrakcje jeszcze przed Tobą Klaus. Cieszy nas to, że się jednak przekonujesz, że to będzie właśnie Emanuela Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 07.06.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Klaus! Widziałeś Emanuelę czy jednak jej wczesniejszą wersję Manuelę? Porównaj okna dachowe, bo tylko tym na zewnątrz się różnią. Tego nie wiem bo nie byłem w środku. Spróbuję kogoś tam zastać, może będzie tak uprzejmy i pozwoli mi wejść do środka. Jak by co dam Wam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 07.06.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Hej Klaus, Sprzedaj recepturę na to, żeby tak odmłodnieć jak Ty Cholera, to aż tak staro poprzednio wyglądałem? Myślałem, że nikt nie zauważy. A co do recepty jak mawiał mój świętej pamięci dziadek "dużo jeść długo spać..." A poważnie to napatoczyło mi się takie jakieś zdjęcie ze zbioru z MSOffice a ponieważ miało budowę w tle (zamiast prababci), to pomyślałem, że będzie ciekawsze niż moja facjata. A przechodząc do meritum to rozmawiałem z Pracownią Domus, i według ich danych jeszcze nikt nie buduje Emanueli II w okolicach Szczecina. Może jest to Manuela ze zmianami wprowadzonymi przez Inwestora. Możliwe Rąbneli nas nas na cenie jednostkowej materiałów budowalnych na strop (belek i pustaków stropowych) . Ceny po sprawdzeniu konkurencji okazały się promocyjne - (+10% zamiast np. - 10%). Skandal, nikomu nie można wierzyć. Jak widać te profity z kompleksowej obsługi w PSB to kolejna marketingowa bajka. Może ich zaszantażuj, że zmienisz dostawcę jak oni takie numery odstawiają. No, ale te wszystkie atrakcje jeszcze przed Tobą Klaus. Cieszy nas to, że się jednak przekonujesz, że to będzie właśnie Emanuela No. Byłem dziś w kilku hurtowniach. Każdy mnie czarował po swojemu zależnie od tego co miał do sprzedania. Zobaczę, może się zdecyduję na wariant z zaopatrzeniem realizowanym przez budowniczego. Ominęły by mnie te problemy z nieprzewidzianymi kosztami i to szukanie najlepszych cen a potem niespodzianki z opóźnionymi dostawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 07.06.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Ostatnio spędza mi sen z powiek temat z czego zbudować ściany. Najpierw byłem przekonany do zwykłego Maxa ale okazuje się, że dzisiaj to już awangarda. Nikt u nas tym nie handluje. Wszyscy tylko Poroterm albo Poroton. A ja słyszałem, że to badziewie jest i się kruszy łatwo. Jak w tym, potem dziury wiercić i szafki wieszać? A jakie są Wasze doświadczenia z Silką? Potwierdzają się zapewnienia producenta o jej zaletach? Najbardziej to się boję, że jest taka twarda. Jak w tym bruzdy pod instalację zrobić no i wełny trzeba z 15cm a ja jeszcze muszę dołożyć pustkę powietrzną i cegłę elewacyjną. Mur wychodzi na 0,5m gruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 07.06.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Ostatnio spędza mi sen z powiek temat z czego zbudować ściany. Najpierw byłem przekonany do zwykłego Maxa ale okazuje się, że dzisiaj to już awangarda. Nikt u nas tym nie handluje. Wszyscy tylko Poroterm albo Poroton. Porotherm odradzam, z porotonem buduje i polecam, co do wieszania szafek - wystarczy tylko odpowiednie kolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts