Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Emanuela II Tadka, Beaty, Wiktorii i Kasi ;))) - komentarze

TadekL

Recommended Posts

Dokładnie, nawet fundamentów prawdopodobnie nie będzie musiał przeliczać.

Za nic nie dał był mu tyle zarobić. Jech idzie gość na drzewo.

Ja mam wodę w chodniku. Ale co ztego, wcinka + studzienka ma też kosztować 4 tys. zł

Chyba żartujesz - toć to ździerstwo :lol:

Tu też nie wiem czy będzie dużo taniej. Kanalizację mam zakończoną przykanalikiem w obrębie działki. Jednak w warunkach tech. mam, że muszę zbudować studzienkę rewizyjną. Kosztów jeszcze nie znam.

Jak widzisz, tych problemów nie miałem i nie wiem co i ile kosztuje :( Sorki.

Zawziąłem się zebrałem z 15 adresów do innych pracowni i zrobię konkurs ofert. Zobaczymy co z tego wyniknie.

No to rób ten casting i oby coś dobrego z tego wynikło. Acha i informuj na bieżąco co i jak u Ciebie. Ja trzymam kciuki.

Klaus - a może założysz też już swój dziennik. Miałbyś przecież już co pisać :) :D

Pozdrawiam

TadekL

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie! Czytam Wasz dziennik i denerwuję się z Wami.

My mamy aadaptowaną Manuelę do naszej działki i płaczemy, bo ładniejsza jest Emanuela.......

Głowa do góry.Co nas nie zabije, to nas wzmocni! Biedni następni wykonawcy!!!!

Życie uczy nas pokory, bo wydaje się nam, że przeczytajac wszystkie "dzienniki" jesteśmy mądrzejsi (i tak jest niewątpliwie), ale niestety....Pewni możemy być tylko za samych siebie, ale przypuszczam,że własnymi siłami domu nie zbudujecie - tak jak i my.

Życzę udanego wtorku, by Wam Emanuela w dach przytyła!

Klaus - a może założysz też już swój dziennik. Miałbyś przecież już co pisać :) :D

Eee..., to chyba jeszcze za wcześnie. Napiszę parę postów i będę stać parę miesięcy. Dziennik to zacznę jak budowa ruszy a obecny etap podsumuję krótko w jednym poście. No chyba żeby mnie wena ogarnęła...

Witam serdecznie! Czytam Wasz dziennik i denerwuję się z Wami.

My mamy aadaptowaną Manuelę do naszej działki i płaczemy, bo ładniejsza jest Emanuela.......

Witaj akwarysto

A myśleliśmy, że tylko my tak się tym denerwujemy. Ale wiemy od naszych troche dalszych sąsiadów, że oni też denerwują się naszą budową, szczególnie tym, że ona tak długo trwa. Pewien sympatyczny starszy pan przychodzi i opowiada nam co i jak dzieje sie na naszej budowie jak nas nie ma. Podsumował również, że jeśli by tak pracowali w czasach komuny nawet w akordzie, to nie zarobiliby na chleb.

Słuchaj, jeśli macie zaadoptowaną Manuelę to wprowadźcie takie zmiany, żeby wyszła z niej Emanuela (przecież to tylko jej młodsza siostra). Chyba wystarczy te zmiany wpisać do dziennika budowy, a kierownik powinien się na to zgodzić. Przecież parter nie ma prawie różnic, a i Manuelowicze zmieniali schody na zabiegowe, takie jak teraz w Emanueli. Na górze wystarczy zmienić układ ścianek działowych i będzie OK. Dajcie znać, co postanowiliście.

Pozdrawiam

TadekL

Eee..., to chyba jeszcze za wcześnie. Napiszę parę postów i będę stać parę miesięcy. Dziennik to zacznę jak budowa ruszy a obecny etap podsumuję krótko w jednym poście. No chyba żeby mnie wena ogarnęła...

Szkoda, a już myślałem, że będę mógł czytać Twoją "Niekończącą się opowieść" :lol:.

Pozdrawiam

TadekL

Widze ze u was tez problemy z ekipami. Ja doszedlem do jednego wniosku: trzeba niestety wszystkich traktowac jak zlodziei i oszustow. lepiej sie mile rozczarowac niz potem zalowac... :)

Maciek, masz rację. Tylko za każdym razem jak się spotka człowieka i wydaje się że jest OK to ma się taką nadzieję, że naprawdę tak będzie. A tu niestety. Można to tak skwitować, że: ...Polak przed szkodą i po szkodzie głupi :lol: (to oczywiście dotyczy ogółu, a zwłaszcza nas :cry:).

Pozdrawiam

TadekL

No i dzisiaj wreszcie powstały do końca schody wejściowe.

Schody są fajne, pasuję do tego domu stylistycznie. A jak zamierzasz je wykończyć?

...może nie zmieścić się w wyznaczonym przez siebie terminie a jeśli tak to będzie go to drogo kosztowało.

No cóż, chyba faktycznie trzeba być bezwzględnym. Inni mają gdzieś Twoje problemy. Ja miałem podobnie z developerem od którego kupowałem działkę. Naprawdę słono go to kosztowało.

Schody są fajne, pasuję do tego domu stylistycznie. A jak zamierzasz je wykończyć?

Jeszcze nie wiem, pewnie jakaś fajna glazurka albo terakota. Jeszcze zobaczymy.

No cóż, chyba faktycznie trzeba być bezwzględnym. Inni mają gdzieś Twoje problemy. Ja miałem podobnie z developerem od którego kupowałem działkę. Naprawdę słono go to kosztowało.

Jak będę potrzebował pomocy to chyba mogę na Ciebię liczyć???

TadekL

No nareszcie jakieś światełko w tunelu. Miejmy nadzieję, że to koniec kłopotów z dachem. 8)

Tadziu, błagam zrób szczegółową dokumentację fotograficzną więźby i wyślij mi ją na koniec e-mailem. Tylko pliki w pełnej rozdzielczości nie takie zmniejszine do WWW.

Klaus,

U nas od rana trochę padało, pół dnia było ładnie, a teraz to już leje. Jutro ma być pochmurno, ale bez opadów. Za to od czwartku pełne zachmurzenie i opady deszczu :cry: :evil: :evil: :evil:. Chyba się załamię. Jak wreszcie znalazła się porządna ekipa to pogoda nie sprzyja.

Co do dokumentacji fotograficznej to na pewno ją otrzymasz. Tylko mogę Ci zapchać skrzynkę. Może poprostu dostaniesz te zdjęcia na płycie jak się u nas zjawisz z rodzinką.

Pozdrawiam

TadekL

Jak wreszcie znalazła się porządna ekipa to pogoda nie sprzyja.

:evil: :evil: :evil:

Jak mawiał mój świętej pamięci dziadek:

"Jak biedny do tańca to muzyka srać" (oops :oops: )

Tylko mogę Ci zapchać skrzynkę. Może poprostu dostaniesz te zdjęcia na płycie jak się u nas zjawisz z rodzinką.

Dzięki, jak Ci wygodniej.

W każdym razie wysyłam Ci na prv adres skrzynki, której na pewno nie zatkasz. :lol: