TadekL 12.12.2005 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Na ja jeszcze pamiętam mrozy gdzie w srzyni biegów olej w smar sie zmienił. Wiadomo, ze sięociepla, ale bywajątygodnei z -20. Jeżeli to GWC ma tylko 1 rurę to będzie pracowało w pracy ciągłej, co oznacza że od czerpni do powiedzmy 1/2 długości będzie grunt wokół GWC miał większą głębokość przemarzania. Tak tylko klikam żeby się nie zemściło. Bo jak tylko przymarznie to rybka, ale jak zamarznie i pęknie w środku zimy to będzie qq. A tak się nauczyłem chuchać na zimne. Dzięki Kroyena! A ja myślałam, że to kobieta. . Nasz gwc rurowy (jednorurowy) według projektu nie ma pracować non stop tylko 12 godzin na dobę. Czerpnia do gwc będzie się znajdować w innym miejscu działki, a rura przy niej będzie położona na głębokości minimum 2,3 m. Od tego miejsca 20 m rura idzie prosto, a potem za pomocą dwóch kolanek 45 stopni zakręca pod katem 90 stopni. Dopiero potem idzie 18 m rury do naszych fundamentów i spotyka się z rurą od zimnej wody. DZIĘKI Kroyena za cenną uwagę. Najwyżej moi panowie jeszcze raz będą kopać te 15 m na wiosnę , bo dopiero wtedy skończą drugą część gwc, tzn. tę przy czerpni. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 12.12.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Ciekawe co Wy sądzicie na temat tych projektów? Oczywiście w porównaniu do naszych Emanuel? Nie chce mi się pisać bo w zasadzie nie ma o czym a nie mam za bardzo czasu. Podobny to fakt ale z pewnością dużo mniej udany projekt. I niech nikt sobie nie myśli, że się pocieszam. Taka jest obiektywna prawda i już. Swoją drogą zastanawiające jest, że na stronie krajobrazy.com.pl trudno jest uświadczyć jakichkolwiek informacji o autorach projektu lub samej pracowni. Zastanawiałem się np czy autor nie pracował z P. Flakiem w okresie gdy on był zatrudniony w Archipelagu. Np. P. Wójcik z Archipelagu popełnił kilka projektów naznaczonych charakterem Manueli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 12.12.2005 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Piotrze!Czy góra, korytarz jest zaprojektowana w stylu projektu Poemy z pracowni Krajobrazy? Link wyżej albo poniżej.Z czego zbudowaliście dom? Ściany z ilu warstw? Słyszałam wiele pochlebnych opinii na temat górali. Ile wzięli za robociznę murów i dachu projektu Emanuela II, jeśli mogę wiedzieć? Ile będzie kosztowała was dachówka, jeśli mogę wiedzieć? Wiem - Creaton to najlepsza dachówka ceramiczna. I czekamy na skany.PozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 12.12.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Jeśli można się wtrącić to powiem, że dachówka ostatnio mocno poszła w dół. Mam ofertę na creaton kera pfane antracyt 2,57 netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 12.12.2005 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Jeśli można się wtrącić to powiem, że dachówka ostatnio mocno poszła w dół. Mam ofertę na creaton kera pfane antracyt 2,57 netto. No to kupuj Klaus, bo w sezonie na pewno będzie znacznie droższa. Pozdrawiam Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 12.12.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Jeśli można się wtrącić to powiem, że dachówka ostatnio mocno poszła w dół. Mam ofertę na creaton kera pfane antracyt 2,57 netto. No to kupuj Klaus, bo w sezonie na pewno będzie znacznie droższa. Pozdrawiam Tadek No ale gdzie ja to przechowam, w piwnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papi5 12.12.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Jeśli można się wtrącić to powiem, że dachówka ostatnio mocno poszła w dół. Mam ofertę na creaton kera pfane antracyt 2,57 netto. No to kupuj Klaus, bo w sezonie na pewno będzie znacznie droższa. Pozdrawiam Tadek No ale gdzie ja to przechowam, w piwnicy? W większości hurtowni można zapłacić za dachówkę, a odebrać na wiosne. Cena 2,57 netto jest ceną w normie. W Wawie zaproponowali mi 3,20 zł brutto (w tym 22% vat), a myślę, że jeszcze znegocjuje. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 12.12.2005 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Jeśli można się wtrącić to powiem, że dachówka ostatnio mocno poszła w dół. Mam ofertę na creaton kera pfane antracyt 2,57 netto. No to kupuj Klaus, bo w sezonie na pewno będzie znacznie droższa. Pozdrawiam Tadek No ale gdzie ja to przechowam, w piwnicy? W większości hurtowni można zapłacić za dachówkę, a odebrać na wiosne. Cena 2,57 netto jest ceną w normie. W Wawie zaproponowali mi 3,20 zł brutto (w tym 22% vat), a myślę, że jeszcze znegocjuje. Pozdrawiam Piotrek No widzisz Klaus, negocjuj, płać i odbieraj na wiosnę. Moja dachówka leżała też w hutrowni ok. 4 miesięcy. Tak więc piwnica pewnie przyda Ci się na inne drobiazgi. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 12.12.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Jeśli można się wtrącić to powiem, że dachówka ostatnio mocno poszła w dół. Mam ofertę na creaton kera pfane antracyt 2,57 netto. No to kupuj Klaus, bo w sezonie na pewno będzie znacznie droższa. Pozdrawiam Tadek No ale gdzie ja to przechowam, w piwnicy? W większości hurtowni można zapłacić za dachówkę, a odebrać na wiosne. Cena 2,57 netto jest ceną w normie. W Wawie zaproponowali mi 3,20 zł brutto (w tym 22% vat), a myślę, że jeszcze znegocjuje. Pozdrawiam Piotrek No widzisz Klaus, negocjuj, płać i odbieraj na wiosnę. Moja dachówka leżała też w hutrowni ok. 4 miesięcy. Tak więc piwnica pewnie przyda Ci się na inne drobiazgi. Pozdrawiam TadekL No to jest myśl. A potrafisz mi powiedzieć ile Ty zużyłeś tej dachówki, gąsiorów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 12.12.2005 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Jeśli można się wtrącić to powiem, że dachówka ostatnio mocno poszła w dół. Mam ofertę na creaton kera pfane antracyt 2,57 netto. No to kupuj Klaus, bo w sezonie na pewno będzie znacznie droższa. Pozdrawiam Tadek No ale gdzie ja to przechowam, w piwnicy? W większości hurtowni można zapłacić za dachówkę, a odebrać na wiosne. Cena 2,57 netto jest ceną w normie. W Wawie zaproponowali mi 3,20 zł brutto (w tym 22% vat), a myślę, że jeszcze znegocjuje. Pozdrawiam Piotrek No widzisz Klaus, negocjuj, płać i odbieraj na wiosnę. Moja dachówka leżała też w hutrowni ok. 4 miesięcy. Tak więc piwnica pewnie przyda Ci się na inne drobiazgi. Pozdrawiam TadekL No to jest myśl. A potrafisz mi powiedzieć ile Ty zużyłeś tej dachówki, gąsiorów itp. Klaus! W dzienniku budowy podawaliśmy liczbę dachówek ok. 3250, lewa boczna 50, prawa boczna 51, a gąsiorów 130. Po wyschnięciu tynków zamontowaliśmy okna dachowe i zostało nam 70-80 szt. dachówek, ale te zostawiliśmy na wszelki wypadek. Ale to zakładkowa L15 Renesansowa Koramica. W swojej hurtowni panowie Ci wyliczą dokładną liczbę dachówki Creatona. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 12.12.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 12.12.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Jeśli można się wtrącić to powiem, że dachówka ostatnio mocno poszła w dół. Mam ofertę na creaton kera pfane antracyt 2,57 netto. Klaus, bardzo dobra cena chociaż ja kupiłem jeszcze ciut taniej Ale w Lublinie I pamiętaj, że cholernie drogie śa dodatki ( trójniki, gąsiorki, dach.boczne itp.) Beatko, Tadku super jest Wasz dziennik, przeczytałem ostatnio zestawienie wszystkich wydatków i nie ukrywam że się lekko podlamałem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 13.12.2005 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Beatko, Tadku super jest Wasz dziennik, przeczytałem ostatnio zestawienie wszystkich wydatków i nie ukrywam że się lekko podlamałem Pozdrawiam Dlaczego podłamałeś się Mario? Przecież koszty budowy miałeś niższe. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 13.12.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Fajną macie skrzynkę na gaz. Moja jest kanarkowo zółta. Jak to będzie wygladać? A Wasze okna dachowe są takie jak w projekcie(160cm), czy trochę krótsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 13.12.2005 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Fajną macie skrzynkę na gaz. Moja jest kanarkowo zółta. Jak to będzie wygladać? A Wasze okna dachowe są takie jak w projekcie(160cm), czy trochę krótsze? Najpierw nam się ta skrzynka nie podobała, po czym instalator stwierdził, że żółta za bardzo wpadałaby w oko, a ta kolorystycznie zbliżona jest do koloru dachu, ale jest z jakiegoś badziewia zrobiona. Okna rzeczywiście mamy krótsze o 20 cm, a dlaczego to Tadek. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 13.12.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Fajną macie skrzynkę na gaz. Moja jest kanarkowo zółta. Jak to będzie wygladać? Najpierw nam się ta skrzynka nie podobała, po czym instalator stwierdził, że żółta za bardzo wpadałaby w oko, a ta kolorystycznie zbliżona jest do koloru dachu, ale jest z jakiegoś badziewia zrobiona. Okna rzeczywiście mamy krótsze o 20 cm, a dlaczego to Tadek. Beata Mialem taka skrzynke kilka lat. Zaczela rdzewiec. Pomalowalem i nadal rdzewiala. Najgorsze ze jak padalo to ta rdza zaczela splywac po elewacji. Moj wykonawca elewacji powiedzial ze metalowe sa do d... i zalozyl mi bardzo ladna z tworzywa sztucznego (jakas zywica czy cos). Jest mniejsza i nie tak kanciata (widac ja na zdjeciach). I kolor w miare neutralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 13.12.2005 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Mialem taka skrzynke kilka lat. Zaczela rdzewiec. Pomalowalem i nadal rdzewiala. Najgorsze ze jak padalo to ta rdza zaczela splywac po elewacji. Moj wykonawca elewacji powiedzial ze metalowe sa do d... i zalozyl mi bardzo ladna z tworzywa sztucznego (jakas zywica czy cos). Jest mniejsza i nie tak kanciata (widac ja na zdjeciach). I kolor w miare neutralny Maciek, no właśnie ona nie jest metalowa, tylko z jakiegoś tworzywa sztucznego. Dlatego napisałam, że taka badziewiarska. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 13.12.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Beatko, Tadku super jest Wasz dziennik, przeczytałem ostatnio zestawienie wszystkich wydatków i nie ukrywam że się lekko podlamałem Pozdrawiam Dlaczego podłamałeś się Mario? Przecież koszty budowy miałeś niższe. Beata Dlatego, że teraz widzę ile jeszcze trzeba wpakować kasy żeby wykończyć dom Ale mam nadzieję że dam radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 13.12.2005 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Wierzymy w Ciebie Mario! TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 14.12.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Maciek, no właśnie ona nie jest metalowa, tylko z jakiegoś tworzywa sztucznego. Dlatego napisałam, że taka badziewiarska. Beata A to gratuluje. Na pewno bedziecie z niej zadowoleni Zmylilo mnie zdjecie wygladala jak ta moja beznadziejna metalowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts