TadekL 16.02.2006 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 No to pewnie, trzeba się przeprowadzać jak naj szybciej. Na jakich warunkach dostaliście ten kredyt? Brak prowizji, 1% marży+6M Libor, oczywiście CHF. Ubezpieczenie niskiego wkładu oraz ubezpieczenie do czasu ustanowienia hipoteki. Niepotrzebne ubezpieczenie na życie. Jakby coś, to pytaj. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 16.02.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Jakby coś, to pytaj. Beata No super a w jakim to banku bo myślałem, że to ja mam najlepszą ofertę. (Nordea - te same parametry ale prowizja 1%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 16.02.2006 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Jakby coś, to pytaj. Beata No super a w jakim to banku bo myślałem, że to ja mam najlepszą ofertę. (Nordea - te same parametry ale prowizja 1%) W Fortisie, ale na te warunki była promocja do 9 czy 12 grudnia (do tego czasu trzeba było złożyć dokumenty), teraz wygląda to już trochę inaczej. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 17.02.2006 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Jakby coś, to pytaj. Beata No super a w jakim to banku bo myślałem, że to ja mam najlepszą ofertę. (Nordea - te same parametry ale prowizja 1%) W Fortisie, ale na te warunki była promocja do 9 czy 12 grudnia (do tego czasu trzeba było złożyć dokumenty), teraz wygląda to już trochę inaczej. Pozdrawiam TadekL Rzeczywiście najistotniejszej informacji nie podałam - banku. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 17.02.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 A kiedy będzie grubość stopnia Czekam i czekam ... i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monument 17.02.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Właśnie odwiedziłem emanuelkę wojtkaww w Krakowie, z zewnątrz wygląda jakby miała w środku z 500mkw,byliśmy nią zauroczeni.Uważam że emanuelka to najpiękniejszy projekt ,kto myśli inaczej tego będę musiał pozwać na ubitą ziemię.......hi,hi.!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 17.02.2006 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 A kiedy będzie grubość stopnia Czekam i czekam ... i czekam Przepraszamy Aszka, Ta grubość stopnia to 4,5 cm. Naprawdę wygląda to ładnie, Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 17.02.2006 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Właśnie odwiedziłem emanuelkę wojtkaww w Krakowie, z zewnątrz wygląda jakby miała w środku z 500mkw,byliśmy nią zauroczeni. Uważam że emanuelka to najpiękniejszy projekt ,kto myśli inaczej tego będę musiał pozwać na ubitą ziemię.......hi,hi.!!!! Popieram, popieram. Jak ktoś się z nami nie zgadza w tym temacie to chyba wyzwę go na walkę konną lub pieszą . Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżeku 17.02.2006 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Witajcie Beato i Tadku, po pierwsze chciałbym Wam pogratulować waszego domku (jak i determinacji w jego budowaniu ) - jest naprawdę fajny! Mi również wpadła w oko Emanuela II i to do tego stopnia, że leży już przede mną jej projekt. Niestety, nie mogę (z różnych względów) nawet myśleć o powtórzeniu Waszego wyniku jeśli chodzi o czas budowy - w tym roku planuję "tylko" załatwić formalności i wylać fundamenty. Ewentualnie myślałem o zakupie teraz drewna na więźbę aby je dobrze wysezonować i zaimpregnować (a przy okazji rozłożyć nieco koszty budowy w czasie). Mam nadzieję, że uda mi się uzyskać teraz dobrą cenę i wybrać materiał wysokiej jakości. I tutaj pojawia się moja prośba do Was: Czy zamawiając drewno wg. zestawienia z projektu nie popełnię błędu tj. czy w zestawieniu nie ma błędów? Czy Wy również zamawialiście wg. zestawienia w projekcie? Wyczytałem, że w pewnym momencie zabrakło pewnych elementów i musieliście dokupywać? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam serdecznie. PS. Losy Waszej budowy śledzę praktycznie od początku, choć nieregularnie. Na forum też bywam od dłuższego czasu ale do tej pory posługiwałem się różnymi przypadkowymi nickami - teraz nadszedł czas na stabilizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 18.02.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 dzięki za odpowiedź Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 18.02.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 W Fortisie, ale na te warunki była promocja do 9 czy 12 grudnia (do tego czasu trzeba było złożyć dokumenty), teraz wygląda to już trochę inaczej. Pozdrawiam TadekL To prawda, ja się spóźniłem do Fortisu bo zakończyli promocję przed czasem. Teraz mi dają 0% prowizji/LIBOR6M+1,75%/faktury muszą być na 67% transzy. Tak więc zrezygnowałem. Jutro podpisuję w Nordea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 18.02.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 WitamDzięki za informacje odnosnie ilości punktów elektrycznych.Jaką mieliście temperature w garażu w czasie największych mrozów Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 19.02.2006 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Beata, Tadek - ogladałem waszą Emanuelkę w czwartek, oczywiście tylko z zewnątrz , więc jakby zaprzyjaźniony rolnik doniósł że kręcił się podejrzany typ - to byłem ja , przejeżdżałem w pobliżu, no i sami rozumiecie... nie mogłem się oprzeć. Gratuluję, domek bardzo przyjemnie się prezentuje, no i okolica pierwsza klasa. Nie znam się niestety na budowaniu (jeszcze), więc najbardziej rzuciło mi się w oczy 6 (zdaje się) kabli do konwerterów na dachu. Kiedy Wy macie zamiar oglądać te wszystkie programy ?? Widziałem rurę wychodzącą z garażu, wyglądała na kanalizację - czy to nie za płytko? Nie będzie przemarzało? Czy może to jakieś inne ustrojstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 21.02.2006 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Witajcie Beato i Tadku, po pierwsze chciałbym Wam pogratulować waszego domku (jak i determinacji w jego budowaniu ) - jest naprawdę fajny! Mi również wpadła w oko Emanuela II i to do tego stopnia, że leży już przede mną jej projekt. Niestety, nie mogę (z różnych względów) nawet myśleć o powtórzeniu Waszego wyniku jeśli chodzi o czas budowy - w tym roku planuję "tylko" załatwić formalności i wylać fundamenty. Ewentualnie myślałem o zakupie teraz drewna na więźbę aby je dobrze wysezonować i zaimpregnować (a przy okazji rozłożyć nieco koszty budowy w czasie). Mam nadzieję, że uda mi się uzyskać teraz dobrą cenę i wybrać materiał wysokiej jakości. I tutaj pojawia się moja prośba do Was: Czy zamawiając drewno wg. zestawienia z projektu nie popełnię błędu tj. czy w zestawieniu nie ma błędów? Czy Wy również zamawialiście wg. zestawienia w projekcie? Wyczytałem, że w pewnym momencie zabrakło pewnych elementów i musieliście dokupywać? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam serdecznie. PS. Losy Waszej budowy śledzę praktycznie od początku, choć nieregularnie. Na forum też bywam od dłuższego czasu ale do tej pory posługiwałem się różnymi przypadkowymi nickami - teraz nadszedł czas na stabilizację Witaj. Cieszymy się, że powiększa się grono wielbicieli Emanueli II. Co do więźby, to mieliśmy kupowaną wg projektu, ale leżała ona przez miesiąc na nie pilnowanej budowie i to co musieliśmy jeszcze dokupić mogło w międzyczasie dostać nogi,. Najlepiej jak Ci to by sprawdził jakiś zaufany cieśla, czy jest wszystko OK. Zastanów się też na robieniem lub też nie stalowych okuć narożnych. Trzymamy kciuki. Pozdrawaim TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 21.02.2006 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 W Fortisie, ale na te warunki była promocja do 9 czy 12 grudnia (do tego czasu trzeba było złożyć dokumenty), teraz wygląda to już trochę inaczej. Pozdrawiam TadekL To prawda, ja się spóźniłem do Fortisu bo zakończyli promocję przed czasem. Teraz mi dają 0% prowizji/LIBOR6M+1,75%/faktury muszą być na 67% transzy. Tak więc zrezygnowałem. Jutro podpisuję w Nordea. Cześć Klaus, My dzisiaj dostaliśmy wreszcie umowę z Fortisu. Oprocentowanie obecnie dla nas to: 1 procent marży + 6M Libor, oczywiście 0% prowizji. Podpisujemy w czwartek, chyba Beatka nie urodzi. Pozdrawiam Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 21.02.2006 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Beata, Tadek - ogladałem waszą Emanuelkę w czwartek, oczywiście tylko z zewnątrz , więc jakby zaprzyjaźniony rolnik doniósł że kręcił się podejrzany typ - to byłem ja , przejeżdżałem w pobliżu, no i sami rozumiecie... nie mogłem się oprzeć. Gratuluję, domek bardzo przyjemnie się prezentuje, no i okolica pierwsza klasa. Nie znam się niestety na budowaniu (jeszcze), więc najbardziej rzuciło mi się w oczy 6 (zdaje się) kabli do konwerterów na dachu. Kiedy Wy macie zamiar oglądać te wszystkie programy ?? Widziałem rurę wychodzącą z garażu, wyglądała na kanalizację - czy to nie za płytko? Nie będzie przemarzało? Czy może to jakieś inne ustrojstwo? No proszę proszę - już się kręcą różne typy . Doniósł doniósł, ale stwierdził, że nic się tam więcej nie działo tak więc spoko. Ta licznba kabli to dokładnie do satelity, ale dlaczego tak dużo to sam nie wiem , ale mój wykonawca stwierdził, że tyle być musi. A ta rura to kanalizacja. Myślę, żeby ją jeszcze obłożyć styropianem. Niżej nie mogłem, bo bym musiał całe szambo posadowić poniżej 2,5 m głębokości a od 2,20 m nachodzi już (albo dopiero) woda. A byliśmy w miejscach, gdzie ten poziom był na wysokość 75 cm od powierzchni gruntu. Nie powinno przemarzać. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 22.02.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Cześć Klaus, My dzisiaj dostaliśmy wreszcie umowę z Fortisu. Oprocentowanie obecnie dla nas to: 1 procent marży + 6M Libor, oczywiście 0% prowizji. Podpisujemy w czwartek, chyba Beatka nie urodzi. Pozdrawiam Tadek No to sukces, wręcz niewiarygodny bo kredyty na spłatę innych kredytów są zwykle droższe. Ja też już podpisałem umowę. Nordea, niestety zapłaciłem 1% prowizji. Ale w tym momencie nic lepszego nie było na rynku. To już termin? Wow, jak ten czas szybko leci. Dajcie znać jak już będzie po. Aha, jeszcze jedno. Tym razem dowiadujecie się pierwsi: wybraliśmy ekipę. Zaczynamy 17 marca. Stan surowy za 3 mies, elewacja za kolejne 2,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 22.02.2006 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 No to sukces, wręcz niewiarygodny bo kredyty na spłatę innych kredytów są zwykle droższe. Ja też już podpisałem umowę. Nordea, niestety zapłaciłem 1% prowizji. Ale w tym momencie nic lepszego nie było na rynku. Dzięki, dzięki, ale nie wiem, czy to sukces. To już termin? Wow, jak ten czas szybko leci. Dajcie znać jak już będzie po. Jasne, że się pochwalimy Aha, jeszcze jedno. Tym razem dowiadujecie się pierwsi: wybraliśmy ekipę. Zaczynamy 17 marca. Stan surowy za 3 mies, elewacja za kolejne 2,5. No wreszcie właściwa informacja do właściwych ludzi. Trzymamy kciuki i życzymy powodzenia w budowie. Oby ekipa okazała się solidna - nie taka jak u nas. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotruś1719500044 08.03.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Tadku,odezwij się do mnie, proszę.Chodzi o Wasze schody - chciałem coś zapytać.PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 13.03.2006 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Tadku, odezwij się do mnie, proszę. Chodzi o Wasze schody - chciałem coś zapytać. Pozdrawiam Piotr Witam, Niestety jesteśmy bardzo rzadko na necie - nie mamy na razie dostępu do niego w domu. W razie czego możesz zadzwonic na kom. 698 696 090. pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts