Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Emanuela II Tadka, Beaty, Wiktorii i Kasi ;))) - komentarze

TadekL

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja musze sie pochwalic, po miesiacach kombinacji, chyba doszedlem do koncowej wersji kuchni, i na tej scianie zamiast 1 duzego okna wrzucam dwa male, takie jak w spizarni, tzn troche mniejsze 50, dzwonilem do producenta okien twierdza ze minimalny wymiar to 47 zeby moglo sie otwierac uchylnie, a pomiedzy nimi kuchenke. No i co najwazniejsze moja lepsza polowa wyrazila opinie pozytywna :)) Jak ktos zainteresowany to rysunek moge wyslac na priva.

Pozdrawiam

Lukasz

Co do moich wcześniejszych wypowiedzi dotyczących okna w kuchni to zdecydowałem się na jedno okno o wymiarach 1500x1200 mam nadzieję że będzie ok. Widziałem realizację z dwoma okienkami i wg mnie nie wygląda to najlepiej.

Dzieki za info... My tez kupiliœmy Emanuele i zastanawialiœmy sie nad tymi okienkami --- doszliœmy do takich samych wniosków co Ty :) dwa okna w kuchni o wym. 150x120 ...takze myœle że będzie dobrze :)

Pozdrawiam i mam nadzieję na wymiane dalszych doswiadczen :lol:

Widze po miniaturce (avatar) że ty zdecydowałeś jednak na łuki. Chciałem pooglądać twoje zdjęcia ale coś masz nie tak z linkiem w stopce.

Muszę się wybrać po wycenę do producenta. Skoro różnica jest aż tak duża to może lepiej zrezygnować z ładnych co prawda zaokrągleń. Jak będę miał jakieś przykładowe ceny nie omieszkam umieścić.

Broń Cie Panie Boże

Dlaczego, uzasadnij bo taka odpowiedz nic mi nie mówi.

Temat rzeka, wiele było argumentów na ten temat na forum. Poszukaj.

Ogólnie mówiąc sufit byłby jak w PRLowskich blokach - zdecydowanie za

nisko. Osobiście uważam, że 2,80 jest rozsądnym kompromisem i tak też mam w projekcie (Emanuela II).

Broń Cie Panie Boże

Dlaczego, uzasadnij bo taka odpowiedz nic mi nie mówi.

Temat rzeka, wiele było argumentów na ten temat na forum. Poszukaj.

Ogólnie mówiąc sufit byłby jak w PRLowskich blokach - zdecydowanie za

nisko. Osobiście uważam, że 2,80 jest rozsądnym kompromisem i tak też mam w projekcie (Emanuela II).

Klaus,

Nie przesadzaj. My mamy na dole 2,65 i powiem Ci że jest OK - myślę, że nawet jak dla Ciebie, ale na pewno nie niżej, A zbyt wysoko - zbędna zbyt duża kubatura.

Nie kombinowałbym ze ścianką kolankową.

Proponuję najpierw zobaczyć na żywo to co chcecie budować a później kombinować, byleby nie przekombinować.

Pozdrawiam

TadekL

Oj, nie. Ja zostawiłem jedno 1200x1200 a zrezygnowałem z dwóch małych na rzecz 1500x1200.

Poza tym zastanawiam się jeszcze nad zaokrągleniami w drzwiach wyjściowych na balkony, nie wiem czy tego nie sprostowac. Muszę chyba gdzieś sprawdzi różnicę cenową dla obu rozwiązań.

Okna w kuchni mamy tak jak Ty sobie wymyśliłeś. Dla nas jest super.

TadekL