pawaroti 18.10.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Z tego co na oko wywnioskowałem to wasze pewnie ma 1800x1200, czy tak? Chyba i ja się na takie zdecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 26.10.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 A ja musze sie pochwalic, po miesiacach kombinacji, chyba doszedlem do koncowej wersji kuchni, i na tej scianie zamiast 1 duzego okna wrzucam dwa male, takie jak w spizarni, tzn troche mniejsze 50, dzwonilem do producenta okien twierdza ze minimalny wymiar to 47 zeby moglo sie otwierac uchylnie, a pomiedzy nimi kuchenke. No i co najwazniejsze moja lepsza polowa wyrazila opinie pozytywna ) Jak ktos zainteresowany to rysunek moge wyslac na priva. Pozdrawiam Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 26.10.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Do pawarotiposzlo na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 28.10.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Ja chyba też muszę sobie zrobić jakąś wizualkę. Jak cos będe miał to się pochwalę na forum. Dzięki za maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmariachi 04.11.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Drodzy Emanuelowicze Przeglądamy setki projektów i ciężko się zdecydować. Czy istnieje szanasa aby szczęśliwy posiadacz projektu Emanueli zrobił skany rzutu parteru i poddasza i wrzucił na priva ? Mielibyśmy wymiary i wtedy lepiej można by zrozumieć pewne sprawy.Dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 04.11.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 http://republika.pl/klaus_gaiger/images/EmanuelaII_przekroj.JPGhttp://republika.pl/klaus_gaiger/images/EmanuelaII_rzut_parteru.JPGhttp://republika.pl/klaus_gaiger/images/EmanuelaII_rzut_poddasza.JPGhttp://republika.pl/klaus_gaiger/images/EmanuelaII_elewacje.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmariachi 06.11.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Klaus, Jesteś wielki, szacuneczek. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 13.11.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Jeżeli kogoś strasznie interesują rzuty bądź skrócony kosztorys to mam cały projekt świeżo kupiony i w sumie to mogę gdzieś umieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 13.11.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Co do moich wcześniejszych wypowiedzi dotyczących okna w kuchni to zdecydowałem się na jedno okno o wymiarach 1500x1200 mam nadzieję że będzie ok. Widziałem realizację z dwoma okienkami i wg mnie nie wygląda to najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monica 14.11.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Co do moich wcześniejszych wypowiedzi dotyczących okna w kuchni to zdecydowałem się na jedno okno o wymiarach 1500x1200 mam nadzieję że będzie ok. Widziałem realizację z dwoma okienkami i wg mnie nie wygląda to najlepiej. Dzieki za info... My tez kupilimy Emanuele i zastanawialimy sie nad tymi okienkami --- doszlimy do takich samych wniosków co Ty dwa okna w kuchni o wym. 150x120 ...takze myle że będzie dobrze Pozdrawiam i mam nadzieję na wymiane dalszych doswiadczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 14.11.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Oj, nie. Ja zostawiłem jedno 1200x1200 a zrezygnowałem z dwóch małych na rzecz 1500x1200. Poza tym zastanawiam się jeszcze nad zaokrągleniami w drzwiach wyjściowych na balkony, nie wiem czy tego nie sprostowac. Muszę chyba gdzieś sprawdzi różnicę cenową dla obu rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 15.11.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Okna na balkon z łukami są o 100 % droższe niż proste,można zmniejszyć koszt robiąc stały łuk( 50 % dopłaty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 16.11.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Widze po miniaturce (avatar) że ty zdecydowałeś jednak na łuki. Chciałem pooglądać twoje zdjęcia ale coś masz nie tak z linkiem w stopce. Muszę się wybrać po wycenę do producenta. Skoro różnica jest aż tak duża to może lepiej zrezygnować z ładnych co prawda zaokrągleń. Jak będę miał jakieś przykładowe ceny nie omieszkam umieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 16.11.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Jeszcze jedna sprawa. Mianowicie, wysokość pomieszczeń na parterze to 2,70m nie uważacie że można by troszkę obniżyć strop, powiedzmy o 10-15cm a co za tym idzie podniosłaby się ścianka kolankowa na poddaszu i powiększył nieco stryszek. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 16.11.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Broń Cie Panie Boże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 16.11.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Broń Cie Panie Boże Dlaczego, uzasadnij bo taka odpowiedz nic mi nie mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 16.11.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Broń Cie Panie Boże Dlaczego, uzasadnij bo taka odpowiedz nic mi nie mówi. Temat rzeka, wiele było argumentów na ten temat na forum. Poszukaj. Ogólnie mówiąc sufit byłby jak w PRLowskich blokach - zdecydowanie za nisko. Osobiście uważam, że 2,80 jest rozsądnym kompromisem i tak też mam w projekcie (Emanuela II). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 21.11.2006 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Broń Cie Panie Boże Dlaczego, uzasadnij bo taka odpowiedz nic mi nie mówi. Temat rzeka, wiele było argumentów na ten temat na forum. Poszukaj. Ogólnie mówiąc sufit byłby jak w PRLowskich blokach - zdecydowanie za nisko. Osobiście uważam, że 2,80 jest rozsądnym kompromisem i tak też mam w projekcie (Emanuela II). Klaus, Nie przesadzaj. My mamy na dole 2,65 i powiem Ci że jest OK - myślę, że nawet jak dla Ciebie, ale na pewno nie niżej, A zbyt wysoko - zbędna zbyt duża kubatura. Nie kombinowałbym ze ścianką kolankową. Proponuję najpierw zobaczyć na żywo to co chcecie budować a później kombinować, byleby nie przekombinować. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 21.11.2006 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Okna na balkon z łukami są o 100 % droższe niż proste,można zmniejszyć koszt robiąc stały łuk( 50 % dopłaty). Dlatego m.in. zrezygnowaliśmy z łuków a i tak jest ślicznie. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 21.11.2006 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Oj, nie. Ja zostawiłem jedno 1200x1200 a zrezygnowałem z dwóch małych na rzecz 1500x1200. Poza tym zastanawiam się jeszcze nad zaokrągleniami w drzwiach wyjściowych na balkony, nie wiem czy tego nie sprostowac. Muszę chyba gdzieś sprawdzi różnicę cenową dla obu rozwiązań. Okna w kuchni mamy tak jak Ty sobie wymyśliłeś. Dla nas jest super. TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts