Aga - Żona Facia 06.12.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Brak mi słów. Bardzo mi się podoba Wasz dom. A jak zobaczyłam sypialnię to szok. Poproszę o nazwę tego łóżka i jego wymiary. Jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 06.12.2006 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Brak mi słów. Bardzo mi się podoba Wasz dom. A jak zobaczyłam sypialnię to szok. Poproszę o nazwę tego łóżka i jego wymiary. Jest super. Cześć Aga Cała sypialnia pochodzi z serii Bursztyn firmy Mebin: http://www.mebin.pl Wymiary łóżka to 180x200. Jest jeszcze w wymiarach 160x200. Cieszę się, że Ci się podoba. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.12.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Jeszcze się spytam tam są dwa materace, czy jeden. To co leży na wierzchu to jakiś pled czy pokrowiec na ten materac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 07.12.2006 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Jeszcze się spytam tam są dwa materace, czy jeden. To co leży na wierzchu to jakiś pled czy pokrowiec na ten materac? Witam Materac kupuje się osobno - jaki chcesz. Możesz kupić jeden (tak jak my), albo kupić dwa - zależy to od Ciebie. Standardowo łóżko pod materac ma drewniane beleczki. My dokupiliśmy sobie jakieś dwa ergonomiczne wypełnienia z recznie regulowanymi zagłówkami i podnóżkami, ale są także elektryczne, ale co najmniej pięć razy droższe. Materac jest lateksowy (za sugestiami i namową Klausa - jest naprawdę super) w pokrowcu. Do tego dokupiliśmy w takim samym obiciu dwie ergonomiczne poduszki. Szukamy jeszcze jakiegoś super przykrycia (standardowe fajne widzieliśmy na łóżka o szerokości 160. Ze 180 jest trochę trudniej i są o wiele droższe.) Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Druidus 09.12.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Już od dawna przeglądam Wasze zdjęcia, które są dla mnie wyznacznikiem tego, jak to wszystko powinno ekstra wyglądać.Wspaniały dom, wspaniałe wnętrza. Wielkie gratulacje. Ja akurat buduję Manuelę z przeróbkami góry, ktore robią z niej praktycznie Emanuelę. Mam pytanko, jakiej grubości macie ostateczną wylewkę na górze? (wstawiane będę miał okna balkonowe i nie wiem, ile zostawić od stropu miejsca...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 11.12.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Chwilę mnie tu nie było a pojawiło się nagle tyle. Zdjęcia bardzo ładne, lubie ciemne meble i takia w przyszłości też pewnie będzie nasza sypialnia. Widze że u was królują wykładziny. Kurcze jak ten czas teraz powoli leci. Czekam na pozwolenie na budowe i czekam, ta biurokracja już mnie powoli dobija. A taka pogoda ze aż się prosi funndamenty chociaż wylac przed zimą. Jednak wiem że nie ma szans bo przewidywany termin na pozwolenie to za ok. 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 12.12.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Chwilę mnie tu nie było a pojawiło się nagle tyle. Zdjęcia bardzo ładne, lubie ciemne meble i takia w przyszłości też pewnie będzie nasza sypialnia. Widze że u was królują wykładziny. Kurcze jak ten czas teraz powoli leci. Czekam na pozwolenie na budowe i czekam, ta biurokracja już mnie powoli dobija. A taka pogoda ze aż się prosi funndamenty chociaż wylac przed zimą. Jednak wiem że nie ma szans bo przewidywany termin na pozwolenie to za ok. 2 miesiące Dlaczego tak długo. Ustwowo to jest bodajże 30 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 12.12.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Takich informacji udzieliła mi architekt adaptująca, mówiła że czeka się na pozwolenie ok 2 miesięcy. Ja mam nadzieję że pod koniec stycznia dostanę Oby się pogoda nie zmieniła to jeszcze można będzie coś zdziałać. Chociaż chyba szanse są małe żeby styczeń był tak ciepły jak listopad. Nadzieja matką głupich ale trzeba ją mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 12.12.2006 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Mam pytanko, jakiej grubości macie ostateczną wylewkę na górze? (wstawiane będę miał okna balkonowe i nie wiem, ile zostawić od stropu miejsca...) Na górze całość mamy 10 cm. 5 cm styropianu i ok. 5 cm wylewki + jeszce miejsce abyś zmieścił panele podłogowe lub wykładzinę Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 12.12.2006 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Chwilę mnie tu nie było a pojawiło się nagle tyle. Zdjęcia bardzo ładne, lubie ciemne meble i takia w przyszłości też pewnie będzie nasza sypialnia. Widze że u was królują wykładziny. Kurcze jak ten czas teraz powoli leci. Czekam na pozwolenie na budowe i czekam, ta biurokracja już mnie powoli dobija. A taka pogoda ze aż się prosi funndamenty chociaż wylac przed zimą. Jednak wiem że nie ma szans bo przewidywany termin na pozwolenie to za ok. 2 miesiące Cześć Zawsze chciałem mieć w sypialniach wykładziny. Może lepiej byłoby mieć podłogówkę i płytki, ale w sypialniach jakoś nie jest to zalecane, Panele lub drewno też nie byłoby ciepłe. A tak, czy latem czy zimą stopy nie "marzną" Walcz z tym pozwoleniem na budowę - u nas w 4 dni oczekiwania - takie przyspieszenie, jak pięciolatka w trzy dni Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 12.12.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Spoko, wykładziny ciepłe bedą na pewno. Ja nie jestem zwolennikiem płytek, u mnie będą tylko tam gdzie sa niezbędne. W pozostałych częściach domu planuje parkiet. Ale na parkiet też położę jakieś nieduże dywany coby było troszkę cieplej. Plytki sa strasznie zimne, trzeba by robic podłogówkę - ale w lecie przecież nikt nie grzeje i płytki przez większość czasu (roku) byłyby i tak zimne. O wiele zimniejsze niż podłoga czy parkiet. Zreszta każdy ma swoje zdanie na ten temat. Mój znajomy kładzie płytki gdzie się da. Mnie też próbował do tego przekonać. Tadku robiłeś ocieplenie ściany działowej garażu? NIe wiem czy nie lepiej dmuchać na zimne i na wszelki wypadek jakoś tą ścianę docieplić coby z mieszkania temperaturka nie uciekała przez garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 13.12.2006 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Spoko, wykładziny ciepłe bedą na pewno. Ja nie jestem zwolennikiem płytek, u mnie będą tylko tam gdzie sa niezbędne. W pozostałych częściach domu planuje parkiet. Ale na parkiet też położę jakieś nieduże dywany coby było troszkę cieplej. Plytki sa strasznie zimne, trzeba by robic podłogówkę - ale w lecie przecież nikt nie grzeje i płytki przez większość czasu (roku) byłyby i tak zimne. O wiele zimniejsze niż podłoga czy parkiet. Zreszta każdy ma swoje zdanie na ten temat. Mój znajomy kładzie płytki gdzie się da. Mnie też próbował do tego przekonać. Tadku robiłeś ocieplenie ściany działowej garażu? NIe wiem czy nie lepiej dmuchać na zimne i na wszelki wypadek jakoś tą ścianę docieplić coby z mieszkania temperaturka nie uciekała przez garaż. Cześć, Powiem Ci, że mam podłogówkę na całym dole poza gabinetem i zimą podłoga jest ciepła a latem przyjemnie chłodna, ale ja nie będę Cię przekonywał do podłogówki Ocieplenie ściany zrobiłem w tym roku - działowej w garażu też, choć aż takiej wielkiej potrzeby chyba nie ma, ale tylko 5 cm warstwą wełny typu srtoprock. Zaciągnąłem to siatką i klejem. Na razie nie ocieplałem sufitu w garażu. Zobaczymy, czy będzie chłodno w górnej łazience z pralnią - jeśli tak to pewnie też tam coś "walnę" - albo 5 cm wełny, albo 5 cm styropianu. Jeśli tak będę robił to niepotrzebnie tynkowałem sufit w tym garażu. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.12.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Wlasnie obejrzalam wasze nowe fotki i jestem pod wielkim wrazeniem czego dokonaliscie. Na prawde przepiekny dom! Gratuluje i czekam na dalsze fotki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 13.12.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Co do sufitu to w domu moich rodziców, co prawda budowanym 20 lat temu czyli standardowy piętrowy dom z pustaka ceramicznego na zewnątrz a białego wewnątrz z pustką powietrzną pomiędzy, ściany dzialowe z pustaka białego. Okazało sie iż najzimniejszy pokój na piętrze to właśnie ten nad garażem. Sufit jest nieocieplony i pewnie stąd to wszystko wynika bo okna plastikowe (3szybowe) są wszędzie takie same. Nie wiem jaki tam jest strop ale myślę że po prostu lany betonowy. No ale zobaczysz sam co się będzie działo u Ciebie, nie ma co porównywać budynku sprzed 20 lat z teraźniejszością. Bo technologia się zmieniła a i materiały też inne Ja prewencyjnie u siebie raczej ocieplę warstwą styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 14.12.2006 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Wlasnie obejrzalam wasze nowe fotki i jestem pod wielkim wrazeniem czego dokonaliscie. Na prawde przepiekny dom! Gratuluje i czekam na dalsze fotki.... Wielkie dzięki. CDN Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 14.12.2006 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Co do sufitu to w domu moich rodziców, co prawda budowanym 20 lat temu czyli standardowy piętrowy dom z pustaka ceramicznego na zewnątrz a białego wewnątrz z pustką powietrzną pomiędzy, ściany dzialowe z pustaka białego. Okazało sie iż najzimniejszy pokój na piętrze to właśnie ten nad garażem. Sufit jest nieocieplony i pewnie stąd to wszystko wynika bo okna plastikowe (3szybowe) są wszędzie takie same. Nie wiem jaki tam jest strop ale myślę że po prostu lany betonowy. No ale zobaczysz sam co się będzie działo u Ciebie, nie ma co porównywać budynku sprzed 20 lat z teraźniejszością. Bo technologia się zmieniła a i materiały też inne Ja prewencyjnie u siebie raczej ocieplę warstwą styropianu. Ja jeszcze zobaczę, w łazience mam podłogówkę, ale zamiast tego styro pewnie położę 5 cm wełny - jest niepalna - w przeciwieństwie do styropianu. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 15.12.2006 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Obejrzalam zdjatka - gratuluje! Super dekoracja w dziecinnym pokoiku. A Wasza sypialka - rewelacja! Pozdrawiam i zycze dalszych tak wspanialych pomyslow w dekorowaniu Waszej Emanueli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 18.12.2006 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Obejrzalam zdjatka - gratuluje! Super dekoracja w dziecinnym pokoiku. A Wasza sypialka - rewelacja! Pozdrawiam i zycze dalszych tak wspanialych pomyslow w dekorowaniu Waszej Emanueli. Bardzo dziękujemy za takie ciepłe słowa. Pozdrawiamy serdecznie TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 21.12.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 http://www.bizz.pl/kartki/nowe/images/new2/boze236.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_75 30.12.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Kochani Beatko i Tadku, Znamy się, wcześniej istniałam pod nikiem Femini i odwiedziłam Was kiedyś z Herbertem. Po tej wizycie praktycznie zdecydowaliśmy się na budowę Emanueli, ale jak to w życiu bywa i ta decyzja jednak upadła. Głównie chodziło o dużą ilość skosów na poddaszu. Zaczęliśmy szukać czegoś z dachem dwuspadowym, ale nic mnie nie przekonywało. Zwyciężył jednak sentyment do Domusa i tym sposobem budujemy Andromedę! to taki kompromis między kopertą a dachem dwuspadowym Zaczęliśmy w maju, w tej chwili mamy stan surowy zamknięty, ale ponieważ pogoda jest odpowiednia nie poprzestaniemy na tym w tym roku. Założyliśmy już elektrykę, a po Nowym Roku będą tynkować. Dalej zobaczymy na co aura jeszcze zezwoli Zlikwidowaliśmy słup na dole i mamy fajną dużą przestrzeń, a do góry tylko jeden słup jest widocznyw pokoju ( co ma zresztą swój urok), resztę wbudowaliśmy w ściany! Jestem bardzo zadowolona z mojego domku i cieszę się z tego wyboru! Nie planowaliśmy takiego pośpiechu, ale życie dostarczyło nam kolejnej niespodzianki i w tej chwili jestem w siódmym miesiącu ciąży... Będzie chłopiec! Często zaglądałam na Waszą stronkę i przyznaję, że domek jest piękny!!! Życzę całej Waszej rodzinie wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i serdecznie zapraszam do siebie na oględziny, jeśli tylko macie ochotę!!!! Tysiąc całusów! Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts