TadekL 02.01.2007 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witaj Kasiu, Pamiętamy pamiętamy,Byliśmy też ciekawi co u Was. A tu proszę - tyle zmian - oczywiście na lepsze. Szkoda, że nie budujecie E II, ale muszę sie przyznać, że też zastanawialiśmy się nad Andromedą, tylko trochę za wąską działkę mamy i nie zmieściłaby się wersja z podwójnym garażem, ale też "miłość" do Emanueli była silniejsza. Mam nadzieję, że się spotkamy w tym roku, ale to już może po tym jak się urodzi maleństwo. Jakoś się skontaktujemy. Pozdrawiam w imieniu całej mojej rodzinki.Też Wam życzymy wszystkiego co najlepsze w tym Nowym 2007 RokuTadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 08.01.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Od nas też wszystkiego najlepszego w nowym roku! Dzisiaj jedziemy po wycene dachu - az sie boje.. Powolij klaruje się nam obraz Emanueli II (tak szybko dzięki Waszej gościnności!!!).. Jak dobrze pojdzie może marzec ruszymy? Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 09.01.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Od nas też wszystkiego najlepszego w nowym roku! Dzisiaj jedziemy po wycene dachu - az sie boje.. Powolij klaruje się nam obraz Emanueli II (tak szybko dzięki Waszej gościnności!!!).. Jak dobrze pojdzie może marzec ruszymy? Trzymajcie kciuki Witam, Cieszymy się bardzo a kciuki trzymamy, trzymamy. Wy też się trzymajcie Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawaroti 10.01.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 m&k: No to powodzenia, widze że pewnie bedziemy ruszać razem bo ja też planuję zacząć tak marzec-kwiecień.Papierologia załatwiona więc można na wiosnę startować. Ja buduję Emanuelę z pojedunczym garażem ale nie z betonu komórkowego tylko z pustaka ceramicznego i ścianę trójwarstwową. Sprawdzona i bardzo wytrzymała technika. Co prawda kosztowna ale dom buduje się na całe życie. m&k: Napiszcie czy zmienialiście cos w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 10.01.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam w Nowy Roku. TadekL, dla przyjemnosci i relaksu, obejrzalam, ktorys kolejny juz raz Wasz album ze zdjeciami przeeepieknej Emanueli, jak i wnetrz - podziwiac i podziwiac! U mnie "zastoj", budowa mego domku ... odlozona, niestety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 11.01.2007 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 FairyDream/BasniowySen Cieszę się, że podobają Ci się zdjęcia.Smutno, że budowa Twojego domku odłożona. Mam tylko nadzieję, że nie na długo. Odezwij się od czasu do czasu. Pozdrawiam serdecznieTadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 13.01.2007 01:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Odlozylam budowe domku, bez powodu, jesli brak calkowitej decyzji co do wyboru projektu, mozna nazwac - powodem. Zreszta zerknij sam i zobacz jak bardzo jestem - niezdecydowana! http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=77359 Ciekawi mnie, na jakim etapie budowy jest Klaus? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 15.01.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam "Emanuelowiczow" po przerwie No widze ,ze watek odrzyl, no i super. Ja jak juz wiecie mam zamiar zaczac poczatek sierpnia, jednak jak to zawsze papierologia stosowana moze mnie powstrzymac. Warunki zabudowy ktore mialy byc na poczatku grudnia dostane pewnie poczatek lutego, a to i tak bedzie sukces. Projekcik juz sie adaptuje, male zmiany , cale poddasze o 30 cm do gory, w kuchni okno podwojne na jedno, a pojedyncze na podwojne, postanowilem tarasy zrobic z kostki granitowej (troche betonu sie zaoszczedzi ) Technologia, zmiana na BK24+15cm styropianu, chcialem jak u Tadka sylikaty ale jakos duzo ludzi mi odradzalo. A no i czekam na wynik badan gruntu, co by sie dowiedziec czy aby nie musze adaptowac rowniez fundamentu. A z dodatkow to za 2 tygodnie odbieram projekt instalacyjny: PC+rekuperator+podlogowka+wod-kan+POS, ciekawe ile zawolaja? Aktualne dylematy: rezygnacja z luczkow (u Was Tadku to wyglada calkiem fajnie, wiec czy warto sie bawic i przeplacac za okna?) no i rolety, moja ladniejsza polowa nalega na tak, ja uwazam ze to wyzucanie kasy, lepiej wstawic lepsze okna z okuciami antywamaniowymi, co wy na to? Pozdrawiam Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 17.01.2007 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam "Emanuelowiczow" po przerwie No widze ,ze watek odrzyl, no i super. Ja jak juz wiecie mam zamiar zaczac poczatek sierpnia, jednak jak to zawsze papierologia stosowana moze mnie powstrzymac. Warunki zabudowy ktore mialy byc na poczatku grudnia dostane pewnie poczatek lutego, a to i tak bedzie sukces. Projekcik juz sie adaptuje, male zmiany , cale poddasze o 30 cm do gory, w kuchni okno podwojne na jedno, a pojedyncze na podwojne, postanowilem tarasy zrobic z kostki granitowej (troche betonu sie zaoszczedzi ) Technologia, zmiana na BK24+15cm styropianu, chcialem jak u Tadka sylikaty ale jakos duzo ludzi mi odradzalo. A no i czekam na wynik badan gruntu, co by sie dowiedziec czy aby nie musze adaptowac rowniez fundamentu. A z dodatkow to za 2 tygodnie odbieram projekt instalacyjny: PC+rekuperator+podlogowka+wod-kan+POS, ciekawe ile zawolaja? Aktualne dylematy: rezygnacja z luczkow (u Was Tadku to wyglada calkiem fajnie, wiec czy warto sie bawic i przeplacac za okna?) no i rolety, moja ladniejsza polowa nalega na tak, ja uwazam ze to wyzucanie kasy, lepiej wstawic lepsze okna z okuciami antywamaniowymi, co wy na to? Pozdrawiam Lukasz Część Łukasz, Wreszcie się odezwałeś. Co nie co wiedziałem już od elektryka, szc zególnie ile będzie kosztował kabel na przyłącze prądowe. Też uważam, że okna łukowe ładnie wyglądają, ale my się nie zdecydowaliśmy. Powiem Ci, że gdybym robił to jeszcze raz na pewno założyłbym rolety. My nie mamy firan, a wieczorem zawsze można je zostawić odsłonięte. Jak będziesz miał dzieci, to w ciągu dnia lepiej będą zasypiać w takim pokoju, gdzie są zasłonięte rolety. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 17.01.2007 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Odlozylam budowe domku, bez powodu, jesli brak calkowitej decyzji co do wyboru projektu, mozna nazwac - powodem. Zreszta zerknij sam i zobacz jak bardzo jestem - niezdecydowana! http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=77359 Ciekawi mnie, na jakim etapie budowy jest Klaus? Pozdrawiam. Baśniowy Sen Przeczytałem, przeczytałem i nawet się wpisałem. Koniecznie przeczytaj. A Klaus, mam nadzieję, że już wreszcie będzie stawiał więźbę. Mogę się mylić. Klaus jesteś??? Odezwij się Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 17.01.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam Tadku No niestety, ale co zrobic taka dzialka, trzeba polozyc jakies 300m kabla. Ale ja w sprawie formalnej. Projekt glowny juz mi sie adaptuje, i teraz pytanie, od architekta dostane 4 zaadoptowane kopie. I teraz jezeli chodzi o rekuperator i inne to oni nanosza to na wszystkie 4 kopie? I dac kazdemu w tym samym czasie? Czy moze mozna zrobic im kopie? Bo to chyba troche zajmie takie przekazywanie: od rekuperatora do kominka z DGP i odkurzacza centralnego do podlogowki? Pozdrowieniia dla dziewczyn Klaus z tego co wiem to podnosiles SK, czy dokonywales jakichs przemieszczen z oknami polaciowymi, chodzi mi czy nie wypadaja za wysoko? PozdrawiamLukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 18.01.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 a'propo więźby...Tadku, czytalam Wasz dzinnik i wychodzi na to że nie macie tych okuć przewidzianych w konstrukcji dachu wogóle?!? nie macie / nie mieliście żadnych problemów przez to?!? pozdrawiam, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 18.01.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 pytanie nie do nas, ale też podniesiemy ściane kolankową, wybraliśmy okna roto - mają uchwyt na dole, więc położenie okien zostawiamy tak jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 18.01.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 pytanie nie do nas, ale też podniesiemy ściane kolankową, wybraliśmy okna roto - mają uchwyt na dole, więc położenie okien zostawiamy tak jak jest A o ile poszla do gory jezeli mozna wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 18.01.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 jeszcze nie poszla doslownie bo jestesmy w fazie adaptowania ale chyba 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 18.01.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 m&k To cos jak u mnie, ja podnosze o 30 cm. Tadku, Nie moge sie doszukac w DB gdzie kupowales rolety nadstawne, tez w oknowidzie? Szukam jakiegos sprawdzonego producenta. Bo chyba sie zdecyduje na montaz ale tylko na dole, ale to jeszcze przedyskutowac musze z moja druga polwa jak wroce z pracy , jezeli tak to zostawie luczki, jak bez luczkow to rolety wszedzie. Bo luczki z roletami to chyba nie wyjdzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 18.01.2007 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam Tadku No niestety, ale co zrobic taka dzialka, trzeba polozyc jakies 300m kabla. Ale ja w sprawie formalnej. Projekt glowny juz mi sie adaptuje, i teraz pytanie, od architekta dostane 4 zaadoptowane kopie. I teraz jezeli chodzi o rekuperator i inne to oni nanosza to na wszystkie 4 kopie? I dac kazdemu w tym samym czasie? Czy moze mozna zrobic im kopie? Bo to chyba troche zajmie takie przekazywanie: od rekuperatora do kominka z DGP i odkurzacza centralnego do podlogowki? Pozdrowieniia dla dziewczyn Klaus z tego co wiem to podnosiles SK, czy dokonywales jakichs przemieszczen z oknami polaciowymi, chodzi mi czy nie wypadaja za wysoko? Pozdrawiam Lukasz Łukasz Do starostwa, gdzie składa się projekt nie potrzebny jest projekt rekuperatora, ani kominka z DGP ani tym bardziej odkurzacza centralnego. Reku robi sobie osobno projekt, musisz im przesłać tylko skany parteru, poddasza i przekrój podłużny domu, określić gdzie ma stanąć centrala i poźniej robią projekt. Kominek z DGP - bez projektu, bo najczęściej robi to jedna firma (i kominek i DGP), Centralny odkurzacz podobnie Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 18.01.2007 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 a'propo więźby... Tadku, czytalam Wasz dzinnik i wychodzi na to że nie macie tych okuć przewidzianych w konstrukcji dachu wogóle?!? nie macie / nie mieliście żadnych problemów przez to?!? pozdrawiam, Maja Maju Dokładnie tak, Zrezygnowaliśmy z tych okuć pod wpływek doświadczonej elipy, która u nas robiła więźbę. W naszej wiosce stoi do, który ma ok. 650 m2, któryn nasz firma robiła i też beż żadnych okuć stalowych i wszystko się trzyma i tam i u nas na naszych 256 m2 dachu Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 18.01.2007 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 m&k To cos jak u mnie, ja podnosze o 30 cm. Tadku, Nie moge sie doszukac w DB gdzie kupowales rolety nadstawne, tez w oknowidzie? Szukam jakiegos sprawdzonego producenta. Bo chyba sie zdecyduje na montaz ale tylko na dole, ale to jeszcze przedyskutowac musze z moja druga polwa jak wroce z pracy , jezeli tak to zostawie luczki, jak bez luczkow to rolety wszedzie. Bo luczki z roletami to chyba nie wyjdzie? Pozdrawiam Łukasz, Ja wszystko w Oknowidzie. CO prawda oni nie produkują rolet, ale chciałem, żeby oni dostarczali i jedno i drugie, żeby później nie było przepychanki, że to nie oni tylko Ci drudzy coś skopali. Podaję numer: P. Wojtek Śtaśkiewicz 0 500 059 350 Powołaj się na mnie Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 18.01.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 DziekiTadek zdaje sie maja siedzibe na Serbskiej w Poznaniu to jakies 200 m ode mnie? Przynajmniej tam nie bede musial jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts