mk1719501284 18.01.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Tadek, ale to chyba przeprojektowali caly dach? rozmawialiśmy z Piotrkiem Fąfarą i powiedział, że albo musimy dach przeprojektować albo dokladnie wykonać blachy jak w projekcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 22.01.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 mamy pierwsze wyceny: dach (z ociepleniem) 93,5 tys stan surowy otwarty (+wylewki) 140 tys okna z roletami i sterownikami elektrycznymi 28 tys instalacja co+wod-kan 60 tys no i jak tu sie nie zalamac.. dachówke musimu kupic do konca stycznia - w lutym idzie do gory o 10%, prawdopodobnie porotherm tez wczesniej bedziemy kupowac - od 20 lutego o 20% do gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Druidus 22.01.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Co do okien z roletami + silniczki. Też o tym myślałem, ale jak się dowiedziałem, że to i tak praktycznie przed złodziejem nie zabezpiecza, zdecydowałem się na wzięcie na parter okien antywłamaniowych (wszystkich), a na rezygnację z rolet. Za całość okien PCV z Oknoplastu z Krakowa (zewnątrz orzech, w środku biały, cały parter antywłamaniowy z okuciami antywłamaniowymi) zapłaciliśmy 14000 (z wstawieniem)... IMHO te rolety za drogie biorąc pod uwagę ich zastosowanie... Jak sobie złodziej wejdzie do domu osłoniętego roletami, to może siedzieć i 8 godzin spokojnie, a szyby antywłamaniowe jednak trochę go zatrzymają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 22.01.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 bedziemy miec podpisana umowe z firma ochroniarska, mama znajomych niechcacy ich przetestowala, zobaczyla nowego pilota, zaczela pstrykac i uruchomila alarm.. byli w 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 24.01.2007 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Tadek, ale to chyba przeprojektowali caly dach? rozmawialiśmy z Piotrkiem Fąfarą i powiedział, że albo musimy dach przeprojektować albo dokladnie wykonać blachy jak w projekcie.... m&k Nic nam nie przeprojektowali. W miejscaxh gdzie są okucia narożne do krokwi gradowych są przedłużone murłaty (zobaczcie w zdjęciach) reszta jest taka sama, tylko odpowiednio są te wszystkie elementy ze sobą połączone. Fachowcy, którzy to robili twierdzą, że jest to z ich punktu widzenia o wiele solidniejsze. Kiedyś robiło się dachy bez użycia żadnego metalu, a nawet gwoździ i to wszytsko stało lata, a niekiedy stoi nadal. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 24.01.2007 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 mamy pierwsze wyceny: dach (z ociepleniem) 93,5 tys stan surowy otwarty (+wylewki) 140 tys okna z roletami i sterownikami elektrycznymi 28 tys instalacja co+wod-kan 60 tys no i jak tu sie nie zalamac.. dachówke musimu kupic do konca stycznia - w lutym idzie do gory o 10%, prawdopodobnie porotherm tez wczesniej bedziemy kupowac - od 20 lutego o 20% do gory Wyceny niezłe, Nasze wyceny i koszty są na stronach naszego dziennika budowy. Możecie sobie trochę porównać. Instalacja CO itd. - trochę dużo. Napisz coś więcej. Może chcesz zastosować pompę ciepła albo solary i dlatego taka kwota. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 24.01.2007 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Co do okien z roletami + silniczki. Też o tym myślałem, ale jak się dowiedziałem, że to i tak praktycznie przed złodziejem nie zabezpiecza, zdecydowałem się na wzięcie na parter okien antywłamaniowych (wszystkich), a na rezygnację z rolet. Za całość okien PCV z Oknoplastu z Krakowa (zewnątrz orzech, w środku biały, cały parter antywłamaniowy z okuciami antywłamaniowymi) zapłaciliśmy 14000 (z wstawieniem)... IMHO te rolety za drogie biorąc pod uwagę ich zastosowanie... Jak sobie złodziej wejdzie do domu osłoniętego roletami, to może siedzieć i 8 godzin spokojnie, a szyby antywłamaniowe jednak trochę go zatrzymają... Druidus, może i masz rację. tylko jak ma Cię ktoś okraść to zrobi to i tak i tak, czy Ty tego chcesz, czy nie. Straty bądź co bądź takie same. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 24.01.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Tadek: zastanawiamy sie nad solarami.. ale patrzac na czas zwrotu inwestycji chyba z nich zrezygnujemy.. zrezygnowalismy tez z rekuperacji po wycenie na 30 tys za to mamy wybrana dachowke, kasztanowa czyli creatona braun glazurowana, zaleznie od swiatla jest czerwona po czekoladowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 24.01.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 m&K Rekuperacja za 30k, kto ci dal taka wycene? Ja za tydzien skladam o wycene tego samego, wiec dam znac jaki byl wynik. Tadku Jedno pytanie w temacie rekuperatora wlasnie, Czy jak skladam o PnB to musze dolaczyc projekt wentylacji, lub ujac ja w adaptacji skladanej z wnioskiem o PnB, bo przeciez rekuperator powoduje brak koniecznosci budowy komina wentylacyjnego, a taka zmiana wymaga chyba zgloszenia, a moze sie myle? Dzisiaj dostalem wyniki badan gruntow, wszedzie piekny piaseczek, az do 7m . Chociaz jakies pozytywy. Pozdrawiam Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 24.01.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 rekuperatory.pl (cena z WG) natomiast z dospella odezwala sie raz Pani z cetrali a pozniej juz nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 25.01.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Cos im sie w muzgach po przewracalo, mozesz pokazac rozpiske ile za co? Bo to troche przegiecie, z tego co pamietam to Tadek zaplacil cos pod 20k, a ceny to chyba przez 1.5 roku o 50% to nie wzrosly?JAk juz pisalem za tydzien ja sie ich zapytam o wycene, i dam ci znac na ile mnie podliczyli. A swoja droga to jaki reku, sobie zarzyczyles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 25.01.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 podaj mejla - wysle Ci, oni zaproponowali system sama rekuperacja bez GWC 20.590 (netto!) PS. zazyczylAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 25.01.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 podaj mejla - wysle Ci, oni zaproponowali system sama rekuperacja bez GWC 20.590 (netto!) PS. zazyczylAS Czyli tak jak mowilem cos im sie w glowacz poprzewracalo: e-mail: [email protected] Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 27.01.2007 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 wczoraj dostalismy warunki z gazowni nastepny krok naprzod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 27.01.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witam TadekL z Rodzinka Czytam wypowiedzi forumowiczow, notuje co ciekawsze spostrzezenia i staram sie czesto zrozumiec o czym pisza / zartuje/ Kolejny juz raz ogladam Wasza Emanuele... dla przyjemnosci Najwiecej zastanawiam sie nad - skosami. Nie jestem ich zwolenniczka, dlatego poszukiwalam domu pietrowego. Skosy dziwnie mnie - przerazaja. Ogladajac pokoje w Waszym domku, staram sie wyobrazic ... siebie tam mieszkajaca ze skosami nad glowa. Nie pisalam zapewne o tym, iz obejrzalam stronke z meblami, ktore posiadacie. Musze przyznac, iz kolekcje sa interesujace. Jednak moim postanowieniem jest aby kazdy "mebel" w "moim wymarzonym domku" - wykonany byl z drewana i zaprojektowany czesciowo przezemnie, jak i przez stolarza, ktorego sama wybiore. Jednak do tego jeszcze daleka droga jak i styl ktory wybralam, moze ulec zmianie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 30.01.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 dzisiaj wizyta u projektanta - chyba wszystkie zmiany juz przemyslane... najwiecej dylematow przezylismy przy decyzji o dodatkowym oknie w salonie.. ale jednak będzie ściana kolankowa o 2,5 porotherma do gory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 30.01.2007 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 m&K Rekuperacja za 30k, kto ci dal taka wycene? Ja za tydzien skladam o wycene tego samego, wiec dam znac jaki byl wynik. Tadku Jedno pytanie w temacie rekuperatora wlasnie, Czy jak skladam o PnB to musze dolaczyc projekt wentylacji, lub ujac ja w adaptacji skladanej z wnioskiem o PnB, bo przeciez rekuperator powoduje brak koniecznosci budowy komina wentylacyjnego, a taka zmiana wymaga chyba zgloszenia, a moze sie myle? Dzisiaj dostalem wyniki badan gruntow, wszedzie piekny piaseczek, az do 7m . Chociaz jakies pozytywy. Pozdrawiam Lukasz Cześć Łukasz Nie wiem jak Ty, ja nie dołączałem tego, bo w adaptacji projektu nie wyrzucałem tego. Zostało to chyba ujęte wpisem do dziennika budowy i tyle, trak więc nic im takiego nie zgłaszałem i nie przedstawiałem. Co do gruntu - nic - tylko budować dom. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 30.01.2007 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 podaj mejla - wysle Ci, oni zaproponowali system sama rekuperacja bez GWC 20.590 (netto!) PS. zazyczylAS Hej, dziewczyny, chłopaki. Oni w tych reku chyba powariowali. Ja płaciłem 12 tys. brutto (z 7%) bez GWC. Mam centralę wentyacyjną Mistral 300 i to w zupełności wystarcza. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 30.01.2007 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam TadekL z Rodzinka Czytam wypowiedzi forumowiczow, notuje co ciekawsze spostrzezenia i staram sie czesto zrozumiec o czym pisza / zartuje/ Kolejny juz raz ogladam Wasza Emanuele... dla przyjemnosci Najwiecej zastanawiam sie nad - skosami. Nie jestem ich zwolenniczka, dlatego poszukiwalam domu pietrowego. Skosy dziwnie mnie - przerazaja. Ogladajac pokoje w Waszym domku, staram sie wyobrazic ... siebie tam mieszkajaca ze skosami nad glowa. Nie pisalam zapewne o tym, iz obejrzalam stronke z meblami, ktore posiadacie. Musze przyznac, iz kolekcje sa interesujace. Jednak moim postanowieniem jest aby kazdy "mebel" w "moim wymarzonym domku" - wykonany byl z drewana i zaprojektowany czesciowo przezemnie, jak i przez stolarza, ktorego sama wybiore. Jednak do tego jeszcze daleka droga jak i styl ktory wybralam, moze ulec zmianie. Pozdrawiam serdecznie. Baśniowy Sen Odniosę się tylko do mebli. Pewnie jakby mnie było stać to też chciałbym mieć wszystkie meble drewniane - tak jak i Ty, ale my żyjemy trochę w inmnych realiach. Nietety. Nie jestem prezesem, anie członkiem zarządu, który zarabia niewiadomo jakie pieniądze. Należe, do normalnych ludzi, mających w miarę normalną pracę, i niestety mieszkamy w takim kraju, gdzie czasami nie wystarcza jak pracuje w domu tylko jedna osoba (w wielu przypadkach jest tak, że pracują dwie i też nie wystracza - niestety) PozdrawiamCię serdecznie TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 30.01.2007 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 dzisiaj wizyta u projektanta - chyba wszystkie zmiany juz przemyslane... najwiecej dylematow przezylismy przy decyzji o dodatkowym oknie w salonie.. ale jednak będzie ściana kolankowa o 2,5 porotherma do gory... m&k scianka kolankowa aż o tyle w górę - to ile to jest - 50 cm??? Rozumiem o 20 ale o tyle to chyba trochę przesada. Obyście z tego domku nie zrobili przerośniętego grzyba. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts