mk1719501284 02.02.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 sorki, literowka nie miało byc "o 2,5 porotherma" tylko "DO 2,5 porotherma" czyli w sumie 2,5 porotherma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 02.02.2007 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 sorki, literowka nie miało byc "o 2,5 porotherma" tylko "DO 2,5 porotherma" czyli w sumie 2,5 porotherma Uf, to mnie uspokoiło trochę. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Druidus 02.02.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Tadku, oglądam wasze zdjęcia, jak zwykle dużo inspiracji z nich biorę.... Ttrochę już mieszkacie, więc powiedzcie, czy w trakcie eksploatacji wyszły Wam jakieś rzeczy, które można by poprzerabiać na etapie przed wykończeniówką albo i wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 06.02.2007 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Tadku, oglądam wasze zdjęcia, jak zwykle dużo inspiracji z nich biorę.... Ttrochę już mieszkacie, więc powiedzcie, czy w trakcie eksploatacji wyszły Wam jakieś rzeczy, które można by poprzerabiać na etapie przed wykończeniówką albo i wcześniej... Witam, Myślę, że tak - trochę za mały garaż (dla mnie za wąski) - dobrze drzwi się nie chcą otwierać jak są jeszcze jakieś szafki przy bokach. Długi jest na 550 cm, tak więc auto do 4,8 m - nie dłuższe. Trochę niska górna łazienka (ale trzebaby podnieść na całym domu ściankę kolankową, a tego nie chcieliśmy robić). Tak poza tym to chyba nic. Dokładnie i tak nie da się przewidzieć wszystkich wyłączników, gniazdek itp. rzeczy, ale to jeszcze teraz sobie zmieniamy wg potrzeb - już sami )) Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Asia i Jarek 09.02.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 mamy pierwsze wyceny: dach (z ociepleniem) 93,5 tys stan surowy otwarty (+wylewki) 140 tys okna z roletami i sterownikami elektrycznymi 28 tys instalacja co+wod-kan 60 tys no i jak tu sie nie zalamac.. dachówke musimu kupic do konca stycznia - w lutym idzie do gory o 10%, prawdopodobnie porotherm tez wczesniej bedziemy kupowac - od 20 lutego o 20% do gory Witamy! Chcieliśmy dołączyć do grona szacownych Emanuelowiczów i jesteśmy już praktycznie zdecydowani na ten projekt, czekamy tylko na wycenę. Ale po przeczytaniu tego powyżej trochę ścierpła mi skóra i już nie wiem, czy nie porywamy się z motyką na słońce. Czy ta wycena jest już z robocizną? W tym moja nadzieja. Pozdrawiam, Asia [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Asia i Jarek 09.02.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 I jeszcze jedno: z jakiego Porothermu będziesz budować? Z ociepleniem, czy ściana jednowarstwowa?Szacowałeś już całość, tzn. stan pod klucz, ile Cię wyniesie?Pozdrawiam, Asia[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Asia i Jarek 12.02.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 A tak przy okazji, czy jest ktoś, kto ma Emanuelę na ukończeniu i byłby tak miły i zechciał ją pokazać? Jesteśmy z Wrocławia i gdyby to nie było bardzo daleko, to chętnie byśmy obejrzeli, bo zawsze na "żywo" mogą przyjść do głowy różne pomysły.Pozdrawiamy, Asia i Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 13.02.2007 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 A tak przy okazji, czy jest ktoś, kto ma Emanuelę na ukończeniu i byłby tak miły i zechciał ją pokazać? Jesteśmy z Wrocławia i gdyby to nie było bardzo daleko, to chętnie byśmy obejrzeli, bo zawsze na "żywo" mogą przyjść do głowy różne pomysły. Pozdrawiamy, Asia i Jarek Witaj Asiu i Jarku, Jakby Wam nie było za daleko to zapraszamy pod Poznań do naszej Emanuelki. Aktualne zdjęcia w linku Photo CD w stopce. Podaję też numery kontaktowe; 0 508 024 716 0 698 696 090 Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 13.02.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Asia i Jarek: z Wrocławia, to bliziutko do Lubina, niesety my nie mamy nawet fundamentów jeszcze, jeśli chodzi o pozostałe pytania - wysłam wam mejla, a swoją drogą to podziwiam Tadzia i jego rodzinkę za ich gościnność pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 13.02.2007 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Asia i Jarek: z Wrocławia, to bliziutko do Lubina, niesety my nie mamy nawet fundamentów jeszcze, jeśli chodzi o pozostałe pytania - wysłam wam mejla, a swoją drogą to podziwiam Tadzia i jego rodzinkę za ich gościnność pozdrawiam, M. m&k - ta gościnność wynika z tego, że Ktoś, kiedyś też nas wpuścił do swojego domku (co prawda do Manueli, bo E jeszcze nie było, a tym bardziej EII) i teraz czujemy się trochę zobowiązani, żeby pokazać i podzielić się doświadczeniem z tymi co są dopiero na początku drogi do zamieszkania w swoim wymarzonym domku. Asiu i Jarku, co do kosztów, to większość macie w dzienniku budowy, ale to są ceny główinie z 2005 roku. Wyceny zazwyczaj mijają się i to znacząco z rzeczywistością. Ktoś mi kiedyś powiedział, że jeśli chcesz wybudować dom to policz wszystkie koszty i dodaj 30% - powinno Ci to wystarczyć - i chyba miał rację. Pozdrawiam Serdecznie TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 13.02.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ktoś mi kiedyś powiedział, że jeśli chcesz wybudować dom to policz wszystkie koszty i dodaj 30% - powinno Ci to wystarczyć - i chyba miał rację. my liczyliśmy x 20% więc mi lekko szczęka opadła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 13.02.2007 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ktoś mi kiedyś powiedział, że jeśli chcesz wybudować dom to policz wszystkie koszty i dodaj 30% - powinno Ci to wystarczyć - i chyba miał rację. my liczyliśmy x 20% więc mi lekko szczęka opadła... Nie łam się, tylko zaciskaj pasa, licz i buduj, bo czas nagli a ceny raczej idą w górę nie w dół. Kiedy zamierzacie zamieszkać w swoim domku - jak będziecie mieli 50-60 lat? Trzymam kciuki TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 13.02.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 co racja to racja, pierwsze zaciskanie pasa w tym roku - beznartowa zima, ale jak pomyślę o wracaniu do domku, wieczorach przy kominku, bez stukania za ścianą i palących na klatce sąsiadów.. to mi tych nart wogole nie żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiowarodzinka 13.02.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 my budujemy EMANUELĘ II w mazowieckim pow. węgrowski, przerażają nas dotychczasowe wydatki, zdjęcia umieściliśmy tutaj: http://foto.onet.pl/8p6p5,c8ows04elllg,u.html?V=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 14.02.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 misiowarodzinka: dodalam was tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.02.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Odlozylam budowe domku, bez powodu, jesli brak calkowitej decyzji co do wyboru projektu, mozna nazwac - powodem. Zreszta zerknij sam i zobacz jak bardzo jestem - niezdecydowana! http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=77359 Ciekawi mnie, na jakim etapie budowy jest Klaus? Pozdrawiam. Baśniowy Sen Przeczytałem, przeczytałem i nawet się wpisałem. Koniecznie przeczytaj. A Klaus, mam nadzieję, że już wreszcie będzie stawiał więźbę. Mogę się mylić. Klaus jesteś??? Odezwij się Pozdrawiam TadekL Odzywam się. Dzisiaj montują okucia, jutro zaczynają więźbę. Przy okazji pozdrawiam rodzinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 28.02.2007 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Odzywam się. Dzisiaj montują okucia, jutro zaczynają więźbę. Przy okazji pozdrawiam rodzinkę. No to więźba już chyba stoi, Będę w Szczecinie, to myślę, że oglądnę. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 28.02.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Odzywam się. Dzisiaj montują okucia, jutro zaczynają więźbę. Przy okazji pozdrawiam rodzinkę. No to więźba już chyba stoi, Będę w Szczecinie, to myślę, że oglądnę. Pozdrawiam TadekL No okazało się, że jeszcze nie stoi. Ale na oglądanie zapraszam. Tylko zabież ze sobą gumowce bo mam tylko jedne a są nieodzownym rekwizytem na mojej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.03.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Gratulacje slicznie wyglada wasz domek ,A cokół z czego jest zrobiony? Jest bardzo ciemny i na fotkach nie widać z czego -płytki czy tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 05.03.2007 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Gratulacje slicznie wyglada wasz domek ,A cokół z czego jest zrobiony? Jest bardzo ciemny i na fotkach nie widać z czego -płytki czy tynk? Płytka elewacyjna - wiśnia szkliwiona Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts