TadekL 20.05.2005 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 My wczoraj też do ciebie pisaliśmy trzy razy i wcale nie wychodziły te listy na twój adres, coś jest nie tak z Twoim adresem (mailem). Dlatego napisaliśmy w dzienniku. Domyśleliśmy się, że wpis w dzienniku to jest jedyna droga, żeby cię poinformować i skontaktować się z Tobą, a ceną będzie na wieczność twój wpis w naszym dzienniku . Trudno - mąż za jakiś czas to przezyje . Bo gdyby co to ja zawiniłam, ale nie było z tobą żadnego kontaktu. Bo jakbys wiedziała, że w komentarzach coś jest do ciebie napisane, skoro twój adres jeszcze nie jest prawidłowo chyba zalogowany na serwisie Muratora. Nasz adres (nasza skrzynka) funkcjonuje dobrze, bo sporo osób pisze do nas, a my odpisujemy. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 20.05.2005 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Słuchaj mąż mi podpowiada, żebym usuneła swój post i zobaczyła, czy ty możesz usunąć swój. Zrobimy taki eksperyment. Usuwam teraz swój ostatni post, zobacz, czy ty mozesz usunąć swój post? Oby nam się udało.Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 20.05.2005 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Usunęłam, a teraz czekam na post od ciebie. Mozesz usunąć czy nie?Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewoja 20.05.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 super udało się uff a z moim adresem jest wszystko ok bo faktycznie dostałam od was trzy wiadomości nie mogłam odpowiedzieć bo jestem w pracy i nie mogę siedzieć cały czas na forum dopiero dzisiaj przeglądałam pocztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 20.05.2005 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Cześć Ewojo!Wiem od męża, że już się udało. Super, bo był na mnie zły. Ale wszystko dobrze się skończyło. Powiedz mi gdzie to jest to Chotomowo (jeśli przekręciłam to przepraszam), ile km od Warszawy. Jesteście rdzenni Warszawiacy czy przyjezdni i ile kosztowała was działka albo ile kosztował metr kwadratowy działki?Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 20.05.2005 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 super udało się uff a z moim adresem jest wszystko ok bo faktycznie dostałam od was trzy wiadomości nie mogłam odpowiedzieć bo jestem w pracy i nie mogę siedzieć cały czas na forum dopiero dzisiaj przeglądałam pocztę Super, Bardzo dziękujemy za usunięcie postu. Ta ostatnia wiadomość prywatna była ode mnie, poprzednie dwie od mojeż żony Beaty. Sama rozumiesz, że czyjś post w dzienniku budowy nie wygląda zbyt ładnie. Jeszcze raz dziękujemy. Zawsze możesz napisać do nas na nasz e-mail, który jest też podany pod ikonką w stopce autora. Mam nadzieję, że to działa. A jak nie to napiszemy do administratowa serwisu zażalenie. Może coś z tym zrobi Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 20.05.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 No fajna jest ta prezentacja z fotkami, ale tylko przy pierwszymoglądaniu. Potem jak chcę obejrzeć tylko ostatnie zdjęcia to muszę się naklikać i naczekać. Da się to jakoś obejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 20.05.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Odwołuję co powiedziałem. Da się, tylko trzeba klikać do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 20.05.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Jeśli dobrze zrozumiałem to Wasz kierownik budowy nie jest szefem ekipy tylko pełni w pewnym sensie rolę nadzoru inwestorskiego. Czy tak?Ile trzeba zapłacić za taką usługę i jak często bywa on na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewoja 20.05.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 nie jesteśmy rdzennymi warszawiakami ale ja mieszkam tu już jakieś 12 lat a ściślej 9 lat w Warszawie a ostatnie 3 nad Zalewem Zegrzyńskim ok.10 km od granic Wa-wy (administracyjnych, bo domy są jeden obok drugiego i faktycznie to jedna całość). Ale w tej chwili nie wróciłabym już do "miasta" bo można się wściec na ulicach . Pracuję w Warszawie i to mi wystarcza. Chotomów jest ok 10 km od granic Wa-wy, niestety ostatecznej ceny działki jeszcze nie znamy bo jest dopiero w trakcie wydzielania na razie jesteśmy umówieni na 120zł/m2 mam nadzieję że nie urośnie a propos jak dużą działkę macie i jak będzie usytuowany dom (wzg. str. świata)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 20.05.2005 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Jeśli dobrze zrozumiałem to Wasz kierownik budowy nie jest szefem ekipy tylko pełni w pewnym sensie rolę nadzoru inwestorskiego. Czy tak? Ile trzeba zapłacić za taką usługę i jak często bywa on na budowie? Nie, ekipa to ekipa. Szef, który czasami też pomaga, 2 murarzy i jeden pomocnik. A kierownik to kierownik. A właściwie kierownik-inspektor. U nas w okolicy Poznania dalej - bliżej Poznania taka usługa kosztuje 800-1500 zł. My zapłaciliśmy 2000 zł. Ale cicho sza, przez jego firmę przepuszczamy wszystkie rachunki i odzyskujemy vat, bo teraz płacimy z 22-procentowym vatem. Podzieliśmy się dosyć sprawiedliwie z 15 procent 10 jest nasze. Kierownik w umowie ma, że na budowie jest raz w tygodniu i w newralgicznych momentach, np. coś się złego dzieje, odbiór, sprawdzanie elementów, które ulegną zakryciu. Więc jest prawie zawsze 2 razy w tygodniu, a czasami 3. Płacimy mu tak 500 zł za stan zero, czyli skończone fundamenty, 500 zł stan surowy otwarty, 500 zł stan surowy zamknięty, 500 zł odbiór domu. Ale wiedz, że najlepszym inspektorem jesteśmy my, ja i mąż. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 20.05.2005 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 a propos jak dużą działkę macie i jak będzie usytuowany dom (wzg. str. świata)? My mieszkamy od granic Poznania 28 km. Działka ma 1314 m, z czego ponad 800 m2 jest ziemi, a ponad 500 m2 lasu. Tadek w albumie wstawił skan z mapką z rzutem domu. Najlepiej widać jak się powiększy ekran. A kierunki świata są tak na górze północ, na dole południe, na prawo wschód, na lewo zachód. My mamy działkę trochę "przekręconą". Jedyne co nie będzie idealne, to umiejscowienie kuchni. Będę się prażyć w słoneczku. Najlepiej gdyby zamienić salon z kuchnią. ale się nie da. A projekt w zwierciadlanym odbiciu był nie do przyjęcia, bo słoneczko ogrzewałoby na dole garaż, kotłownie, a na górze łazienkę, garderobę, suszarnię zamiast sypialni. Mąż dlatego instaluje w domu rekuperator z gruntowym wymiennikiem ciepła. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 20.05.2005 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Acco5!Co do kleju! Jest to zaprawa budowlana do silikatów, biała cienkowarstwowa APOL AZ 110 Apol Gips. Tańsza od zaprawy Xelli, a porównywalna jakość nawet lepsza. Tak mówią w PSB i murarze, którzy pracowali na różnych klejach, murując domy z silki.Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 20.05.2005 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 No fajna jest ta prezentacja z fotkami... To Idkam mnie zainspirował, budujący Librę. Ja założyłam album (free), Tadek zrobił całą resztę. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 20.05.2005 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Odwołuję co powiedziałem. Da się, tylko trzeba klikać do tyłu. Klaus, Zawsze możesz wejść w miniaturki i nie musisz wcale oglądać całej prezentacji, albo klikać do tyłu. Z miniaturek możesz przejść do wybranego przez siebie zdjęcia, żeby się z nim blizej zapoznać Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 21.05.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 [Klaus, Zawsze możesz wejść w miniaturki i nie musisz wcale oglądać całej prezentacji No faktycznie, nie spenetrowałem wszystkich przycisków. Pozdrowienia dla wesołej Wiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 21.05.2005 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 No faktycznie, nie spenetrowałem wszystkich przycisków. Pozdrowienia dla wesołej Wiki. Dzięki Klaus, Wiki też Cię pozdrawia (zresztą jak już widziałeś na zdjęciu) uśmiecha się do Ciebie i do Was wszystkich śledzących nasze losy. Wiesz, dzięki też za Twoje cenne sugestie dotyczące naszego albumu. Z myślą o wszytkich, którzy śledzą nasze zmagania z budową podzieliliśmy go trochę (będziesz miał mniej do klikania ). Zobacz, czy może tak zostać. Uprzedzamy wszytkich "zwiedzających", że chyba nie jest to ostatnia zmiana jego struktury Pozdrawiamy TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 22.05.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Zobacz, czy może tak zostać. Uprzedzamy wszytkich "zwiedzających", że chyba nie jest to ostatnia zmiana jego struktury Pozdrawiamy TadekL Jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 22.05.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 [ Naprawdę równiutko. Był z nami kolega, który dla sieci supermarketów Lidl robi instalację elektryczną i alarmową. Nie miał kasy, ale wyciął kawałek folii z pokrycia silki i próbował przesunąć cieniutką folię pod poziomicą. Nie udało się. Wow, jestem w szoku. To jakąś super ekipę macie. To może i ja bym ich zatrudnił. Możesz im powiedzieć, że jak się dobrze spiszą to masz dla nich klienta na następny rok, na taki sam domek. Może to ich dodatkowo zmobilizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 22.05.2005 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 Wow, jestem w szoku. To jakąś super ekipę macie. To może i ja bym ich zatrudnił. Możesz im powiedzieć, że jak się dobrze spiszą to masz dla nich klienta na następny rok, na taki sam domek. Może to ich dodatkowo zmobilizuje. Możliwe, ale nie wiem czy tak daleko zechcą budować (chociaż nigdy nie wiadomo . Zazwyczaj murują Poznań i okolice. Wzrosło by chyba również wynagrodzenie za pracę za tę Twoją ścianę trójwarstwową . Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts