Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pozwolenie na dzialalnosc w obrebie dzialki

rrmi

Recommended Posts

witam wszystkich , jestem tu nowa .od dluzszego wlasciwie od dlugiego czasu obserwuje was , ciesze sie z sukcesow , martwie porazkami , (zapadniety dach osowej). za jakis czas zaczne sie rozgladac za dzialka w nieporecie. szukam dzialki pod budowe domu z biznesem nieuciazliwym , chce kupic cos przy drodze 633, tj jana kazimierza. powiedzcie mi prosze , jesli ktos wie , czy jezeli biznes o jakim mysle , jest juz przy tej drodze to czy ja tez dostane pozwolenie na taka sama dzialanosc , jakie sa zasady "przydzialu" pozwolen na prowadzenie dzialalnosci gospodarczej w miejscu zamieszkania?szukam przy drodze , bo tak czy inaczej nie chce jakkolwiek przeszkadzac sasiadom, no i chce byc widoczna z drogi . znacie tez moze jakies fajne dzialki w tej okolicy?podpowiedzcie cos.

• 2 weeks później...
Generalnie specjalnych pozwoleń nie ma, no chyba, że ma to być działalność koncesjonowana, albo na którą wymagane jest zezwolenie. W planie miejscowym musi być informacja, że dopuszcza się np. wykonywanie nieuciążliwych usług. Jak nie ma planu to musisz zgłosić się do gminy o wydanie warunków zabudowy terenu.

witam wszystkich , jestem tu nowa .od dluzszego wlasciwie od dlugiego czasu obserwuje was , ciesze sie z sukcesow , martwie porazkami , (zapadniety dach osowej).

Witaj :)

Zapadnietym dachem Osowy nie masz się co martwić. Osowa po prostu z nas sobie zakpiła.

za jakis czas zaczne sie rozgladac za dzialka w nieporecie. szukam dzialki pod budowe domu z biznesem nieuciazliwym , chce kupic cos przy drodze 633, tj jana kazimierza. powiedzcie mi prosze , jesli ktos wie , czy jezeli biznes o jakim mysle , jest juz przy tej drodze to czy ja tez dostane pozwolenie na taka sama dzialanosc , jakie sa zasady "przydzialu" pozwolen na prowadzenie dzialalnosci gospodarczej w miejscu zamieszkania?szukam przy drodze , bo tak czy inaczej nie chce jakkolwiek przeszkadzac sasiadom, no i chce byc widoczna z drogi . znacie tez moze jakies fajne dzialki w tej okolicy?podpowiedzcie cos.

Tak jak napisał Thaurus. Nie musisz mieć pozwolenia na działalność niekoncensjonowaną.

Gdybyś napisała jakiego rodzaju mają to być usługi wówczas można byłoby więcej napisać na ten temat. (wymogi BHP, Sanepid itd)

Pozdrawiam