abromba 05.04.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 No własnie . Nie o kolory i symbole na pokaz w tym wszystkim chodzi, a łatwo jest wpaść w taki schemat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 05.04.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 no właśnie tak samo jest w czasie kolejnych rocznic powstania warszawskiego, syreny wyją a my nic depczemy po Tych którzy leżą pod ulicami i chodnikami...żaloba na pokaz i medialny szum.w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 05.04.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Może nie chodzi tu o "medialny szum" bo to się dzieje w prasie i TV jest całkowicie na miejscu. Przyznam, że nie przypominam sobie takiego zjawiska. Nigdy takiego zaangażowania nie widziałem i nie mogę akurat tego nazwać szumem medialnym.Nie mniej jednak wielu z nas przechodzi obojętnie wobec odejścia Ojca Świętego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 05.04.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 nie obraźcie się, ale propozycja zmiany kolorów i blokady forum to jakiś absurd!jak powiedzieli poprzednicy: przeżywajmy to na własne sposoby w swoich sercach.takie zewnętrzne zmiany to dla mnie ucieleśnienie frazesu.to tak jakby po śmierci bliskiej osoby ktoś brał się za pędzel i malował ściany w swoim domu na czarno.nie o to w tym wszystkim chodzi....nie skupiajmy na tym energii.to jest dla mnie w jakimś sensie nawet trochę obrzydliwe, sorry, jeżeli kogoś tym uraziłam, ale tak to czuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.04.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Nic nie da administracyjne zawieszanie, zmiana kolorów, usuwanie wcześniej opłaconych reklam, napominanie, sugerowanie i połajanki..Nic nie da, jeśli nie będzie wewnętrznej woli, wewnętrznego nakazu w człowieku, żeby pojąć znaczenie tego dnia i uświęcić go swym postępowaniem.Trzeba te dni przeżyć w sobie, i mieć nadzieję, że świat będzie odrobinę lepszy po drugim kwietnia, mieć nadzieję, że coś się zmieni w ludziach, że dotrze do nich to, co jest najważniejszą nauką Jana Pawła II: "Otwórzcie drzwi Chrystusowi".Że to, co Karol Wojtyła przez całe życie nam mówił, będzie ważne nie tylko dziś, jutro i w piątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 05.04.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Dzięki Redakcjo!!! Chyba tak lepiej. Moje sugestie co do zablokowania Forum zostały chyba źle odebrane. Uważam, że nic nie zmienią żadne zakazy i nie ma sensu wyłączanie serwisu, a jedynie od nas samych zależy w jaki sposób uczcimy odejście Naszego Ojca.Na ten czas zmiana barwy Forum jest jak najbardziej na miejscu. To wyraz naszego szacunku.Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 sorry, jeżeli kogoś tym uraziłam, ale tak to czuję Czuję yemiołko bardzo podobnie... Każdy przeżywa odejście Ojca Świętego na swój sposób, nie można nikomu narzucać jak ma okazywać swój ból i smutek... Wydaje mi się, że najważniejsze jest wyciszenie się, modlitwa, ale w głębi serca i duszy, a nie wszechobecny krzyk i roztrząsanie: na czarno, czy nie... klękamy na ulicy, czy nie... zamykamy sklepy, banki, czy nie... itd... Coś wtedy dopiero umyka... Nie mniej jednak wielu z nas przechodzi obojętnie wobec odejścia Ojca Świętego. Naprawdę jesteś tego pewien? To tak, jakbyś mówił, że możesz każdemu zajrzeć do duszy i wiesz co się tam dzieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 05.04.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Matko, boję się że niestety Krzysztofh miał rację. Mój mąż rozmawiał wczoraj z ludźmi z jednego z urzędów. Nota bene zajmującego się zagospodarowaniem przestrzennym. Mówili, że są bombardowani wnioskami o załatwienie na szybko i bez sprzeciwu rozmaitych uzgodnień związanych z pozwoleniami na budowę. "Bo teraz jest tydzień miłosierdzia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 05.04.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 myślę, że każdy z Forumowiczówbędzie wiedział jak ma się zachować [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Matko, boję się że niestety Krzysztofh miał rację. Mój mąż rozmawiał wczoraj z ludźmi z jednego z urzędów. Nota bene zajmującego się zagospodarowaniem przestrzennym. Mówili, że są bombardowani wnioskami o załatwienie na szybko i bez sprzeciwu rozmaitych uzgodnień związanych z pozwoleniami na budowę. "Bo teraz jest tydzień miłosierdzia". No cóż... zostaną w swoim czasie osądzeni... ... jak my wszyscy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 05.04.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 dolanczam sie do podziekowan dla redakcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 05.04.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 myślę że po części każdy z was mial rację zmiana kolorów jak najbardziej i nie chodzi tu o to żeby robić to na pokaz, smutek jaki nas ogarnia musi mieć jakieś ujście choćby w zmianie kolorów na forum czy czarnej wstążce na antenie samochodu, bo każde emocje mają to do siebie że potrzebują ujścia w postaci czynów chociaż tak drobnych. Jeśli chodzi o piątek to sądzę że większość z nas będzie śledzić w różnych miejscach transmisję więc ruchu na forum pewnie nie będzie a pużniej możemy podzielić się wrażeniami pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 05.04.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Prosze Redakcje o rozpatrzenie propozycji zawieszenia dzialania Forum w Dniu Pogrzebu J pozostańmy każdego swojemu sumieniu ,,, nie narzucajmy nikomu nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 05.04.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 I ta reklama "BOLIX" jakoś tak razi, zupełnie nie potrzebna, parę dni przerwy chyba nie zaszkodzi. mnie razi całe to show boga się ma w sercu a nie na klapie w postach, w banerach - tudzież ich braku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 05.04.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Nazywaj to sobie jak chcesz, ale na „szołmena” to Ty tu wyglądasz z tą machającą ręką, a czerwony cały to ze wstydu chyba już się zrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 05.04.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Nazywaj to sobie jak chcesz, ale na „szołmena” to Ty tu wyglądasz z tą machającą ręką, a czerwony cały to ze wstydu chyba już się zrobiłeś. to smutne wzniecać w sobie gniew mimo powagi tych dni dni refleksji i szacunku ... przepraszam jeśli kogoś uraziłem nie chcę rozniecać negatywnych uczuć nie taki miałem cel jeszcze raz przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 05.04.2005 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 to smutne wzniecać w sobie gniew mimo powagi tych dni dni refleksji i szacunku ... To nie gniew wznieciłeś we Mnie, tylko litość nad Tobą i brak szacunku dla Ciebie. "przepraszam jeśli kogoś uraziłem nie chcę rozniecać negatywnych uczuć nie taki miałem cel" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiontko 06.04.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 patos ! z patosem nie oznacza szczerze .... a szacunek trzeba miec dla wszystkich,tego uczyl Jan Pawel II... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.04.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Nie mniej jednak wielu z nas przechodzi obojętnie wobec odejścia Ojca Świętego. Naprawdę jesteś tego pewien? To tak, jakbyś mówił, że możesz każdemu zajrzeć do duszy i wiesz co się tam dzieje... widzisz krzysztofh chyba jednak odejscie Papieza po tak dlugich mekach w kazdym z nas jakis slad pozostawilo - choc na chwile. Nie ukrywam ze jestem osoba niewierzaca ale nie oznacza to iz nie smuce sie wraz z innymi. Dla mnie byl to WIELKI czlowiek. Wielki nie wiara tylko swa mysla ktora niestety w mojej ocenie nie dotarla do ogolu. Mam swoje przemyslenia na temat tego co powierzchownie sie teraz wokol odejscia kogos mi bilskiego czyni. Mam ogromny zal do ludzi z mediow co w przeddzien smierci Ojca w mojej ocenie szopke z tego faktu stworzyli. Odebralem to jak oczekiwanie - no kiedy? Juz? Jeszcze nie? Jest to naganne i w mojej ocenie swiadczy o tym jak zdegenerowal sie juz ten swiat. Smutek mnie ogarnal choc na zewnatrz tego nie okazuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 06.04.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 i juz reklama sie pojawila ... i kolorki *** tez ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts