smutna lidka 06.04.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 06.04.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 i juz reklama sie pojawila ... i kolorki oczojebne tez ... a mnie w tym szczegolnym czasie bardziej od tych reklam denerwuja wulgaryzmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 06.04.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Hmmmm... obserwuję też inne listy dyskusyjne.Spostrzeżenie: wszędzie typowe Polaków dyskusje-przepychanki przechodzące we wzajemne "mordobicie". Przykro mi, ale OSOBIŚCIE mam uzasadnione obawy, że śmierć papieża i związane z tym refleksje nic nie wniosą podobnie, jak mało zmieniło głoszone przezeń słowo encyklik. Ubolewam, ale widzę, że odszedł Wielki Człowiek, którego mało kto słuchał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 06.04.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 sorry jakos mi sie wyrwalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 07.04.2005 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 ... pozwólcie na male przypomnienie, napisalem ;"propozycje" i tego sie bede trzymal...... widocznie Redakcji nie spodobal sie pomysl, ale to juz innsza inszosc ....i mimo opinii, ze forumowicze uszanuja ten dzien, mam watpliwosci... J Dla wszystkich którzy maja ulice imienia Jana Pawla II przypominam o spotkaniu dzis miedzy 21.00 a 21.37 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 08.04.2005 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Ze względu na kolorową reklamę „BUDERUS'a w dniu dzisiejszym na Forum, ta firma nie będzie brana pod uwagę przy wyborze i zakupie kotła do mojego domu.Patos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.04.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Patos a czemu jestes na forum??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 08.04.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Teska Myślę, że FORUMOWICZE nie będą wchodzić na inne tematy, jak tylko związane z tematem OJCA ŚWIĘTEGO zgadzam sie z patosem...... Najpierw się zgadzasz z moim zdaniem, a potem się dziwisz? Czy teraz wiesz???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.04.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Patos tak..... jesli jeszcze jestes zerknij na priva.Ja ide ogladac transmisję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 09.04.2005 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Ze względu na kolorową reklamę „BUDERUS'a w dniu dzisiejszym na Forum, ta firma nie będzie brana pod uwagę przy wyborze i zakupie kotła do mojego domu. Na mieście widzę kupę kolorowych billboardów. Czy tych - reklamowanych - produktów też nie bedziesz brał pod uwagę? Tak na marginesie: a gdyby reklama Buderusa była czarno-biała? Chętnie poznam Twoje przemyślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 09.04.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Na mieście widzę kupę kolorowych billboardów. Czy tych - reklamowanych - produktów też nie bedziesz brał pod uwagę? Tak na marginesie: a gdyby reklama Buderusa była czarno-biała? Chętnie poznam Twoje przemyślenia. Każdy widzi to, co chce zobaczyć, albo ma zobaczyć. Nie porównuj billboardów do reklam w necie, bo te można szybko usunąć lub tylko zmienić barwę, jeżeli już musi być. Dla Mnie taką kupą są reklamy, które były w dniach żałoby na forum. Ogłoszona żałoba do czegoś zobowiązuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 09.04.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 No więc właśnie... Każdy widzi to, co chce zobaczyć, albo MA zobaczyć. Pamiętam wizytę papieża, kiedy na trasie i na czas Jego przejazdu ZASŁONIĘTO billboard z reklamowaną bielizną.Pomijając dyskusje nad etyczną stoną takiego rozwiązania zadałem sobie pytanie; obłuda to czy li tylko zobowiązania prawno - finansowe pomiędzy właścicielem billboardu i reklamodawcą? A może kosztowna forma kompromisu pomiędzy jednym i drugim? Jeśli pominiemy samą stronę technologiczną, na jakiej podstawie twierdzisz, że reklamę na www można SZYBKO usunąć lub zmienić jej barwę? Skąd pomysł na zmianę akurat barwy? Napisałeś, że ogłoszona żałoba DO CZEGOŚ zobowiązuje....Do czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.04.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 PanowieWydaje mi sie ze jest to indywidualna sprawa kazdego z nas i nie nalezy nikomu narzucac sposobu zachowan jak i postrzegania otaczajacego go swiata. Stwierdzenie ze zaloba do czegosc zobowiazuje wlasnie taki dyktat mi przypomina. Pomijajac to jak ja to przezywam, nie zapominam o tym ze sa wsrod nas osoby zupelnie inaczej swiat postrzegajace. Tolerancja dla innych, tak czesto wspominana przez naszego Ojca, jest ciagle obca wiekszosci z nas. Czasem zastanawiam sie ile prawdziwego smutku jest w zwiazku z jego odejsciem a ile obludy i falszu w imie tego "ze wypada" czy tez by bys bardziem swietym od swietych. Czesc zachowan w mediach, na ulicach, w rozmowach, w smsach ktorych niezliczone ilosci otrzymywalem w te dni poddaje w mojej ocenie w watpliwosc szczerosc intencji i prawdziwosc zalu po odejsciu jednego z Wielkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 09.04.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Napisałeś, że ogłoszona żałoba DO CZEGOŚ zobowiązuje.... Do czego? Do szacunku!!! Czy nie, dlatego flagi są opuszczane do połowy masztu, aby wyrazić tym i oddać hołd. Nie wiem, dlaczego wciągasz Mnie w tą rozmowę, ale chciałbym wiedzieć czy nie jesteś w jakiś sposób powiązany z firmą 'BUDERUS”,czy tu Cię boli? A może przeszkadza Ci to, że tak wiele ludzi nie tylko obnosi się z tą żałobą, ale i nosi ją głęboko w sercu? Czy chodzi Ci o żałobę czy tylko o tą żałobę po Ojcu Świętym? Jeśli pominiemy samą stronę technologiczną, na jakiej podstawie twierdzisz, że reklamę na www można SZYBKO usunąć lub zmienić jej barwę? Skąd pomysł na zmianę akurat barwy? Pomijając stronę techniczną, to reklamę w necie łatwiej zmienić niż np. odwołać różne imprezy kulturalne, sportowe itp., które to odwołano bez żadnego problemu. Pisząc o zmianie koloru miałem na myśli zmianę reklamy kolorowej na czarno-białą, tylko w razie ,gdyby umowa nie zezwalała na zawieszenie na pewien czas owej reklamy, co raczej w tym przypadku nie byłoby problemu, aby dostać zgodę od zleceniodawcy na czasowe jej zawieszenie. A pomysłu na zmianę barwy to chyba nie muszę tłumaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 09.04.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Do szacunku!!! Czy nie, dlatego flagi są opuszczane do połowy masztu, aby wyrazić tym i oddać hołd. Na jakiej podstawie twierdzisz, że zamieszczenie reklamy na forum jest wyrazem braku szacunku? Czy wspomniany przez Ciebie szacunek Redakcja/Reklamodawca MUSI wyrazić? A może przeszkadza Ci to, że tak wiele ludzi nie tylko obnosi się z tą żałobą... Osobliwe spostrzeżenie... ...ale i nosi ją głęboko w sercu? Skąd to wiesz? [...] w necie łatwiej zmienić niż np. odwołać różne imprezy kulturalne, sportowe itp., które to odwołano bez żadnego problemu. Skąd wiesz, że bez ŻADNEGO problemu? Może Redakcja forum jednak ma problemy? A może problemów nie ma, ale zachowała jednocześnie w tzw. SERCU, szacunek (o jednym i o drugim wspominasz). [...] co raczej w tym przypadku nie byłoby problemu, aby dostać zgodę od zleceniodawcy na czasowe jej zawieszenie... Na jakiej podstawie twierdzisz, że uzyskanie zgody na "zawieszenie" publikacji banera nie implikuje problemu? Skąd to wiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 09.04.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 A skąd wiesz, że implikuje problem?Może tylko taki, że mniej wpłynie kasy.A tak na marginesie, to forum jest dla Forumowiczy, a nie Forumowicze dla forum i to ich zdanie tu najbardziej powinno się liczyć o tym jakie chcą mieć forum w takich dniach.Nie sądzę aby w tym czasie jakaś reklama, którą Ktoś zobaczył przekonała do zakupu danego towaru, a tak został jakiś niesmak do danej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.04.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 ...A tak na marginesie, to forum jest dla Forumowiczy, a nie Forumowicze dla forum i to ich zdanie tu najbardziej powinno się liczyć o tym jakie chcą mieć forum w takich dniach..... Ale to nie oznacze jednoczesnie ze jeden forumowicz ma jedynie sluszny sposob przezywania zaloby i zalu po stracie Ojca i jego okazywania. Poza tym sadze ze od czwartku admin tez ma wolne jak wiekszosc z nas i kiedy mialby coe zmieniac tutaj? Patos - drazni cie ten banner? Jest powodem ze nie kupisz Buderusa - Twoja sprawa. Realnie patrzac odszedl nasz Pasterz ale zycie toczy sie mimo to i nie sadze w swietle slow jakie Ojciec wypowiadal oczekujac nieuniknionego by zadowolnym byl patrzac na nas z niebios na to co wokol jego odejscia sie dzieje. Mimo iz jestem niewierzacy swoja animacje (te bejzbole bijace sie YES/NO) usunalem na czas kiedy we mnie wszystko powroci do normy - ale nie oznacza to iz innym takie postepowanie mam narzucac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 09.04.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 A skąd wiesz, że implikuje problem? Napisałem MOŻE. Właśnie tego - w przeciwieństwie do Ciebie - nie wiem. Stąd moje pytanie. Może tylko taki, że mniej wpłynie kasy. Może. Ale SUPER! Zaczynasz zadawać SOBIE pytania... A tak na marginesie, to forum jest dla Forumowiczy, a nie Forumowicze dla forum Na jakiej podstawie tak twierdzisz? To tak, jakby powiedzieć: to opony są dla samochodów a nie samochody dla opon. i to ich zdanie tu najbardziej powinno się liczyć o tym jakie chcą mieć forum w takich dniach. Ich, tzn. czyje? A kto powiedział, że się nie liczy? Nasza dyskusja jest jednak dowodem na to, że zdania MOGĄ BYĆ podzielone... A może goście forum powinni też decydować o tym, KTÓRYCH producentów reklamy powinny się ukazywać w banerach? Nie sądzę aby w tym czasie jakaś reklama, którą Ktoś zobaczył przekonała do zakupu danego towaru... A skąd to wiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 09.04.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Poza tym sadze ze od czwartku admin tez ma wolne jak wiekszosc z nas i kiedy mialby coe zmieniac tutaj? Wiesz, papież zmarł nieco wcześniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 09.04.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Nie sądzę aby w tym czasie jakaś reklama, którą Ktoś zobaczył przekonała do zakupu danego towaru, a tak został jakiś niesmak do danej firmy. Ludzie, nie kłóćcie się. Ja żyję w mieście 13 /albo i więcej/ legalnie zarejestrowanych wyznań chrześcijańskich / i nie tylko/. "Jeden dom a trzy wyznania". Często ktoś, gdzieś, kiedyś ma swoje dni żałoby,święta,chwile smutku czy radości. Gdybyśmy na ten czas mieli wszystkie reklamy zdejmować albo przemalowywać, to pół miasta miałoby etat. Trzeba nie dać się zwariować... Kiedy w ubiegłym roku żegnałam mojego Dziadka, nie patrzyłam w telewizor, nie chodziłam po mieście, nie śledziłam reklam, nie wisiałam na Internecie, nie urządzałam spotkań towarzyskich. Nie dlatego, że tak by nie wypadało robić, tylko zwyczajnie oczy miałam czerwone, spuchnięte i mokre. O rozrywce nawet myśleć by się nie chciało.A życie innych ludzi toczyło się dalej. Gdyby nie było w Wiśle, na Śląsku Cieszyńskim minimum tolerancji dawno byśmy się wytłukli. Co niektórzy i tak robią /NIESTETY/, na języki oczywiście. A jak gdzieś kiedyś przeczytałam, język człowieka może bardziej zranić niż ostrze noża. Czego, kochani Forumowicze, dajemy piękny przykład. Trzeba żyć tak,by dać żyć innym! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts