Barbara_Andrzej 09.04.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 PIERWSZE ZDANIE TO OCZYWIŚCIE CYTAT!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.04.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 wlasnie na to staralem sie zwrocic uwage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 09.04.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Fidelis Mam 3 pytanka, które z pewnością Mi wszystko wyjaśnią. Jeżeli nie jest to ściśle tajne/poufne1 Ile masz lat.2 Jakiego jesteś wyznania.3 Czym się zajmujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.04.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Patos - daj juz spokoj - co to zmieni? Tak drazni Cie to ze ktos ma inne zdanie? Nie chce sie wdawac w dysputy ale wydaje mi sie ze zapominasz o jednym - kazdy ma prawo do innego spojrzenia na zycie, na zalobe, na smierc, na wiare - na wszystko co go otacza. Kazdy ma prawo na swoj sposob to okazywac. Co Ci wyjasnia odpowiedzi na te pytania? Ze ktos inne ma spojrzenie niz Ty? Uwierz mi - takich osob jest na peczki.Cale szczescie czasy jedynie slusznej drogi juz dawno minely wiec pozostaw innych w ich wlasnym zyciu i pogladach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 09.04.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 jareko A czy dla Fidelis jest jakiś wielki problem, aby tej reklamy nie było lub była czarno-biała daj juz spokoj - co to zmieni?Tak drazni Cie to ze ktos ma inne zdanie?Nie chce sie wdawac w dysputy ale wydaje mi sie ze zapominasz o jednym - kazdy ma prawo do innego spojrzenia na zycie, na zalobe, na smierc, na wiare - na wszystko co go otacza. Kazdy ma prawo na swoj sposob to okazywac. "jak się wleci we wrony to się kracze jak i one" A tak na marginesie, czy jesteś jego adwokatem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.04.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Czas żałoby , to czas smutku , zamyślenia i modlitwy.......... kolory nie mają tu nic do rzeczy , można nosić czerwono-zielone kolory ale zyć i postepować wg dekalogu ,ale można również przed światem pokazywać -manifestować swoją żałobę -kilkudniową , a potem przeklinac , opluwać , złorzeczyć ..... każdy żyje po swojemu ,wg wychowania i wiary ,ale pamietajmy..... ..idziemy tą drogą tylko jeden raz i jeśli możemu uczynić dobro ,jeśli możemy komuś pomóc -zróbmy to, bo drugi raz możemy nie mieć okazji ....niewazne sa kolory , ważne są intencje , ważny jest Czlowiek ........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 09.04.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Ew-ka Wbrew pozorom kolory to też swego rodzaju język, którym chcesz coś wyrazić. można nosić czerwono-zielone kolory ale zyć i postepować wg dekalogu To spróbuj wejść do meczetu w obuwiu i modlić się tak jak wszyscy tam obecni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.04.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 "jak się wleci we wrony to się kracze jak i one". no i widzisz - tu jest zasadnicza roznica miedzy nami - nigdy nie krakalem jak inne wrony - malo tego - zawsze wywolywalo to we mnie bunt. To krakanie stada wron niejedno nieszczescie w historii tego swiata wywolalo i nie ma sansu przykladow z jego ponad 3000 historii tu przytaczac A tak na marginesie, czy jesteś jego adwokatem? i to jest najsmieszniejsze w tej calej polemice. Smieszne i dziecinne - nie jestem jego adwokatem ale jak widzisz nie tylko on ma takie poglady jakze odmienne od Twoich, sa takze inni. Tolerancji dla innych w wierze, pogladach, wygladzie etc. etc. uczyl nas takze nasz Wielki Ojciec. Widze jednak ze czesc lekcji jakich nam udzielal jego uczniowie opuscili na wagarach bedac a teraz .... Tak jak napisala ew-ka - wazne sa intencje i co kazdy z nas soba reprezentuje. Dla mnie zewnetrzne obnoszenie sie i wymuszanie pewnych zachowan to poza, falsz i obluda. Czy dla Ciebie naprawde nie wazne jest to co dzieje sie w srodku kazdego z nas a tylko zewnetrzne oznaki? Zlinczujesz mnie za to ze nie wierze w Boga? Odbierzesz mi prawo do zalu i smutku po stracie kogos mi bliskiego? Nie z racji jego wiary lecz postawy, pogladow i wszystkiego co w osobie Ojca bylo dla mnie wazne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.04.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Ew-ka To spróbuj wejść do meczetu w obuwiu i modlić się tak jak wszyscy tam obecni. po co ? po co mam wejść do meczetu ? z ciekawości ? nie mam takiej potrzeby .... Wymuszanie na kims noczenie kiru ? ktoś kto jest dobrze wychowany sam będzie wiedział jak sie zachować , jak sie ubrać , aby nie urazić uczuć drugiej osoby ..... pouczanie innych jest tu dalece niestosowne...... prawdziwą żałobe nosi sie w sercu .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 09.04.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 "Dla mnie zewnetrzne obnoszenie sie i wymuszanie pewnych zachowan to poza, falsz i obluda." To czy wyjaśnisz Mi po co Żydzi Ortodoksyjni obnoszą się np. z pejsami, myckami itp. czy to jest poza, fausz czy obłuda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.04.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 "Dla mnie zewnetrzne obnoszenie sie i wymuszanie pewnych zachowan to poza, falsz i obluda." To czy wyjaśnisz Mi po co Żydzi Ortodoksyjni obnoszą się np. z pejsami, myckami itp. czy to jest poza, fausz czy obłuda? jeśli jest to zgodne z Ich wiarą ? to jest piękne ,takie prawdziwe .... ktoś kto tego nie rozumie i chce naśladować zrobi z siebie pajaca .... Patos - wyluzuj .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.04.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 "Dla mnie zewnetrzne obnoszenie sie i wymuszanie pewnych zachowan to poza, falsz i obluda." To czy wyjaśnisz Mi po co Żydzi Ortodoksyjni obnoszą się np. z pejsami, myckami itp. czy to jest poza, fausz czy obłuda? To jest ich wiara i zachowanie - nie zmuszaja turystow by pejsy zapuszczli i jarmulke na glowie nosili. Napisalem o wymuszaniu Patos - czytaj uwaznie. A ty wlasnie cos na innych chcesz wymusic w mojej ocenie. Zdejmowanie obuwia przed meczetem to kwestia kultury i szacunku dla ludzi odmiennej od twojej wiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 09.04.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 jeśli jest to zgodne z Ich wiarą ? to jest piękne ,takie prawdziwe .... ktoś kto tego nie rozumie i chce naśladować zrobi z siebie pajaca .... Czyli zgadzasz się ze Mną . Czerń zgodna z wiarą jest piękana, taka prawdziwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.04.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 biel też jest symbolem żałoby...........i czerwień też .......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.04.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Patos - tolerancja.... tolerancja.... i jeszcze raz tolerancjaWyluzuj i nie kupuj Buderusa, nie kupuj tego co na autobusach nie zamalowane w te dni zostalo, nie kupuj tego co na bilbordach wysoko wisialo a nikt na Twoje zyczenie tego nie zamalowal. Twoje prawo jesli zostales tym wszystkim urazony. Ale nie narzucaj innym jak maja przezywac smutek i zal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 09.04.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 W żałobie chodzi się też po to by nie stważać niepotrzebnie niezręcznych sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 09.04.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 W żałobie chodzi się też po to by nie stważać niepotrzebnie niezręcznych sytuacji. prosze o przyklad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.04.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 W żałobie chodzi się też po to by nie stważać niepotrzebnie niezręcznych sytuacji. Czyli co? Falsz by z tlumu sie nie wyrozniac? By napietnowanym przez nietolerancyjnych sasiadow nie zostac? Bo tak wypada? Jesli nie czujesz tego w srodku to po co to obnoszenie sie? A jesli czujesz to w sobie to fakt ze nie uzewnetrzniasz tego poddaje w watpliwosc to co w Tobie, w srodku sie dzieje? Tej wypowiedzi juz totalnie nie rozumiem - tak jakby wyjasniala wszystko co to do tej pory napisales. Byc na pokaz bardziej swietym od swietych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 09.04.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Patos - tolerancja.... tolerancja.... i jeszcze raz tolerancja Wyluzuj i nie kupuj Buderusa, nie kupuj tego co na autobusach nie zamalowane w te dni zostalo, nie kupuj tego co na bilbordach wysoko wisialo a nikt na Twoje zyczenie tego nie zamalowal. Twoje prawo jesli zostales tym wszystkim urazony. Ale nie narzucaj innym jak maja przezywac smutek i zal. jareko Czytaj uważnie Ja pisałem tylko o reklamie na forum ,a dokładniej chodziło Mi o to by na stronach Pamięci Papieża... nie było reklam. Nic o zamalowywaniu reklam na autobusach i bilbordach nie pisałem a tym bardziej jak inni mają przeżywać smutek i żal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 09.04.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 W żałobie chodzi się też po to by nie stważać niepotrzebnie niezręcznych sytuacji. prosze o przyklad By np. w pracy nie słuchać głośno muzyki przy kimś, kto ma żałobę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts